GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Group preuzima grčki Forthnet

United Group preuzima grčki Forthnet
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 11:21
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - United Group je postigla dogovor o preuzimanju značajnog manjinskog udela u Forthnetu, uspešnoj grčkoj telekomunikacionoj kompaniji.

U okviru transakcije će United Group, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u jugoistočnoj Evropi, preuzeti sve kreditne obaveze, konvertibilni dug i 36 odsto akcijskog kapitala Forthneta, posle uspešno završenih pregovora sa Nacionalnom bankom Grčke, Alfa (Alpha) bankom, Piraeus bankom i Atika (Attica) bankom, kao prodavcima.

Transakcija, čiji detalji neće biti objavljeni, u procesu je standardnih regulatornih odobrenja, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da posle Vivacoma i Tele2 Hrvatska u 2019. godini, ta investicija prestavlja treću veliku transakciju od kada je BC Partners preuzeo United grupu u martu 2019, zahvaljujući čemu će veličina prihoda te grupacije nakon završetka akvizicija premašiti 1,7 milijardi evra.

"Ulazak kompanije na grčko tržište predstavlja još jedan korak u njenoj evropskoj strategiji rasta i dodatno potvrdjuju poziciju lidera u industriji u kojoj posluje, od sada u osam zemalja širom regiona", ističe se u saopštenju.

Forthnet je vodeći provajder usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj. Zapošljava oko 1.000 ljudi i pruža usluge za gotovo 700.000 korisnika i više od 40.000 kompanija.

"Vidimo veliku priliku u saradnji sa Forthnetom, kako bismo im omogućili dalji rast usluga televizije i ulazak na tržištu mobilne telefonije i sa zadovoljstvom proširujemo naše prisustvo ulaskom na grčko tržište", rekla je izvršna direktorka Junajted grupe Viktorija Boklag.

Partner u BC Partners i predsednik United Groupa Nikos Stathopoulos je ukazao da su "poslovni model, menadžment, tehnologija i regionalno liderstvo United grupe ključni pokretači njenog organskog rasta, koji se dodatno ubrzao sticanjem i integrisanjem jakih lokalnih biznisa.

"Pozicija Forthneta kao dinamičnog domaćeg igrača pruža nam snažno uporište za širenje na rastuće i evoluirajuće grčko tržište koje vidimo kao stratešku lokaciju United grupe", rekao je on.

Generalni direktor Forthneta, Panos Papadopoulos rekao je da ulazak Juanjted grupe potvrdjuje stratešku vrednost Forthneta i daje nove perspektive toj kompaniji.

"Značajan rast tržišta interneta i televizije na kojima smo već aktivni, kao i potencijal usluga mobilne telefonije koju pripremamo da pokrenemo, stvara snažno investiciono okruženje za nas i mogućnost da iskoristimo znanje i iskustvo menadžmenta, mreže i tehnologije United grupe", rekao je Papadopoulos.

Tagovi: United Group, Forthnet, Nikos Stathopoulos, Tele2 Hrvatska, Vivacom, Alpha bank, Piraues bank
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE