GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uprava Uljanika predlaže privremenu nacionalizaciju brodogradilišta

Uprava Uljanika predlaže privremenu nacionalizaciju brodogradilišta
PRIJEDLOZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2018 / 12:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je kako najnoviji prijedlog restrukturiranja Uljanika, ujedno i prvi iza kojeg su zajedno stali uprava i strateški partner, predlaže privremenu i potpunu nacionalizaciju spornih brodogradilišta, ali i povrat polovine uloženih 800 milijuna eura nakon pet godina, čime bi se barem teoretski, zadovoljio osnovni uvjet Komisije da država ne može sama spašavati brodogradilišta.

U Ministarstvu prijedlog smatraju provedivim, no veće je pitanje što misle u Glavnoj upravi za tržišno natjecanje koja bi lako mogla naći zamjerke ovakvom planu, a tu je sada i mogućnost ulaska novih partnera, pa treba pričekati i njihovu odluku.

- Uvijek sam optimist, no restrukturiranje sa stopostotnim udjelom države jednostavno nije moguće. Stvari su jasne – nema li privatnog partnera, nema ni restrukturiranja. Država je brodogradnju pratila do krajnjih mogućnosti, dopuštenih europskim pravilima, iščekujući pravog i korektnog strateškog partnera. Zadnju inačicu plana restrukturiranja dobio sam u dva dijela, pri čemu je jedan koncept zagovarala Uprava, a drugi strateški partner. Na prošlotjednom sastanku konačno smo došli do jedinstvenog plana iza kojeg stoje svi akteri, a koji iznosi više od 800 milijuna eura. Pri tome, partner u ovom trenutku ne nudi financiranje, već se kroz uključivanje kompenzacijskih mjera želi obvezati da u petoj, odnosno sedmoj godini polovicu toga iznosa vrati u državni proračun kao vlastiti doprinos. Ja tada nisam mogao dati suglasnost za taj plan, prije konzultacija s Europskom komisijom. Po zaprimanju stava Europske Komisije donijeli bi konačnu odluku koji iznos troška restrukturiranja smo spremni preuzeti na ime državnog proračuna', rekao je Horvat u intervjuu za tjednik Lider.

Vlada je kroz jamstva do sada platila oko 2,8 milijardi kuna za brodove koji se sigurno neće graditi, osim možda putem novih ugovora. Taj iznos može narasti na 4,3 milijarde ukoliko dođe do otkazivanja svih brodova, s time da su četiri broda u visokoj fazi izgrađenosti.

'Za njih treba pronaći način financiranja i nakon toga još oko 400 milijuna eura svježeg kapitala za rješavanje postojećih dugova i prebijanje minusa u oba brodogradilišta. Potom bi bio uveden novi koncept ugovaranja u kojem bi se projektno pratila izgradnja svakog broda, a ne da se avans ili kredit, namijenjen izgradnji jednog broda, nenamjenski potroši na neki drugi', objasnio je Horvat dodajući kako bi takvim modelom država bi bila gotovo stopostotni vlasnik Uljanika.

Trenutno, Vladi je prioritetno u proces restrukturiranja uvesti renomiranog strateškog partnera, kako bi se osigurala dugoročno održiva brodogradnja i u Rijeci i u Puli.

- Današnja pozicija daleko je jasnija jer su u ovom trenutku dva ozbiljna partnera, kroz pismo namjere, izrazila spremnost uključiti se u restrukturiranje Uljanik Grupe. To su talijanski Fincantieri i ukrajinski Smart Holding, koji su spremni su započeti s financijskom analizom. To znači da će Uprava vrlo brzo morati zauzeti konačan stav, ide li u restrukturiranje s postojećim strateškim partnerom ili će u strateško partnerstvo uključiti jedno od spomenuta dva renomirana europska brodogradilišta. Želimo li ozbiljnog partnera, moramo im dati pristup brodogradilištima i vremena za dubinsku analizu, kako bismo u narednih mjesec dana mogli očekivati i konkretnu financijsku ponudu', rekao je Horvat za Lider.

Tagovi: Uljanik, Danko Končar, Darko Horvat
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines, Air Serbia i Montenegro Airlines izgubili 100 milijuna eura
GUBICI
Croatia Airlines, Air Serbia i Montenegro Airlines izgubili 100 milijuna eura
ZAGREB - Preostali nacionalni prijevoznici iz bivše Jugoslavije trebali bi ove godine objaviti rekordne gubitke zbog pandemije koronavirusa, čija se procjena kreće do 100 milijuna eura.
HŽ Cargo zatvara radnu jedinicu zbog ogromnih gubitaka
REZOVI
HŽ Cargo zatvara radnu jedinicu zbog ogromnih gubitaka
ZAGREB - Uprava tvrtke HŽ Cargo, zbog drastičnog pada prometa i prihoda u prvih šest mjeseci ove godine, odlučila je zatvoriti svoju Organizacijsku jedinicu Ploče, službeno su objavili iz te kompanije.
Končaru milijarda kuna za 21 vlak za HŽ
POSLOVI
Končaru milijarda kuna za 21 vlak za HŽ
ZAGREB - Na natječaj HŽ Putničkog prijevoza vrijednog gotovo milijardu kuna za nabavu 21 novog elektromotornog vlaka stigla je samo jedna ponuda, i to tvrtke Končar - električna vozila.
EK odobrila produljenje koncesijskog ugovora za Istarski ipsilon do 2039. godine
ZELENO SVJETLO
EK odobrila produljenje koncesijskog ugovora za Istarski ipsilon do 2039. godine

BRUXELLES - Europska komisija u petak je odobrila, u skladu s pravilima EU-a o državnim potporama, plan Hrvatske da produlji ugovor s društvom Bina-Istra o koncesiji za Istarski ipsilon do 2039. godine, što će o koncesionaru omogućiti novo ulaganje od 197 milijuna eura, priopćeno je iz Komisije.

HT angažira investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma
PROCEDURA
HT angažira investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestila je da je Deloitte d.o.o. izvijestio AZTN da će HT započeti s ispunjavanjem svoje obveze angažiranja investicijske banke za daljnji proces prodaje odnosno poduzima aktivnosti kojima bi se spriječilo moguće kašnjenje u pogledu ispunjenja obveza propisanih rješenjem AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT i Optima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE