GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uljanikovi brodovi nikako da se prodaju na e-dražbama

Uljanikovi brodovi nikako da se prodaju na e-dražbama
DRAŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2020 / 08:32
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA – Niti za jedan od četiri započeta broda Uljanika koji se u sklopu stečajnog postupka već nekoliko mjeseci prodaju na e-dražbi nije se (po)javio zainteresirani kupac, što je dobrim dijelom bilo i očekivano s obzirom da se radi o prvom krugu i relativno visokoj početnoj cijeni.

Nakon broda za prijevoz automobila, koji je na vezu u »3. maju« i na kojem je ostalo odraditi još nešto manje od četvrtine posla te novogradnje 531 kod koje su zapravo u pitanju tek brodske sekcije, jučer u ponoć bez dražbovanja zaključen je prvi krug prodaje i za druga dva broda, onog za prijevoz žive stoke, kojim se misli restartati proizvodnja na pulskim navozima te bivšeg Algominog samoiskrcavajućeg bulka koji je na navozu u riječkom škveru i na kojem se uspjelo odraditi oko trećine posla.

Ukupna vrijednost sve ove četiri započete novogradnje procijenjena je na oko 560 milijuna kuna, a kao najskuplji među njima vodi se upravo car carrier, koji je procjenjen na 284 milijuna kuna. U drugom krugu dražbe, podsjetimo, njihove početne cijene padaju na polovicu utvrđene vrijednosti.

Plan je i ideja da bi se za brod za prijevoz automobila napravio prijeboj s obzirom na razlučna prava koja, temeljem poplaćanih državnih jamstava, na toj novogradnji ima država, odnosno Ministarstvo financija. Time bi se ovaj brod koji se vodi kao dio stečajne mase Uljanika, mogao završiti tamo gdje se i gradio – u »3. maju«.

Hoće li se to odraditi za vrijeme ovog drugog dražbovnog kruga koji završava u prvim danima studenog, ostaje za vidjeti, baš kao i hoće li se isti ili sličan model primijeniti i na novogradnju 526, odnosno brod za prijevoz stoke ili će se prepustiti nekom potencijalnom kupcu.

Bit će zanimljivo vidjeti i što će biti sa samoiskrcavajućim brodom za prijevoz rasutog tereta, pogotovo što je direktor »3. maja« Edi Kučan potvrdio da iz kanadske Algome pokazuju interes da bi preuzeli i ovaj brod, nakon što su u riječkom brodogradilištu uspjeli u roku završiti »Intrepid« na kojem je odrađena probna vožnja i uskoro se očekuje njegova primopredaja Kanađanima.

Tagovi: Uljanik, 3. maj, brodogradnja
PROČITAJ I OVO
Saponia: Neto dobit uzletjela za tri i pol puta
UZLET
Saponia: Neto dobit uzletjela za tri i pol puta
OSIJEK - Osječka Saponija je u prvih devet mjeseci ostvarila 38,5 milijuna kuna neto dobiti, što je 3,5 puta veća dobit nego u istom razdoblju lani, kada je iznosila 11 milijuna kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog u utorak.
EBRD kupio udjel u Adriatic Metalsu: Podrška ulaganjima u Varešu
KUPNJA
EBRD kupio udjel u Adriatic Metalsu: Podrška ulaganjima u Varešu
SARAJEVO - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) stekla je 2,62 posto udjela u kompaniji Adriatic Metals PLC za podršku razvoju projekta srebrnog projetka u Varešu.
Trgovci: Ne donosite dodatna ograničenja u vrijeme pandemijske krize
UPOZORENJE
Trgovci: Ne donosite dodatna ograničenja u vrijeme pandemijske krize
ZAGREB - HUP- Udruga trgovine je jedinstvenog stava da vrijeme krize uzrokovane pandemijom COVID-19 nije dobar trenutak za nametanje dodatnih ograničenja u radu trgovina, a to se odnosi i na rad nedjeljom.
Vina Laguna osvojila tri zlata na prestižnom natjecanju u Italiji
USPJESI
Vina Laguna osvojila tri zlata na prestižnom natjecanju u Italiji
POREČ - I ove su se godine vina istarske Agrolagune - Castello Festigia 2017, Riserva LV 2016 i Cabernet Sauvignon Festigia 2017 - iz Italije, s natjecanja „Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme“, vratila sa zlatnim medaljama. Pritom je vino Castello Festigia 2017 osvojilo i nagradu za najbolje vino iz Hrvatske prema odabiru novinara sudaca.
Adria Media Zagreb pojačala se s najvećim domaćim eksperticama native oglašavanja
POJAČANJA
Adria Media Zagreb pojačala se s najvećim domaćim eksperticama native oglašavanja
ZAGREB - Najveći domaći stručnjaci native oglašavanja, Silvana Mrvelj i Anita Vučinić Naprta, postali su u listopadu članovima Adria Media Zagreb tima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE