GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Grupa i službeno vlasnik Tele2 Hrvatska

United Grupa i službeno vlasnik Tele2 Hrvatska
PREUZIMANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2020 / 15:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - United Grupa i službeno je postala vlasnikom telekompanije Tele2 Hrvatska, za što je izdvojila 220 milijuna eura, a nastavit će ulagati u razvoj kvalitete mreže, atraktivne ponude i vrhunsku uslugu na hrvatskom telekom tržištu, izvijestile su u četvrtak te kompanije.

S novim ulaganjima novog vlasnika očekuje se i da će Tele2 imati još veći potencijal i nastaviti trend poslovnog rasta u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

"Akvizicija Tele2 Hrvatska za nas je važan korak u daljnjem jačanju pozicije vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatora u jugoistočnoj Europi. Vjerujemo da će buduća ulaganja United Grupe u hrvatsko tržište donijeti dodatne pogodnosti korisnicima koji su već ukazali povjerenje Tele2, ali i privući nove", poručila je predsjednica Uprave United Grupe Victoriya Boklag.

Naglasila je i da će United Grupa nastaviti daljnje širenje poslovanja u EU i osvajati nova tržišta, kao što je dogovorena kupovina Vivacoma, najvećeg telekomunikacijskog operatora u Bugarskoj.

"Tele2 Hrvatska u 15 godina je, uz energiju, angažman, stručnost i predani rad svih zaposlenika, izrastao u respektabilnu i uspješnu kompaniju. U 2019. prvi put smo dosegnuli brojku od milijun korisnika, te ostvarili više od 200 milijuna eura prihoda. Vjerujem da će pridruživanje United Grupi omogućiti nastavak pozitivnih trendova iz proteklih godina te dati dodatni vjetar u leđa kako bi postali još jači i ambiciozniji igrač na tržištu", istaknuo je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

Kako se prenosi u priopćenju, United Grupa je u 20 godina poslovanja kupila i uspješno integrirala više od 100 kompanija. Grupa svake godine izdvaja i značajne iznose za razvoj infrastrukture, tehnologije i medija, pa je tako samo u 2019. uložila 150 milijuna eura u fiksnu i mobilnu mrežu u postojeće operacije te isto toliko u TV sadržaj, od čega 64 milijuna eura u vlastitu produkciju, ističu iz te kompanije.

Sjedište United Grupe je u Amsterdamu, a u vlasništvu je BC Partnersa, jedne od najvećih globalnih investicijskih kompanija u svijetu. Posluje u šest zemalja kroz tvrtke kao što su SBB, Telemach i United Media, kao i TV kanali Sport Klub, N1 i Nova TV.

Tagovi: United Group, Tele2, Tele2 Hrvatska, Viktor Pavlinić, Victoriya Boklag
PROČITAJ I OVO
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
ISPRIKA
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
DUBAI - Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo isprike kupcima tijekom vikenda nakon što su povijesne kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
KARIJERE
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
OMIŠ – Andrija Topić imenovan je novim članom Uprave za akvizicije i integracije (CAIO) u Studencu i time učvrstio strateški smjer poslovanja jednog od vodećih hrvatskih maloprodajnih lanaca.
British American Tobacco najavio veliku investiciju u Mađarskoj
INVESTICIJE
British American Tobacco najavio veliku investiciju u Mađarskoj
BUDIMPEŠTA - British American Tobacco (BAT) uložit će 60 milijardi HUF, odnosno oko 152 milijuna eura, u osnivanje centra za proizvodnju bezdimnih proizvoda u Pečuhu, rekao je u petak ministar vanjskih poslova i trgovine Péter Szijjártó, prema izvješću agencije MTI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE