GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uprava KB-a Sveti Duh o kaznenoj prijavi: Ako je bilo propusta, istražit ćemo ih

Uprava KB-a Sveti Duh o kaznenoj prijavi: Ako je bilo propusta, istražit ćemo ih
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2022 / 16:35
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Uprava bolnice Klinička bolnica "Sveti Duh" rekla je u srijedu, komentirajući kaznenu prijavu djela radnika protiv ravnateljice zbog zlouporabe ovlasti, kako je sklapanje savjetodavnih usluga uobičajena praksa, ali istražit će propuste ako ih je bilo s računovodstvene strane.

Dio zaposlenika KB-a Sv. Duh kaznenu prijavu protiv ravnateljice te bolnice Ana-Marije Šimundić, predstojnika Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka Davora Štimca te pomoćnice ravnateljice za financijsko poslovanje i nemedicinske poslove u Sv. Duhu Suzanu Košćak podnijeli su zbog zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno pogodovanja Štimčevom privatnom obrtu koji u vrijeme dogovaranja usluge savjetovanja nije postojao.

Uprava bolnice potvrdila je Hini kako je bolnica sklopila ugovor sa Štimcem za savjetodavnu uslugu, dodavši kako je to "uobičajena praksa u RH u potpunosti sukladna zakonima i propisima, i legitimno je pravo čelnika svake zdravstvene ustanove".

Iz Uprave kažu kako je Štimac kao ravnatelj KBC-a Rijeka uveo brojne pozitivne promjene i značajno unaprijedio kvalitetu poslovanja bolnice.

"Iz nekoliko konzultacijskih sastanaka koji su odrađeni do sada proizišle su brojne ideje i podloge za niz planova i projekata koji će donijeti boljitak našoj bolnici, njenim djelatnicima i pacijentima", ističu.

Pružanje usluge regulirano je ugovorom, a plaćanje je odrađeno po ispostavljenim računima.

"Ukoliko je s računovodstvene strane bilo nekih propusta, iste ćemo istražiti, po potrebi korigirati i postupanje uskladiti s propisima", naveli su u Upravi.

Poručili su kako je njihova misija "provesti bolnicu kroz tranziciju koja će unaprijediti financijsko poslovanje i umanjiti dug, koja će bolnicu učiniti poželjnim poslodavcem i mjestom za rad, ustanovom izbora za pacijente i mjestom na kojem će se pacijenti osjećati sigurno i zadovoljno" te su tom cilju u potpunosti posvećeni.

Kaznena prijava, koju potpisuju "radnici Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu", poslana je medijima uz potpisane račune, ugovor i izvješće.

Tim radnicima sporno je što je Šimundić 19. travnja i 18. svibnja 2022. Štimcu dala neograničen pristup prostorijama, opremi, evidencijama, medicinskim službama i osoblju bolnice radi uvida u poslovanje u svrhu izrade "izvješća o poslovnom savjetovanju" iako, kažu, bolnica nije imala ugovorenu nabavu takve usluge niti je postojala objektivna potreba za njom.

Štimac je na osnovu tog obilaska dostavio izvješće, ali bez datuma, da bi nakon 24. svibnja 2022. u cilju naplate tako pružene usluge osnovao paušalni obrt NORAMED koji je počeo poslovati 27. svibnja ove godine.

Obrt je s bolnicom 29. lipnja zaključio ugovor o pružanju usluga savjetovanja u trajanju jedne godine uz pravo na mjesečnu naknadu od 5000 kuna uz putne troškove te je do sada izdao tri računa za travanj, svibanj i lipanj ove godine, navodi se, između ostalog, u kaznenoj prijavi.

Radnici tvrde kako je bolnica time "neopravdano izložena trošku od 60.000 kuna", od čega joj je već pričinjena šteta, odnosno omogućena korist Štimcu u iznosu najmanje 16.624 kuna.

Grad Zagreb osnivač je KB-a Sveti Duh, a Šimundić je na mjesto ravnateljice imenovana 4. siječnja ove godine. Radnici su o svojoj kaznenoj prijavi Uskoku obavijestili Gradski ured za unutarnju reviziju i kontrolu, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo unutarnjih poslova.

Tagovi: KB Sveti duh, Davor Štimac, Ana Marija Šimundić
PROČITAJ I OVO
Maerskovi brodovi štedit će gorivo sporijom plovidbom
ŠTEDNJA
Maerskovi brodovi štedit će gorivo sporijom plovidbom
KOPENHAGEN - Danski logistički div Maersk najavio je da će njegovi kontejnerski brodovi ubuduće ploviti sporije kako bi štedili skupo gorivo, naznačivši promjenu pandemijske politike brzih isporuka.
Tankerska plovidba objavit će ponudu za dobrovoljno preuzimanje dionica Tankerske NG
PONUDA
Tankerska plovidba objavit će ponudu za dobrovoljno preuzimanje dionica Tankerske NG
ANALIZA - Većinski dioničar Tankerske Next Generation (TPNG) zadarska Tankerska plovidba objavila je dobrovoljnu ponudu za preuzimanje TPNG-a.
Hrvatska pošta od sutra diže cijene
POSKUPLJENJA
Hrvatska pošta od sutra diže cijene
ZAGREB - Hrvatska pošta od 1. listopada povećava cijene svojih poštanskih usluga te će tako slanje pisma do 50 grama te razglednica i čestitaka iznositi 3.55 kuna, odnosno 0.47 eura prema fiksnom tečaju konverzije, što je poskupljenje od 25 lipa ili za 3 eurocenta, izvijestili su u petak iz Pošte.
Vispakova velika investicija u opremu za čaj sa najmodernijom tehnologijom
INVESTICIJE
Vispakova velika investicija u opremu za čaj sa najmodernijom tehnologijom
Vispakova velika investicija u opremu za čaj sa najmodernijom tehnologijom
VISOKO - Nakon niza inovacija i noviteta u poslovanju koje je realizovala kompanija Vispak, ovu godinu obilježit će i investicija od dva miliona maraka koje su uložili u opremu za čaj sa najnaprednijom tehnologijom u proizvodnji.
Generacija Z prepoznala je Gavrilović kao cool brand
BRENDOVI
Generacija Z prepoznala je Gavrilović kao cool brand
PETRINJA - Mesna industrija Gavrilović kontinuirano drži svoju lidersku poziciju i trajno ulaže u kvalitetu, ali i u nove proizvode i procese koji se i dalje temelje na očuvanju tradicije, te ostaju ono što su vazda i bili.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE