GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Group preuzima grčki Forthnet

United Group preuzima grčki Forthnet
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 11:21
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - United Group je postigla dogovor o preuzimanju značajnog manjinskog udela u Forthnetu, uspešnoj grčkoj telekomunikacionoj kompaniji.

U okviru transakcije će United Group, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u jugoistočnoj Evropi, preuzeti sve kreditne obaveze, konvertibilni dug i 36 odsto akcijskog kapitala Forthneta, posle uspešno završenih pregovora sa Nacionalnom bankom Grčke, Alfa (Alpha) bankom, Piraeus bankom i Atika (Attica) bankom, kao prodavcima.

Transakcija, čiji detalji neće biti objavljeni, u procesu je standardnih regulatornih odobrenja, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da posle Vivacoma i Tele2 Hrvatska u 2019. godini, ta investicija prestavlja treću veliku transakciju od kada je BC Partners preuzeo United grupu u martu 2019, zahvaljujući čemu će veličina prihoda te grupacije nakon završetka akvizicija premašiti 1,7 milijardi evra.

"Ulazak kompanije na grčko tržište predstavlja još jedan korak u njenoj evropskoj strategiji rasta i dodatno potvrdjuju poziciju lidera u industriji u kojoj posluje, od sada u osam zemalja širom regiona", ističe se u saopštenju.

Forthnet je vodeći provajder usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj. Zapošljava oko 1.000 ljudi i pruža usluge za gotovo 700.000 korisnika i više od 40.000 kompanija.

"Vidimo veliku priliku u saradnji sa Forthnetom, kako bismo im omogućili dalji rast usluga televizije i ulazak na tržištu mobilne telefonije i sa zadovoljstvom proširujemo naše prisustvo ulaskom na grčko tržište", rekla je izvršna direktorka Junajted grupe Viktorija Boklag.

Partner u BC Partners i predsednik United Groupa Nikos Stathopoulos je ukazao da su "poslovni model, menadžment, tehnologija i regionalno liderstvo United grupe ključni pokretači njenog organskog rasta, koji se dodatno ubrzao sticanjem i integrisanjem jakih lokalnih biznisa.

"Pozicija Forthneta kao dinamičnog domaćeg igrača pruža nam snažno uporište za širenje na rastuće i evoluirajuće grčko tržište koje vidimo kao stratešku lokaciju United grupe", rekao je on.

Generalni direktor Forthneta, Panos Papadopoulos rekao je da ulazak Juanjted grupe potvrdjuje stratešku vrednost Forthneta i daje nove perspektive toj kompaniji.

"Značajan rast tržišta interneta i televizije na kojima smo već aktivni, kao i potencijal usluga mobilne telefonije koju pripremamo da pokrenemo, stvara snažno investiciono okruženje za nas i mogućnost da iskoristimo znanje i iskustvo menadžmenta, mreže i tehnologije United grupe", rekao je Papadopoulos.

Tagovi: United Group, Forthnet, Nikos Stathopoulos, Tele2 Hrvatska, Vivacom, Alpha bank, Piraues bank
PROČITAJ I OVO
Izvršni direktor Pfizera: Do kraja 2021. bit će više cjepiva nego je potrebno
NAJAVE
Izvršni direktor Pfizera: Do kraja 2021. bit će više cjepiva nego je potrebno
NEW YORK - Izvršni direktor tvrtke Pfizer Albert Bourla rekao je u srijedu da je uvjeren da će do kraja 2021. svijet proizvesti više doza cjepiva nego što je potrebno u borbi protiv pandemije koronavirusa.
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
AUTOBUSI
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
DUBROVNIK - Ugovor o nabavi 11 suvremenih niskopodnih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih s 18 milijuna kuna iz fondova EU, potpisali su u srijedu u Dubrovniku direktor gradskog prijevoznika Libertas Dubrovnik Ante Vojvodić i direktor AutoHrvatska PSC Mario Fabek.
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZDRAVSTVO
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZAGREB – S misijom širenja portfelja u području privatne medicinske skrbi, Affidea, kao najveći europski pružatelj usluga u području dijagnostike, ambulantnog liječenja i liječenja karcinoma, objavila je kako je od prosinca dio njihove mreže medicinskih centara i ugledna zagrebačka poliklinika Sveti Rok.
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
FORUM
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
ZAGREB - Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizirao je 1. prosinca 2020. on-line konferenciju Forum obiteljskih poduzeća.
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
BOŽIĆNICE
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
ZAGREB - SPAR Hrvatska sljedećeg tjedna počinje s isplatama božićnica u vrijednosti do 1.600 kuna za svoje djelatnike, ovisno o dužini staža u SPAR-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE