GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uprava Cinkarne Celje ove godine predlaže nižu dividendu

Uprava Cinkarne Celje ove godine predlaže nižu dividendu
PRIJEDLOZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2021 / 09:33
Autor: SEEbiz
CELJE - U prijedlogu za upotrebu raspodjeljive dobiti za 2020. godinu, koja iznosi 16,5 milijuna eura, Uprava i Nadzorni odbor Cinkarne Celje predviđaju nižu dividendu u odnosu na prošlu godinu.

Nakon što je lani dosegla 17 eura, predlaže se za ovu godinu u iznosu od 11 eura po dionici, objavila je tvrtka putem web stranice Ljubljanske burze.

Cinkarna Celje planirala je neto dobit od 10,55 milijuna eura u pripremi plana za ovu godinu zbog neizvjesne situacije u međunarodnom gospodarstvu i kolebanja potražnje i pritiska na cijene u industriji pigmenta titanovog dioksida. To predstavlja pad od 44% u odnosu na prošlu godinu, kada je dobit iznosila 18,95 milijuna eura.

"Situacija u prvom tromjesečju 2021. ostaje neizvjesna zbog trećeg vala pandemije covida-19 i sporog napretka cijepljenja u EU. Očekujemo značajno povećanu volatilnost na području potražnje za proizvodima, kao i na području nabave sirovina ", napisali su Uprava i Nadzorni odbor Cinkarne Celje u obrazloženju prijedloga za nižu dividendu.

Ako dioničari podrže dividende u iznosu od 11 eura po dionici, društvo će za njihovu isplatu izdvojiti 8,61 milijuna eura. Ukupna vrijednost isplate dividende tako bi dosegla 45,5 posto neto dobiti ostvarene u prošloj godini. U međuvremenu, Cinkarna bi preostalu raspodjeljivu dobit od 7,9 milijuna eura prenijela na sljedeću godinu, prema prijedlogu.

Tagovi: Cinkarna Celje, dividenda, Ljubljanska borza, poslovni rezultati, Cinkarna, Aleš Skok
PROČITAJ I OVO
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
DIVIDENDA
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
CELJE - Udruženje malih dioničara Slovenije (MDS) poslalo je protuprijedlog u vezi s raspodjelom dobiti.
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUTNJA
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUBLJANA - United Group opisala je obustavu prodaje TS Media, za koju su se natjecali, kao lošu vijest za sve strane ulagače i još goru za Sloveniju. Naša je ponuda bila vrlo dobra i očito je da u Sloveniji nije moguće provesti neovisan i pošten natječaj, rekla je izvršna direktorica grupe Victoriya Boklag.
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ODRŽIVOST
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ZAGREB - Danas je održano virtualno druženje s novinarima „Nestlé - održivost na djelu!“, na kojem su predstavljene novosti i aktivnosti koje najveća prehrambena kompanija na svijetu poduzima kako bi doprinijela ostvarenju ciljeva strategije održivog razvoja do 2030. na lokalnoj razini.
Vesić: Beograđani će odlučivati o tome kako će izgledati metro
METRO
Vesić: Beograđani će odlučivati o tome kako će izgledati metro

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Beogradjani glasanjem odlučiti kako će da izgleda metro, čiji je početak izgradnje planiran na novembar.

Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
MANDAT
Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
ZAGREB - Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova, prihvatila pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima RH preuzima pravnu stečevinu EU za 2021. te donijela više kadrovskih odluka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE