GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uprava Tankerkomerca prihvatila Čermakovu ponudu

Uprava Tankerkomerca prihvatila Čermakovu ponudu
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2018 / 07:04
Autor: SEEbiz
ZADAR - Uprava Tankerkomerca ocijenila je primjerenom cijenu od 130 kuna po dionici u ponudi za preuzimanje koju je predala tvrtka Crodux derivati dva u vlasništvu Ivana Čermaka.

U objavi na Zagrebačkoj burzi stoji kako će ponudu za prodaju prihvatiti i jedini član Uprave Roberto Motušić, koji ima ukupno 4971 dionica i raspolaže s 14,5 posto temeljnog kapitala tvrtke.

Tvrtka Ivana Čermaka krajem siječnja predala je ponudu za preuzimanje Tankerkomerca, s velikim ambicijama za daljnja ulaganja u Zadru u sektor energetike i turizma, gdje planira investirati najmanje 65 milijuna eura i zaposliti bar 500 ljudi. Čermak, čija tvrtka već tri godine unajmljuje Tankerkomercove terminale za naftu u Gaženici, u investiciju ulazi u prvom redu zbog razvoja core biznisa, no kako je nedavno Čermak izjavio za Poslovni dnevnik, neće odustati od borbe da Tankerkomerc dobije koncesiju u Marini Zadar, oko čega se već oko četiri godine vodi pravna bitka.

Ponudu za preuzimanje zadarskog Tankerkomerca po cijeni od 130 kuna po dionici u međuvremenu je odobrila i Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, na temelju elaborata kojeg je izradio PricewaterhouseCoopers, a koji je utvrdio da Tankerkomercove dionice vrijede nula kuna. Cijena od 130 kuna po dionici jednaka je cijeni po kojoj je Čermak stekao dionice Tankerkomerca, a kako tri mjeseca prije nastanka Croduxove obveze za davanje ponude nije bilo trgovanja na burzi, bilo je potrebno izraditi elaborat o fer vrijednosti dionice.

Kako stoji u objavi uprave, ponuđenu cijenu drže primjerenom uzimajući u obzir činjenice da Tankerkomerc ima akumulirani gubitak višestruko iznad visine kapitala, iznimno težak financijski položaj zbog prezaduženosti, te pravnu neizvjesnost zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa na pomorskom dobru Marine Zadar i imovini Tankerkomerca koja je bila predmet privatizacije. Uprava podržava namjeru investitora da nastavi s daljnjom financijskom konsolidacijom, te u potpunosti razumije navedena ograničenja daljnjih ulaganja zbog pravne neizvjesnosti te sudskih i imovinsko pravnih postupaka u tijeku.

Čermakov glavni rival u Zadru će, bar kad je u pitanju bitka oko tamošnje Marine, biti turska Dogus Grupa, koja se svojedobno javila na natječaj za koncesiju koji nikad nije okončan, jer Marinu veže uz svoj projekt Maraska s kompanijom Hyatt.

Tagovi: Tankerkomerc, Crodux, Roberto Motušić, Marina Zadar, Dogus Grupa, Maraska, Ivan Čermak
PROČITAJ I OVO
Slovenija: Trideset milijuna eura na raspolaganju za digitalnu transformaciju tvrtki
POTICAJI
Slovenija: Trideset milijuna eura na raspolaganju za digitalnu transformaciju tvrtki
LJUBLJANA - Slovenski poduzetnički fond, zajedno s Ministarstvom gospodarstva, objavio je natječaj za poticaje za digitalnu transformaciju mikro, malog i srednjeg poduzetništva. Dostupno je 30 milijuna eura.
Novi šef Holdinga smijenio dugogodišnjeg direktora GSKG-a
SMJENA
Novi šef Holdinga smijenio dugogodišnjeg direktora GSKG-a
ZAGREB - Joško Jakelić vodi GSKG već 16 godina. Njega uhićeni Blažević također spominje u podjeli provizije, ali USKOK ga za ništa ne tereti. Ipak je smijenjen jer uprava Holdinga nema povjerenja u njega.
Telekom Slovenije veći dio prošlogodišnje dobiti isplatio kroz dividendu
DIVIDENDA
Telekom Slovenije veći dio prošlogodišnje dobiti isplatio kroz dividendu
LJUBLJANA- Dioničari Telekoma Slovenije dobit će bruto dividendu od 4,50 eura po dionici. Većinski vlasnik je država. Skupština je za nove članove nadzornog odbora izabrala Karlu Pinter i Jurija Toplaka.
ĐĐ Specijalna vozila ugovorila isporuku 4,4 mln eura vrijednih vagona
POSLOVI
ĐĐ Specijalna vozila ugovorila isporuku 4,4 mln eura vrijednih vagona
SLAVONSKI BROD - Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka iz sastava Đuro Đaković grupe, ugovorila je s austrijskim naručiteljem proizvodnju i isporuku teretnih vagona vrijednih 4,4 milijuna eura.
Debeljak: Stečajeva nad dijelom tvrtki neće biti, sve obveze bit će podmirene do kraja mjeseca
PORUKE
Debeljak: Stečajeva nad dijelom tvrtki neće biti, sve obveze bit će podmirene do kraja mjeseca
ZAGREB - Oni koji dobiju otkaz, dobili su ga opravdano, jer loše rade, a postoje i slučajevi kad postoje viškovi, tada slijedi otpuštanje, ali ih pokušavamo prekvalifikacijom ubaciti na druge poslove, tvrdi Debeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE