GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uralchem planira alternativnu izvoznu rutu

Uralchem planira alternativnu izvoznu rutu
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2023 / 16:48
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Ruski proizvođač potaše i amonijevog nitrata Uralchem planira izgraditi izvozni terminal u blizini Crnog mora, pripremajući alternativnu rutu cjevovodu preko Ukrajine.

Rusija je, prema podacima Svjetske banke, najveći svjetski izvoznik gnojiva i značajan izvoznik žitarica, ali njezin izvoz omele su, prema tvrdnjama Moskve, zapadne sankcije.

Ruske kompanije slale su amonijak cjevovodom preko Ukrajine do luke Odesa, koji je prošle godine blokiran. U pregovorima s Ukrajinom, Ujedinjenim narodima i Turskom Rusija traži da ponovo bude pušten u pogon kako bi se ublažila globalna kriza u opskrbi hranom.

Alternativa cjevovodu mogao bi biti specijalizirani terminal za amonijak na Tamanskom poluotoku na jugu Rusije, rekao je za Reuters izvršni direktor Uralchema Dmitrij Konjajev, dodavši da će prva faza radova biti završena do kraja godine.

"To bi moglo zamijeniti dosadašnji pretovar amonijaka... u Odesi", rekao je Konjajev u intervjuu, i otvoriti ruskim proizvođačima mogućnost isporuke i trgovine amonijakom.

Ukrajina po njegovim riječima politizira razgovore o potencijalnom otvaranju cjevovoda do Odese.

"Ukrajinska strana miješa veliki skup političkih uvjeta s komercijalnim pitanjem otvaranja cjevovoda za amonijak", tvrdi.

U prvoj fazi terminal na Tamanskom poluotoku primao bi 1,5 milijuna tona amonijaka godišnje, a do kraja 2025. godine 3,5 milijuna tona amonijaka i 1,5 milijuna tona uree.

Tagovi: Uralchem, mineralno gnojivo
PROČITAJ I OVO
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
AKVIZICIJE
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
ZAGREB - Studenac će u narednih mjesec dana objaviti dvije nove akvizicije, otkrio je Michał Kędzia, partner u Enterprise Investorsu, jednom od najvećih private equity fondova u srednjoj i jugoistočnoj Europi koji trenutno upravlja nad Studencem i Pan-Pekom.
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
ZAGREB - Među taksistima koji rade za Bolt i Uber posljednjih dana širi se poziv na štrajk planiran za ponedjeljak, 24. lipnja 2024. godine u 12 sati.
Katastrofa za dionice Carlsberga, evo što se događa
OŠTAR PAD
Katastrofa za dionice Carlsberga, evo što se događa
KOPENHAGEN - Dionice Carlsberga bile su u petak na putu najvećeg pada u jednom danu u više od četiri godine.
U Hrvatskoj daleko najbolje posluju trgovci
NA VRHU
U Hrvatskoj daleko najbolje posluju trgovci
ZAGREB - Poduzetnici iz područja trgovine i prerađivačke industrije u prošloj su godini ostvarili najveće prihode i rashode te neto dobit, a to su i djelatnosti koje su imale najveći broj zaposlenih, pokazuju podaci iz analize Financijske agencije (Fina).
Perutnina Ptuj stječe kontrolu nad tvrtkom Toni
KONTROLA
Perutnina Ptuj stječe kontrolu nad tvrtkom Toni
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je na svojim internet stranicama, u rubrici odluke, objavila i odluku kojom je dopuštenom na prvoj razini ocijenjena i koncentracija u kojoj će slovenska Perutnina Ptuj steći kontrolu nad tvrtkom Toni, sa sjedištem u Donjem Kraljevcu, a koja se bavi otkupom, sušenjem i skladištenjem žitarica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE