GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Group preuzima grčki Forthnet

United Group preuzima grčki Forthnet
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 11:21
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - United Group je postigla dogovor o preuzimanju značajnog manjinskog udela u Forthnetu, uspešnoj grčkoj telekomunikacionoj kompaniji.

U okviru transakcije će United Group, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u jugoistočnoj Evropi, preuzeti sve kreditne obaveze, konvertibilni dug i 36 odsto akcijskog kapitala Forthneta, posle uspešno završenih pregovora sa Nacionalnom bankom Grčke, Alfa (Alpha) bankom, Piraeus bankom i Atika (Attica) bankom, kao prodavcima.

Transakcija, čiji detalji neće biti objavljeni, u procesu je standardnih regulatornih odobrenja, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da posle Vivacoma i Tele2 Hrvatska u 2019. godini, ta investicija prestavlja treću veliku transakciju od kada je BC Partners preuzeo United grupu u martu 2019, zahvaljujući čemu će veličina prihoda te grupacije nakon završetka akvizicija premašiti 1,7 milijardi evra.

"Ulazak kompanije na grčko tržište predstavlja još jedan korak u njenoj evropskoj strategiji rasta i dodatno potvrdjuju poziciju lidera u industriji u kojoj posluje, od sada u osam zemalja širom regiona", ističe se u saopštenju.

Forthnet je vodeći provajder usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj. Zapošljava oko 1.000 ljudi i pruža usluge za gotovo 700.000 korisnika i više od 40.000 kompanija.

"Vidimo veliku priliku u saradnji sa Forthnetom, kako bismo im omogućili dalji rast usluga televizije i ulazak na tržištu mobilne telefonije i sa zadovoljstvom proširujemo naše prisustvo ulaskom na grčko tržište", rekla je izvršna direktorka Junajted grupe Viktorija Boklag.

Partner u BC Partners i predsednik United Groupa Nikos Stathopoulos je ukazao da su "poslovni model, menadžment, tehnologija i regionalno liderstvo United grupe ključni pokretači njenog organskog rasta, koji se dodatno ubrzao sticanjem i integrisanjem jakih lokalnih biznisa.

"Pozicija Forthneta kao dinamičnog domaćeg igrača pruža nam snažno uporište za širenje na rastuće i evoluirajuće grčko tržište koje vidimo kao stratešku lokaciju United grupe", rekao je on.

Generalni direktor Forthneta, Panos Papadopoulos rekao je da ulazak Juanjted grupe potvrdjuje stratešku vrednost Forthneta i daje nove perspektive toj kompaniji.

"Značajan rast tržišta interneta i televizije na kojima smo već aktivni, kao i potencijal usluga mobilne telefonije koju pripremamo da pokrenemo, stvara snažno investiciono okruženje za nas i mogućnost da iskoristimo znanje i iskustvo menadžmenta, mreže i tehnologije United grupe", rekao je Papadopoulos.

Tagovi: United Group, Forthnet, Nikos Stathopoulos, Tele2 Hrvatska, Vivacom, Alpha bank, Piraues bank
PROČITAJ I OVO
Brodogradilište 3. maj lani u gubitku zbog negativnih tečajnih razlika
GUBITAK
Brodogradilište 3. maj lani u gubitku zbog negativnih tečajnih razlika
RIJEKA - Brodogradilište 3. maj lani je ostvarilo ukupne prihode od 282,7 milijuna kuna i rashode od 309,7 milijuna kuna te je za 2020. iskazan gubitak od 26,9 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća 3. maja, objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Teška godina za Arena Hospitality Group: Čak 227,3 milijuna kuna gubitka u 2020.
GUBITAK
Teška godina za Arena Hospitality Group: Čak 227,3 milijuna kuna gubitka u 2020.
PULA - Prihod u 2020. godini smanjio se za 69,4% na 238,3 milijuna kuna (2019.:778,1 milijuna kuna). EBITDA gubitak iznosio je 18,3 milijuna kuna (2019.: dobit od 229,5 milijuna kuna).
Salus udvostručio neto dobit u 2020.
SJAJNE BROJKE
Salus udvostručio neto dobit u 2020.
LJUBLJANA - Salus grupa prošle je godine udvostručila neto dobit, pokazuju u petak objavljeni poslovni rezultati.
FDA bi već danas mogla odobriti cjepivo Johnson & Johnson
CJEPIVO
FDA bi već danas mogla odobriti cjepivo Johnson & Johnson
NEW YORK - Američki regulatori u petak su rekli da će vjerojatno vrlo brzo odobriti cjepivo farmaceutske kompanije Johnson & Johnson za hitnu uporabu, nakon što su vanjski savjetnici u petak poduprli to cjepivo koje se daje u jednoj dozi.
Glazba u kafićima ipak će biti dopuštena, ali ne smije biti preglasna
STOŽER
Glazba u kafićima ipak će biti dopuštena, ali ne smije biti preglasna
ZAGREB - Nacionalni stožer civilne zaštite promijenio je odluku o zabrani puštanja glazbe u ugostiteljskim objektima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE