GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uspješna dokapitalizacija Sunce Hotela

Uspješna dokapitalizacija Sunce Hotela
KAPITAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.12.2021 / 17:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz Sunce Hotela izvijestili su u utorak o uspješno provedenoj dokapitalizaciji, kojom povećavaju temeljni kapital za 119 milijuna kuna, a rezerve kapitala za gotovo 100 milijuna, putem izdanja 1,19 milijuna novih redovnih dionica.

Iz te turističke kompanije izvijestili su o uspješnom upisu novih dionica, njih 1.190.217, čime će se temeljni kapital povećati s 595,5 na 714,48 milijuna kuna. Pritom je uplaćeno gotovo 219 milijuna kuna, od čega je 119 milijuna za povećanje temeljnog kapitala, a preostalih 99,98 milijuna unosi se u rezerve kapitala.

Iz te kompanije naveli su da će nove dionice uvrstiti na uređeno tržište Zagrebačke burze.

Dokapitalizacija je provedena sukladno odluci donesenoj na izvanrednoj glavnoj skupštini 20. prosinca, prema kojoj se povećanje kapitala provodi izdavanjem najmanje 996.331 a najviše 1.190.217 novih redovnih dionica, nominalnog iznosa od 100 kuna, a pravo upisa novih dionica imat će Eagle Hills Zagreb Real Estate i Erste d.o.o.

Cijena po kojoj će se dionice prodavati iznosit će 184 kune, definirano je u odluci skupštine. Također, prvo bi se Eagle Hillsu ponudio upis 996.331 nove dionice, odnosno 83,7 posto planiranog izdanja, a Ersteu za račun mirovinskih fondova kojima upravlja ukupno 193.886 dionica ili 16,3 posto udjela.

Tvrtka Eagle Hills Zagreb Real Estate u ožujku ove godine kupila je gotovo 70 posto dionica Sunce Hotela za oko 101 milijuna eura od poduzetnika Jake Andabaka. Tvrtka Eagle Hills Zagreb Real Estate ima sjedište u Zagrebu, a iza nje stoji Mohamed Ali Rashed Alabbar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Sredinom prosinca iz Sunce Hotela najavili su da će u 2022. investirati približno 44,2 milijuna eura u podizanje kvalitete i usluga u svojim objektima, od čega približno 29 milijuna eura planiraju prikupiti dokapitalizacijom. Ostatak se planira prikupiti zaduživanjem kod poslovnih banaka.

Sunce je jedna od vodećih turističkih grupa u Hrvatskoj s 11 hotela uz obalu, jednim kampom i jednim zakupljenim objektom, s ukupno 2.973 smještajnih jedinica, vlastitim aerodromom na Braču i drugom turističkom imovinom, koja se nalazi u četiri popularne turističke destinacije u Hrvatskoj. U zajedničkom pothvatu s TUI AG, Sunce ima i jedan Premium hotel (TUI Blue Jadran) sa 161 smještajnom jedinicom. Objektima se većinom upravlja i posluje pod vlastitim brendom Bluesun Hotels and Resorts.

Tagovi: Sunce hoteli, Eagle Hills, Hotel Elaphusa, Hotel Soline
PROČITAJ I OVO
Porezni udar na najbolje restorane
RESTORANI NA UDARU
Porezni udar na najbolje restorane
ZAGREB - Vlasnicima najpoznatijih ugostiteljskih objekata ovih dana stižu rješenja na basnoslovne iznose, piše u srijedu Jutarnji list, navodeći da je riječ o poreznom udaru na restorane.
Vindija i 94 lička mljekara sklopili ugovor, cijenu transporta sufinancira županija
OTKUP MLIJEKA
Vindija i 94 lička mljekara sklopili ugovor, cijenu transporta sufinancira županija
GOSPIĆ - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.
Grad, ACI i lučka uprava zajedno kreću u obnovu pulske rive
PROJEKTI
Grad, ACI i lučka uprava zajedno kreću u obnovu pulske rive
PULA - Grad Pula, ACI i Lučka uprava Pula, potpisali su u utorak memorandum o razumijevanju prema kojemu bi trebali zajedno krenuti u obnovu pulske rive od ulaza u brodogradilište do Riječkog gata.
Šteta od prijevara u hrvatskom gospodarstvu u posljednje dvije godine veća od 165 mln kn
PRIJEVARE
Šteta od prijevara u hrvatskom gospodarstvu u posljednje dvije godine veća od 165 mln kn
ZAGREB - Ukupna zabilježena šteta od prijevara u hrvatskom gospodarstvu u posljednje dvije godine veća je od 165 milijuna kuna, a procjenjuje se da je i do 13 posto ukupnih godišnjih prihoda organizacija izgubljeno uslijed prijevarnih radnji, pokazalo je istraživanje "Kako krademo?" čiji su rezultati objavljeni u utorak.
Lufthansa potvrdila zajedničku ponudu za većinski udio u ITA Airwaysu
PONUDA
Lufthansa potvrdila zajedničku ponudu za većinski udio u ITA Airwaysu
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa podnio je zajedničku ponudu sa švicarskim brodogradilištima MSC za kupnju kontrolnog udjela u ITA Airwaysu, nasljedniku bivše talijanske zrakoplovne kompanije Alitalia.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE