GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit: Strateško partnerstvo u bankoosiguranju s Allianzom i Generalijem u središnjoj i istočnoj Europi

UniCredit: Strateško partnerstvo u bankoosiguranju s Allianzom i Generalijem u središnjoj i istočnoj Europi
PARTNERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2018 / 13:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Talijanski UniCredit u utorak je izvijestio da je potpisao dva ekskluzivna ugovora o strateškom partnerstvu s njemačkim Allianzom i talijanskim Generalijem za distribuciju proizvoda osiguranja u regiji srednje i istočne Europe odnosno devet zemalja regije, među kojima i Hrvatskoj. 

Allianz Grupa i UniCredit potpisali su dugogodišnji ugovor o suradnji za područje središnje i istočne Europe (CEE). Ovim ugovorom, koji stupa na snagu drugom polovicom 2018., UniCredit postaje Allianzov ekskluzivan partner u prodaji životnog osiguranja, osiguranja imovine te osiguranja od nezgode u Hrvatskoj, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Sloveniji i Slovačkoj.Ovo partnerstvo spaja UniCreditovu snažnu bankarsku franšizu te Allianzovu stručnost u području osiguranja na korist klijenata. Unicreditovi klijenti u zemljama središnje i istočne Europe imat će jednostavan pristup Allianzovim proizvodima osiguranja preko UniCreditove široke mreže podružnica i digitalnih platformi. Partnerstva na lokalnim razinama  postupno će se implementirati u skladu s lokalnim zakonskim odredbama. 

„Naša ekspertiza u području osiguranja donijeti će nove prednosti i koristi klijentima UniCredita u zemljama središnje i istočne Europe u kojima raste potražnja za životnim osiguranjem, osiguranjem imovine te osiguranjem od nezgoda. Kao jedan od vodećih svjetskih osiguravatelja možemo ih zaštititi te im dati dodatnu sigurnost i potporu u ključnim trenutcima njihovih života. UniCredit i Allianz dijele posvećenost daljnjem rastu u središnjoj i istočnoj Europi i zadovoljstvo nam je što je UniCredit odabrao Allianz kao pružatelja najboljih rješenja za svoje klijente. Ovo partnerstvo vidimo kao potvrdu naše uspješne strategije u središnjoj i istočnoj Europi.“, rekao je Petros Papanikolaou, regionalni direktor Allianz SE-a za središnju i istočnu Europu. 

 „Ovo će partnerstvo dodatno poboljšati ponudu UniCredita pružanjem čitave palete proizvoda za životno i neživotno osiguranje, kao i posebne usluge našim individualnim i malim poslovnim klijentima koju im možemo dati zahvaljujući našoj vodećoj poziciji u regiji te snazi brenda i sposobnostima Allianza“, rekao je Carlo Vivaldi, direktor Odjela za srednju i istočnu Europu u UniCreditu.

 Središnja i istočna Europa tržišta su koja industriji osiguranja nude mogućnost za značajan rast u nadolazećim godinama. Stope penetracije značajno su niže od onih u zapadnoj Europi, pa se očekuje da će bankovno osiguranje biti važan distribucijski kanal za zatvaranje tog jaza u nadolazećim godinama.

Tagovi: UniCredit, bankoosiguranje, Allianz, Generali
PROČITAJ I OVO
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POTEZI
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POREČ - Valamar će početkom srpnja svojim djelatnicima isplatiti nagradu za pripremu i otvorenje sezone 2021. u iznosu od 1.300 kuna, nastavlja sa programima nagrađivanja tokom ljeta te jamči minimalna neto primanja od 5.000 kn.
Internetska trgovina poduprla rezultate britanskog DS Smitha
POTPORA
Internetska trgovina poduprla rezultate britanskog DS Smitha
LONDON - Britanski proizvođač ambalaže DS Smith, vlasnik tvornice Belišće, izvijestio je da mu je dobit poskočila u drugoj polovini financijske godine zahvaljujući snažnoj potražnji za ambalažom u razdoblju procvata internetske trgovine.
Pfizerovo i AstraZenecino cjepivo učinkovito protiv delta varijante koronavirusa
CJEPIVO
Pfizerovo i AstraZenecino cjepivo učinkovito protiv delta varijante koronavirusa
NEW YORK - Cjepiva protiv covida-19 koja su razvili Pfizer/BioNTech i AstraZeneca općenito su učinkovita protiv delta i kapa varijanti koronavirusa, koje su prvi put identificirane u Indiji, pokazalo je novo znanstveno istraživanje.
D-Marin proširio svoju mrežu marina na Tribunj
MREŽE
D-Marin proširio svoju mrežu marina na Tribunj
ZAGREB - D-Marin grupa proširila je svoju mrežu marina na Marinu Tribunj, četvrtu destinaciju u hrvatskom klasteru i 15. lokaciju u svom portfelju ekskluzivnih nautičkih destinacija na Sredozemlju i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, priopćeno je u srijedu iz te grupe.
Marina Punat kreće u velike investicije
INVESTICIJE
Marina Punat kreće u velike investicije
PUNAT - Marina Punat Grupa u velikoj se mjeri, barem što se tiče investicija, priprema za osiguravanje infrastrukture prijeko potrebne za prihvat brodova koji ostavljaju manji otisak u prirodi, kao i za podizanje kvalitete usluge i ponude gostima marine i hotela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE