GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Airlines smanjio gubitak u prvom kvartalu

United Airlines smanjio gubitak u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2021 / 11:36
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američka zrakoplovna tvrtka United Airlines zaključila je prvo tromjesečje s nešto manjim gubitkom nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, ističući naznake oporavka potražnje za putovanjima.

Kompanija je u prva tri ovogodišnja mjeseca poslovala s gubitkom od 1,4 milijarde dolara. U istom prošlogodišnjem razdoblju gubitak je iznosio 1,7 milijardi dolara, pokazalo je poslovno izvješće objavljeno u ponedjeljak.

Gubitak u poslovanju smanjen je u usporedbi s istim razdobljem prošle godine kada se prvi val koronavirusne zaraze proširio svijetom, no znatno je veći no što su analitičari očekivali.

Prihodi su potonuli 60 posto, na 3,2 milijarde dolara.

Američka zrakoplovna tvrtka sa sjedištem u Chicagu potvrdila je važeće prognoze prema kojima očekuje povratak profitabilnom poslovanju do kraja godine.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare United Airlines najavio je da će od 8. srpnja do 3. listopada uvesti izravnu liniju kojom će povezati New York i Dubrovnik. Letjet će tri puta tjedno, zrakoplovima tipa Boeing 767-300ER s ukupno 214 sjedala u tri klase.

“United je već poduzeo korake kako bi iskoristio naznake prigušene potražnje za putovanjima u zemlje koje prihvaćaju cijepljene putnike”, ističe kompanija u priopćenju objavljenom u ponedjeljak.

Podaci američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazuju da je do nedjelje polovina odrasle populacije SAD-a dobila barem jednu dozu cjepiva protiv covida 19. Gotovo trećina dobila je obje doze.

Raspored letenja United Airlinesa za Dubrovnik iz međunarodne zračne luke Newark Liberty ponedjeljkom, četvrtkom i subotom bit će organiziran tako da omogući vezu s više od 65 gradova u Sjevernoj Americi.

Tagovi: United Airlines, poslovni rezultati, Dubrovnik, Scott Kirby, zračni prijevoz
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE