GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Group u Sloveniji kažnjen s 3,7 milijuna eura zbog Sport Kluba

United Group u Sloveniji kažnjen s 3,7 milijuna eura zbog Sport Kluba
KAZNA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2019 / 08:43
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LJUBLJANA - Slovenska Agencija za sigurnost konkurencije (AVK) je zbog kasno prijavljene koncentracije izrekla novčanu kaznu u iznosu od 3,7 milijuna eura društvu United Media, medijskom ogranku United Groupa koja se odnosi na izdavanje televizijskih programa Sport Klub.

U United Groupu, međutim, i dalje čekaju na presudu Suda u pogledu odluke AVK-a, kojom im je naložena prodaja tih programa.
Agencija je osim kazne društvu United Media sa sjedištem na Cipru od 3,7 milijuna eura kaznila u visini od po 6500 eura još dvije pravne osobe, objavila je AVK na svojoj internetskoj stranici.

Agencija je prekršajni postupak protiv United Medije vodila zbog kašnjenja obavijesti o koncentraciji koja je proizašla iz sklapanja ugovora kojim je tvrtka, nazvana Adria Media, stekla 100% udjela u United Media Distributionu, tada IKO Balkan, vlasniku prava za objavljivanje programa Sport Kluba.

Kompanija je trebala obavijestiti agenciju o koncentraciji najkasnije 30 dana nakon sklapanja ugovora, ali to je učinila sa zakašnjenjem dužim od jedne godine. Pravne osobe, koje je Agencija novčano kaznila, najavile su podnošenje zahtjeva za sudsku zaštitu protiv odluke o prekršaju i kažnjavanju, o čemu će odlučiti Okružni sud u Ljubljani, te stoga odluka još nije pravomoćna.

U rujnu prošle godine AVK donio je odluku kojom se utvrđuje da je vlasništvo nad programima koje je United Media kupio od S.C. IKO Poljska, suprotno pravilima tržišnog natjecanja, te je stoga zabranilo. United Groupu je stoga naredila da mora prodati 13 sportskih programa iz sheme Sport Klub.

United Group, u vlasništvu britanske financijske tvrtke BC Partners i velikog američkog investicijskog fonda KKR, podnio je žalbu Upravnom sudu, a Vrhovni sud je u listopadu prošle godine odlučio da United Group može nastaviti prikazivati sportske programe do konačne odluke AVK-a.

Tagovi: United Group, Sport Klub, IKO Balkan
PROČITAJ I OVO
Hrvatska pošta prilagođava poslovanje
PRILAGODBA
Hrvatska pošta prilagođava poslovanje
ZAGREB – Kako bi se primateljima pošiljaka koji trenutno nisu u mogućnosti boraviti na svojim adresama (primjerice građanima dijelova Zagreba koji su uslijed posljedica potresa bili primorani napustiti svoje domove) olakšalo zaprimanje pošiljaka, Hrvatska pošta osigurala je uslugu preusmjeravanja i zadržavanja pošiljaka bez naknade.
Importanne Grupa neće otpuštati i nastavlja s investicijama u Dubrovniku
OHRABRUJUĆE
Importanne Grupa neće otpuštati i nastavlja s investicijama u Dubrovniku
DUBROVNIK - Uprava Importanne Grupe donijela je odluku po kojoj će usprkos krizi izazvanom pandemijom Covid-19 očuvati radna mjesta svojih stalno zaposlenih djelatnika.
Promet kladionica u Srbiji potonuo 90%
KLAĐENJE
Promet kladionica u Srbiji potonuo 90%
BEOGRAD - Uprkos vanrednom stanju kladionicama u Srbiji je dozvoljeno da nastave rad.
Trgovci zasad jedini profitirali od krize
PSIHOLOGIJA KUPNJE
Trgovci zasad jedini profitirali od krize
PULA - Već danima kupci do blagajni dolaze gotovo isključivo s punim kolicima, a prema neslužbenim informacijama promet kojeg dnevno ostvaruju trgovački lanci na razini je onoga kojeg obično ostvaruju u lipnju i visokoj predsezoni.
H&M u Kini pokrenuo proizvodnju zaštitnih maski za lice
MASKE
H&M u Kini pokrenuo proizvodnju zaštitnih maski za lice
STOCKHOLM – Švedski H&M je u petak izvijestio o pokretanju vlastite proizvodnje maski za lice za bolnice u Španjolskoj i Italiji, koji će se prema standardu N95/FFP2 proizvoditi u Kini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE