GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Grupa donira milijun eura za pomoć narodu Ukrajine

United Grupa donira milijun eura za pomoć narodu Ukrajine
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2022 / 14:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - United Grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi, čiji je član i Telemach Hrvatska, donirala je milijun eura humanitarne pomoći svim narodima u Ukrajini.

Sredstva su usmjerena Međunarodnom medicinskom zboru, za pružanje hitne medicinske skrbi i povezanih usluga svima u hitnim situacijama te dobrotvornoj organizaciji Bright Kids Charity, ukrajinskoj lokalnoj organizaciji posvećenoj pomoći bolesnoj, siromašnoj te djeci s posebnim potrebama.

United Grupa je šokirana i užasnuta razaranjem koje na nastavlja nanositi Ukrajini i njezinim građanima. Suosjećamo sa svim nevinim žrtvama rata i svima koji su njime pogođeni.

Ova donacija nastavak je zajedničke inicijative United Grupe i njezinih članica kojima nastavljaju biti podrška ukrajinskom narodu. Tako je i Telemach Hrvatska, nakon što je s početkom rata omogućio besplatnu komunikaciju prema Ukrajini, nastavio pomagati žrtvama rata pružanjem komunikacijske podrške u prihvatnim centrima te kroz donacije zaposlenika.

„Ništa na ovom svijetu nije vrijednije od ljudskog života te je naša dužnost kao ljudskih bića učiniti sve što možemo kako bismo pomogli svima koji su zahvaćeni jednom od najvećih humanitarnih kriza u novijoj povijesti. Kao Ukrajinki kojoj su članovi obitelji još uvijek u toj zemlji, ovaj rat je i osobna tragedija“, izjavila je izvršna direktorica United Grupe Victoriya Boklag.

Donirana sredstva bit će usmjerena za pružanje medicinske skrbi i nabavku osnovnih potrepština poput medicinske opreme, lijekova, pelena, mobilnih medicinskih jedinica, hrane, sanitarnih i higijenskih potrepština, a sve kako bi se ublažile patnje izbjeglica, obitelji koje nisu mogle pobjeći od rata i djece u ustanovama poput sirotišta i bolnica.
Ovom donacijom United Grupa dodatno podupire ranije provede aktivnosti pojedinih članica usmjerene na pomoć žrtvama rata u Ukrajini, kojima svi zajedno nastavljaju pomagati. Riječ je o aktivnostima poput prikupljanja sredstava i hitno potrebnih zaliha, pružanja unaprijed plaćenih telefonskih kartica i mobilnih wi-fi uređaja za izbjeglice te besplatnih poziva u Ukrajinu na mrežama United Grupe, s namjerom da se pretplatnicima United Group omogući da ostanu u kontaktu s obitelji i prijateljima u Ukrajini.

Tagovi: United Grupa, United Group, Ukrajina
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE