GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uprava Jadroplova zaustavila proces dokapitalizacije

Uprava Jadroplova zaustavila proces dokapitalizacije
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2021 / 18:46
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Uprava Jadroplova je danas donijela odluku kojom se do daljnjega zastaje s provođenjem postupka po Javnom pozivu za dokapitalizaciju i upis novih dionica, objavljenog dana 22. srpnja 2021. godine na internetskoj stranici Društva.

- Razlog je potreba ispitivanja usklađenosti do sada provedenih faza postupka s internim pravilima društva i primjenjivim propisima, te provjere učinaka eventualne dokapitalizacije, po objavljenim uvjetima na poslovanje i poziciju Društva u kontekstu relativnih tržišnih okolnosti, priopćeno je iz Jadroplova.

Prije tjedan dana Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) opozvalo je Upravu Jadroplova te imenovalo novu, a nakon što je Nadzorni odbor (NO) Upravi povukao suglasnost za realizaciju procesa dokapitalizacije, jer je po mišljenju NO-a taj proces bio iz više razloga kontaminiran.

Upravno vijeće CERP-a na čelu s resornim ministrom Darkom Horvatom, održalo je telefonsku sjednicu te smijenilo cijelu Upravu Jadroplova - njenog predsjednika Branimira Kovačića i i člana Maria Radačića - a imenovan je novi predsjednik Ivan Pavlović, inače bivši dugogodišnji predsjednik Luke Ploče.

Smjenu Uprave predložilo je resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a podržali su je svi članovi upravnog vijeća CERP-a. Kako se doznaje od dobro upućenog izvora iz Ministarstva mora, do smjene je između ostalog došlo jer tekst javnog poziva za prikupljanje ponuda ne odgovara tekstu koji je prihvaćen na sjednici NO-a Jadroplova.

"Država, koja je većinski vlasnik, ima pravo na ovakav potez jer nam je stalo da Jadroplov kao važna kompanija na transparentan način dobije kvalitetne partnere u procesu dokapitalizacije", izjavio je.

Tagovi: Jadroplov, brodari, brodarsko tržište, Ivan Pavlović, CERP, Branimir Kovačić
PROČITAJ I OVO
Ryanair u zimi spaja Zagreb s 24 linije prema Europi
SPAJANJE
Ryanair u zimi spaja Zagreb s 24 linije prema Europi
ZAGREB - Niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair u zimskom redu letenja Zagreb će s 24 linije povezivati s europskim odredištima u 16 zemalja, a u prosincu će u zagrebačku bazu uvesti i treći zrakoplov, pri čemu očekuje do ljeta iduće godine oko milijun putnika na svim linijama, najavio je u utorak u Zagrebu predsjednik Uprave Ryanaira Michael O'Leary.
Raspisan natječaj za predsjednika HGK
HGK
Raspisan natječaj za predsjednika HGK
ZAGREB - Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) objavio je u utorak javni poziv za izbor predsjednika HGK za četverogodišnje mandatno razdoblje, a zainteresirani prijave mogu poslati u idućih sedam dana, čemu uz ostalo trebaju predložiti i prijedlog programa razvoja HGK za razdoblje 2022.-2026.
Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu
NAGRADA
Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu
ZAGREB - Treći put zaredom mobilna mreža Hrvatskog Telekoma potvrđena je kao najbolja te je osvojila Ookla® Speedtest Awards™ nagrade za 'Najbolju mobilnu mrežu' (Best Mobile Network), 'Najbržu mobilnu mrežu' (Fastest Mobile Network) i za 'Najbolju mobilnu pokrivenost' (Best Coverage Award) u Hrvatskoj.
Zaba kreditira Arena Hospitality Group
LIKVIDNOST
Zaba kreditira Arena Hospitality Group
ZAGREB - Arena Hospitality Group objavila je da je danas zaključila novi ugovor o dugoročnom kreditu za financiranje obrtnih sredstava za likvidnost sa Zagrebačkom bankom d.d. u ukupnom iznosu 150.000.000 kuna i to u sklopu HBOR-ovog Programa osiguranja portfelja kredita za likvidnost izvoznika povezanog s Covid-19 mjerama potpore.
Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova
PROJEKTI
Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova
ZAGREB - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) i Financijska agencija (Fina) sklopili su u ponedjeljak ugovor o dodjeli bespovratnih gotovo 12 milijuna kuna za projekt “Održavanje i nadogradnja sustava eFondovi”, priopćeno je iz Ministarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE