GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uralchem planira alternativnu izvoznu rutu

Uralchem planira alternativnu izvoznu rutu
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2023 / 16:48
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Ruski proizvođač potaše i amonijevog nitrata Uralchem planira izgraditi izvozni terminal u blizini Crnog mora, pripremajući alternativnu rutu cjevovodu preko Ukrajine.

Rusija je, prema podacima Svjetske banke, najveći svjetski izvoznik gnojiva i značajan izvoznik žitarica, ali njezin izvoz omele su, prema tvrdnjama Moskve, zapadne sankcije.

Ruske kompanije slale su amonijak cjevovodom preko Ukrajine do luke Odesa, koji je prošle godine blokiran. U pregovorima s Ukrajinom, Ujedinjenim narodima i Turskom Rusija traži da ponovo bude pušten u pogon kako bi se ublažila globalna kriza u opskrbi hranom.

Alternativa cjevovodu mogao bi biti specijalizirani terminal za amonijak na Tamanskom poluotoku na jugu Rusije, rekao je za Reuters izvršni direktor Uralchema Dmitrij Konjajev, dodavši da će prva faza radova biti završena do kraja godine.

"To bi moglo zamijeniti dosadašnji pretovar amonijaka... u Odesi", rekao je Konjajev u intervjuu, i otvoriti ruskim proizvođačima mogućnost isporuke i trgovine amonijakom.

Ukrajina po njegovim riječima politizira razgovore o potencijalnom otvaranju cjevovoda do Odese.

"Ukrajinska strana miješa veliki skup političkih uvjeta s komercijalnim pitanjem otvaranja cjevovoda za amonijak", tvrdi.

U prvoj fazi terminal na Tamanskom poluotoku primao bi 1,5 milijuna tona amonijaka godišnje, a do kraja 2025. godine 3,5 milijuna tona amonijaka i 1,5 milijuna tona uree.

Tagovi: Uralchem, mineralno gnojivo
PROČITAJ I OVO
Jadrolinija poništila natječaj za električne brodove
POTEZI
Jadrolinija poništila natječaj za električne brodove
RIJEKA - Od električnih brodova Jadrolinije zasad ipak ništa. Najveći hrvatski putnički brodar poništio je natječaj od 45 milijuna eura raspisan u siječnju jer se na njega nije javio "nijedan sposoban natjecatelj".
Vlasnik Binga kupuje dionice BH Telecoma
KUPNJA
Vlasnik Binga kupuje dionice BH Telecoma
SARAJEVO - Vlasnik Binga Senad Džambić nastavio je kupovati dionice u BH Telecomu.
Prodaja tornjeva podigla kreditni rejting United Grupe
REJTING
Prodaja tornjeva podigla kreditni rejting United Grupe
LONDON - Rejting agencije S&P Global i Moody’s pozitivno su revidirale ocjene United Grupe i njene izglede u budućnosti, saopšteno je u srijedu iz kompanije.
ReversingLabs imenovao Petera Doggarta za glavnog operativnog direktora
KARIJERE
ReversingLabs imenovao Petera Doggarta za glavnog operativnog direktora
ZAGREB - ReversingLabs nedavno je imenovao američkog stručnjaka Petera Doggarta za glavnog operativnog direktora (Chief Operating Officer). Na toj će funkciji raditi na daljnjem širenju poslovanja i inovativnih rješenja za zaštitu globalnog lanca opskrbe softvera.
Otvorena nova pista na Aerodromu Nikola Tesla
PISTA
Otvorena nova pista na Aerodromu Nikola Tesla
BEOGRAD - Nova pista ne Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, dužine 3.500 metara, otvorena je danas.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE