GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uskoro tender za zakup Luke Zelenika i sidrišta

Uskoro tender za zakup Luke Zelenika i sidrišta
ZAKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2017 / 07:44
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Javni poziv za zakup akvatorijuma Luke Zelenika i sidrišta trebalo bi da bude raspisan do kraja ove ili početkom sljedeće nedjelje.

Nakon saglasnosti Vlade, odluka je donesena na osnovu Prostornog plana područja posebne namjene za morsko dobro - sektor 4 "Meljine - Zelenika".

Koncesija bi trebalo da obuhvata akvatorij neposredno uz dio obale u širini od 50 metara i akvatorij sidrišta Luke Zelenika.

Prema prostornom planu "Morskog dobra", osnovna namjena Luke Zelenika je putnička i teretna luka sa slobodnom zonom.

Određena je kao luka od lokalnog značaja, iako je registrovana i za međunarodni saobraćaj.

Luka koristi SW gat dužine 130 metara, na kome se nalazi devet bitvi za privez brodova, dva priključka za struju i hidranti za vodu.

Prije desetak godina italijansko-crnogorska kompanija "Eurocem", koja je sa kompanijama "Mješovito" i "Provladeks" gazdovala Lukom Zelenika, najavljivala je projekat slobodne zone u Zelenici koji je podrazumijevao revitalizaciju luke.

Tada je saopšteno da su spremni da u obnovu lučke opreme, izmještanja ulaza, izgradnju gata za pristajanje feribota, rekonstrukciju skladišne hale i osavremenjivanje graničnog prelaza, kao i u izgradnju hotela sa 80-ak soba, tržnog centra, a kasnije i banke na Obilića poljani, ulože 27 miliona eura.

Bila je planirana i izgradnja marine sa oko 200 vezova.

Luka Zelenika ima i funkciju graničnog prelaza za inostrana nautička plovila. Luka je počela da radi krajem 19. vijeka.

U žiži javnosti bila je 2008. godine, kada su građani Herceg Novog na referendumu izglasali da Opština poništi građevinsku dozvolu za rad dva silosa za rasuti teret. Zeleničani su se u strahu od zagađenja životne sredine usprotivili izgradnji terminala, formirali krizni štab i od aprila 2007. do kraja marta 2008. blokirali Luku. Uz mještane je stala i tadašnja lokalna vlast, ali i svi odbornici Skupštine...

Tagovi: Luka Zelenika, Zelenika, Boka kotorska, Eurocem
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
LINIJE
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
OSIJEK - Predstavnici osječke Zračne luke i Croatia Airlinesa u četvrtak su potpisali ugovor o uspostavi međunarodne putničke linije Osijek-München, što je prva međunarodna linija "Croatia Airlinesa" iz te zračne luke.
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
BOLJE PROGNOZE
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
PEKING - Američki proizvođač zrakoplova Boeing blago je podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima u idućih 20 godina, računajući s brzim oporavkom kineskog gospodarstva od pandemije i rastom sektora diskontnih prijevoznika i e-trgovine.
 Flydubai ponovno uspostavio letove između Zagreba i Dubaija
LETOVI
 Flydubai ponovno uspostavio letove između Zagreba i Dubaija
ZAGREB - Fflydubai je u četvrtak ponovno uspostavio letove prema Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb dva puta tjedno, a od prosinca ove godine povećat će učestalost tjednih letova na četiri, priopćeno je iz te zrakoplovne kompanije sa sjedištem u Dubaiju i zagrebačke zračne luke.
Asseco preuzeo domaće IT tvrtke IT Sistemi i eVision
ŠIRENJE
Asseco preuzeo domaće IT tvrtke IT Sistemi i eVision
ZAGREB - Jedna od najjačih IT kompanija u jugoistočnoj Europi, poljska Asseco SEE (ASEE) preuzela je domaću tvrtku IT Sistemi i njezinu pod-tvrtku eVision, što je u skladu sa ASEE-ovom strategijom širenja na temelju suvremenih tehnologija i inovacija i podrške u digitalizaciji poslovnih procesa, izvijestili su iz ASEE Hrvatska.
Pivac kupio veliki paket dionica Podravke
KUPAC
Pivac kupio veliki paket dionica Podravke
ZAGREB - Skrbnički račun u OTP banci iza kojeg stoji vrgorački mesni div Pivac nakon intenzivnih kupnji u proteklih tjedan dana drži ukupno 163.852 dionice Podravke tržišno ukupno vrijedne oko 98 milijuna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE