GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Upoznajte kineskog diva koji će graditi Pelješki most

Upoznajte kineskog diva koji će graditi Pelješki most
IMPOZANTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2018 / 19:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - China Road and Bridge Corporation (CRBC), jedna je od četiri najveće državne građevinske kompanije u Kini, koja je prva krenula na međunarodna tržišta, s fokusom na izgradnju infrastrukture, kao što su autoceste i mostovi, luke, željezničke pruge, aerodromske piste i tuneli u Kini i inozemstvu.  

Poslovanje također uključuje i investicije, industrijski razvoj, trgovinu, leasing i druge usluge. S podružnicama u skoro 50 zemalja Azije, Afrike, Europe i Južne Amerike, u CRBC-u su uspostavili vrlo efikasnu i brzu mrežu za suradnju, razvoj i menadžment. CRBC je sada ključna platforma za poslove kompanije China Communications Construction (CCCC) u inozemstvu. CRBC je u vlasništvu CCCC-a koji ima godišnje prihode od fantastičnih 55 milijardi dolara.

Kompanija djeluje od 1958. godine. U prvih dvadesetak godina bila je angažirana na preko 80 projekata u Jemenu, Mauritaniji, Ruandi, Ekvatorijalnoj Gvineji, Nepalu i Sudanu. Do 1979. djelovala je kao izvedbena kompanija za projekte koje je kineska vlada financirala u prijateljskim državama. Od 1979. godine CRBC je odlukom Državnog vijeća počeo izvoditi projekte na tržišnim osnovama. Važna je godina 1989. kad je zapravo nastao CRBC u današnjem obliku nakon što je inkorporirao nekoliko državnih tijela i kompanija koje su se bavile građevinom i infrastrukturom. 

Zlatno doba kompanije bilo je između 1997. i 2005. godine kad je kompanija značajno proširila svoj obuhvat - od luka, zračnih luka, preko mostova, cesta i stanogradnje.

Danas se radi o kompaniji s godišnjim prihodom od preko 3,3 milijarde dolara. 

Najpoznatiji poslovi CRBC-a u inozemstvu jersu oni vezani uz projekt "Jedan pojas, jedan put". Primjerice, radi se o autocesti koja spaja Uzbekistan i Tadžikistan, projekt unapređenja autoceste Karakoram u Pakistanu, projekt izgradnje luke u Mauritaniji, most Zemun-Borča u Srbiji te mnogi projekti na afričkom kontinentu. U regiji trenutno rade na autocesti Bar-Boljare u Crnoj Gori. 

O veličini i ugledu kompanije CRBC svjedoče brojna zaista značajna dostignuća na svjetskom tržištu građevinskih radova, poput:

– Mosta Qingdao, koji sa dužinom od 41,58 km predstavlja najduži pomorski most na svijetu i koji je u čuvenom časopisu Forbes proglašen "Najzadivljujućim mostom na svijetu";

– Visećeg mosta Sutong, koji je po svojim karakteristikama takođe jedinstven u svijetu – raspon mosta od 1088m, najviši stup od 306m, najduža sajla 580m itd.

– Autoputa Karakoram u Pakistanu, koji predstavlja autoput na najvećoj nadmorskoj visini u svijetu i koji je izgrađen na terenu s izuzetno složenim geološkim karakteristikama;

– Željezničke pruge Peking – Šangaj, najduže i najbrže pruge na svijetu;

Tagovi: China Road and Bridge Corporation, Pelješki most, most Qingdao
PROČITAJ I OVO
Marina Punat kreće u velike investicije
INVESTICIJE
Marina Punat kreće u velike investicije
PUNAT - Marina Punat Grupa u velikoj se mjeri, barem što se tiče investicija, priprema za osiguravanje infrastrukture prijeko potrebne za prihvat brodova koji ostavljaju manji otisak u prirodi, kao i za podizanje kvalitete usluge i ponude gostima marine i hotela.
Razmišljate da postanete vlasnik bankomata? Evo što trebate znati.
BANKOMATI
Razmišljate da postanete vlasnik bankomata? Evo što trebate znati.
ZAGREB - Dolaskom toplijeg vremena i procjepljivanjem Covid kriza kao da je malo posustala pa se mnogi aktivno pripremaju za turističku sezonu, a neki razmišljaju i o širenju svog poslovanja kroz nove investicije, od kojih su neke i bankomati, primjereni posebno za one trgovce koji se nalaze na prometnim pozicijama.
Messer Tehnogas: Dobit 1,8 mlrd RSD, dividenda 440 miliona
DIVIDENDA
Messer Tehnogas: Dobit 1,8 mlrd RSD, dividenda 440 miliona
BEOGRAD – Messer Tehnogas će podeli profit iz prošle godine, pa će akcionari dobiti bruto dividendu od 425 dinara, saopštila je danas brokerska kuća „Momentum“.
U Hrvatsku stižu dvije najprestižnije svjetske nagrade za tržišno komuniciranje
KOMUNIKACIJE
U Hrvatsku stižu dvije najprestižnije svjetske nagrade za tržišno komuniciranje
ZAGREB – Na najvećem festivalu kreativnosti Cannes Lions, koji se ove godine održava online od 21. do 25. lipnja, čak dva hrvatska predstavnika osvojila su Canneskog lava, najprestižniju nagradu za tržišno komuniciranje na svijetu.
Trendovi u zračnom prijevozu: Letova i putnika manje, karte skuplje
ZRAČNI PRIJEVOZ
Trendovi u zračnom prijevozu: Letova i putnika manje, karte skuplje
ATLANTA - Iako broj putnika raste kako se smanjuju ograničenja nametnuta tijekom pandemije, zrakoplovne tvrtke i dalje smanjuju broj letova i skuplje karte jer su na to prisiljeni nedostatkom pilota i bržim skokom potražnje od očekivanog, piše američka TV NBC na svojoj web stranici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE