GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uprava Sunce hotela: Nismo u mogućnosti komentirati daljnje planove razvoja

Uprava Sunce hotela: Nismo u mogućnosti komentirati daljnje planove razvoja
BEZ KOMENTARA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2021 / 17:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Uprava Sunce hotela nije u mogućnosti komentirati daljnje planove razvoja s obzirom da je u tijeku postupak oko nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje društva, poručili su kratko u srijedu iz te kompanije, dan nakon što je objavljeno da je tvrtka Eagle Hills Zagreb Real Estate kupila 69,71 posto dionica Sunce hotela.

"Na stranicama Zagrebačke burze objavljena je obavijest kupca o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje društva Sunce hoteli d.d., sukladno odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava. S obzirom na to da je navedeni postupak u tijeku, Uprava nije u mogućnosti komentirati daljnje planove razvoja", odgovorili su na upit Hine iz te hotelske kompanije.

Naime, na Zagrebačkoj je burzi jučer objavljeno da je tvrtka Eagle Hills Zagreb Real Estate, sa sjedištem u Zagrebu, iza koje stoji Mohamed Ali Rashed Alabbar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), s većinskim vlasnikom Sunce hotela Jakom Andabakom i članovima njegove obitelji te tvrtkom Lucidus sklopila ugovor o kupoprodaji dionica i poslovnih udjela te stekla ukupno 4.151.092 redovnih dionica Sunce hotela (serije A), što čini 69,71 posto temeljnog kapitala te hotelske kuće.

Kako je time prijeđen zakonski prag od 25 posto, za Eagle Hills Zagreb Real Estate je nastala obveza za preuzimanje preostalih dionica.

Vrijednost transakcije nije objavljena, a neki mediji u srijedu prenose izjave Andabaka da je 'u igri' za tu kupoprodaju kroz dvije i pol godine bilo 20-ak zainteresiranih ulagača, od kojih su u 'finalu' ostale "singapurska i arapska ponuda među kojima nije bilo velike razlike", ali je potencijalni kupac iz Singapura zbog korone odustao.

Andabak je za Lider uz ostalo rekao kako će, "prema planu novog vlasnika, Sunce hoteli podići svoju kategorizaciju na četiri i pet zvjezdica", a što mu je, dodaje, kao bivšem vlasniku bilo izuzetno važno.

Po njegovim riječima, tvrtka-kupac, na čijem je čelu Mohamed Ali Rashed Alabbar napravila detaljan 'due dilligence', vrlo dobro poznaju hotelijersko tržište jer imaju velike hotelske projekte u drugim dijelovima svijeta.

Sunce hoteli jedna su od većih hotelskih tvrtki u Hrvatskoj koja pod brendom Bluesun Hotels & Resorts upravlja, uz ostalo, s 11 hotela na top lokacijama na Jadranu (srednja Dalmacija), a u vlasništvu imaju i 50,2 posto aerodroma na otoku Braču.

Eagle Hills Zagreb Real Estate je, pak, dio Eagle Hills grupe, a njen vlasnik Mohamed Ali Rashed Alabbar u Zagrebu je želio graditi zagrebački Manhattan. On je i investitor u projekt Beograd na vodi, zajedničkom ulaganju grada Beograda, Srbije i kompanije Eagle Hills, a u zajedničkoj kompaniji, kako je ranije objavljeno, Srbija ima 32 posto dionica, dok partner iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ima 68 posto.

Inače, u jučerašnjoj objavi nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, koja je proslijeđena putem odvjetničkog društva Šavorić i partneri, se navodi kako Eagle Hills Zagreb Real Estate za kupnju Sunce hotela mora ishoditi regulatorno odobrenje Komisije za zaštitu konkurenciju Republike Srbije.

Tagovi: Sunce hoteli, Beograd na vodi, Mohamed Ali Rashed Alabbar, Eagle Hills Zagreb Real Estate, poslovni rezultati, Jako Andabak
PROČITAJ I OVO
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
NOVI ISKORAK
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
ZAGREB - Milijan Brkić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, nakon potpune političke marginalizacije i gubitka svih pozicija u stranci i izvršnoj vlasti, krenuo je u novi biznis te je u rujnu osnovao tvrtku pod nazivom Alfa Strategy d.o.o. za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.
Vozači Ubera idu u štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Vozači Ubera idu u štrajk
ZAGREB - Oko 2.000 vozača Ubera u Zagrebu i okolici od nedjelje kreće u štrajk i odjavljuje se do daljnjega s popularne mobilne aplikacije.
SAD: Stručnjaci preporučili drugu dozu za cijepljene J&J-om protiv koronavirusa
PREPORUKE
SAD: Stručnjaci preporučili drugu dozu za cijepljene J&J-om protiv koronavirusa
NEW BRUNSWICK - Savjetodavno povjerenstvo američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) izglasalo je jednoglasno preporuku za davanje druge doze cjepiva Johnson & Johnson protiv koronavirusa najmanje dva mjeseca nakon što su ljudi primili prvu dozu.
Rusija: Još dva online medija proglašena stranim agentima
STRANI AGENTI
Rusija: Još dva online medija proglašena stranim agentima
MOSKVA - Još dva online ruska medija vlada je u petak proglasila "stranim agentima" što je dodatno ograničilo slobodu izražavanja i glasove kritike upućene vlastima.
Fortenova grupa pridružila se UN Global compact inicijativi
INICIJATIVE
Fortenova grupa pridružila se UN Global compact inicijativi
ZAGREB - Fortenova grupa, u okviru koje posluju neke od najznačajnijih kompanija u Hrvatskoj i regiji poput Konzuma, Mercatora, Jamnice, Zvijezde, Dijamanta, Belja, Tiska, Sarajevskog kiseljaka itd. i formalno se pridružila UN Global Compactu, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE