GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uniqa: Stabilna premija, pad dobiti

Uniqa: Stabilna premija, pad dobiti
PRVI KVARTAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2019 / 08:16
Autor: SEEbiz
BEČ - UNIQA grupa bilježi pozitivan početak 2019. godine, sa zaradom prije oporezivanja od 42,3 milijuna eura u prvom kvartalu.

To je značajno više od 23,7 milijuna eura koliko je iznosila prilagođena dobit u lanjskom prvom kvartalu. Konsolidirana neto dobit je smanjena za 39,9% na 32,2 milijuna eura (1-3/ 2018: 53,6 milijuna eura). Dobit po dionici smanjena je s 0,17 na 0,10 eura. 

Ukupna premija koju je zaračunala UNIQA grupa (uključujući štednju iz životnog osiguranja) smanjila se za 0,4 posto na 1.530,0 milijuna eura.

U međunarodnom poslovanju, premije u osiguranju imovine i nezgoda smanjene su za 4,2 posto, premije u zdravstvenom osiguranju povećane su za 20,1 posto, dok su premije životnih osiguranja pale za 9,3 posto.

Na međunarodnom nivou, UNIQA je generirala zaračunate premije (uključujući udjele štednje) u iznosu od 409,7 milijuna eura, što je za 4,3 posto manje.

U Austriji je UNIQA u prvom kvartalu 2019. godine zabilježila značajan porast premije za imovinu i nezgode od 3,8%, premije zdravstvenog osiguranja porasle su za 1,8%, dok su premije životnih osiguranja pale za 5,3%.

U Austriji, UNIQA je ostvarila rast zaračunatih premija (uključujući udjele štednje) od 1,0 posto, na 1.108,6 milijuna eura.

Tagovi: Uniqa, premija osiguranja, tržište osiguranja
PROČITAJ I OVO
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PREGOVORI
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PODGORICA - Većinski vlasnik Swiss osiguranja sa 65,88 odsto akcija je hotelsko preduzeće Fjord iz Kotora, kojom gazduje firma Alpha Invest u vlasništvu biznismena Veselina Barovića.
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
KZK
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
BEOGRAD - Postupak je pokrenut protiv ovih dveju kompanija kao dobavljača i trgovaca na malo - kupaca na tržištu prehrambenih proizvoda zbog osnovane pretpostavke da su zaključili restriktivni sporazum i njime utvrdili minimalnu cenu u daljoj prodaji.
Radnici Krušika najavljuju štrajk
ŠTRAJK
Radnici Krušika najavljuju štrajk
VALJEVO - Radnici Krušika ni juče, uprkos najavi poslovodstva, nisu dobili prvi deo zarade, odnosno akontaciju za prošli mesec, koja je trebalo da im bude isplaćena 14. februara.
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
MOST
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
PLOČE - Brod sa segmentima čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo za Hrvatsku, u nedjelju, 23. veljače, trebao bi stići u luku Ploče.
Ljubljansko Žito omogućuje kupnju putem kriptovaluta
POHVALNO
Ljubljansko Žito omogućuje kupnju putem kriptovaluta
LJUBLJANA - Ljubljanska kompanija Žito u vlasništvu Podravke prati trendove uvođenjem naprednih rješenja za plaćanje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE