GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uljanik: Kermasova ponuda najbliža ciljevima restrukturiranja

Uljanik: Kermasova ponuda najbliža ciljevima restrukturiranja
OBJAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2018 / 19:57
Autor: SEEbiz / H
PULA - Ponuda Kermas Energije najbliža je ključnim elementima i strateškim ciljevima programa restrukturiranja, poručili su u srijedu iz Uljanik Grupe, nakon što je Kermas energija poduzetnika Danka Končara izabrana za strateškog partnera Uljanika.

Kermasova ponuda podrazumijeva trenutno uključivanje u restrukturiranje bez dodatnih uvjeta i zahtjeva, a sve u kontekstu kratkih rokova te potrebe za likvidnošću i kontinuitetom proizvodnje brodogradilišta, kažu u Uljaniku.

Predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić u izjavi za novinare kazao je kako nije iznenađen izborom Kermasa, ali brine ga što je Danko Končar prije osam godina već kupio tvrtku Porto Marić te kako do sada, kako je rekao, ondje nije otvoreno ni jedno radno mjesto.

“Nadam se da će umjesto kupovine napokon početi otvarati nova radna mjesta. Očekujem da će se Vlada posvetiti otvaranju radnih mjesta, a ne prodaji prostora”, rekao je Bulić dodavši kako očekuje da brodogradnje u Uljaniku ostane što je moguće više.

“Ako se ona jednom ugasi, više se neće pokrenuti”, rekao je Bulić.

Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko u izjavi za Hinu kazao je kako podupire odluku Nadzornog odbora i Uprave Uljanika, jer je ta odluka na tragu onoga što sindikati traže.

“U fokusu mora biti brodogradnja i zadržavanje radnih mjesta”, ističe Šverko.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić Hini je izjavio da nije upoznat s obrazloženjem odluke, ali kako su njegova očekivanja kao gradonačelnika prema Kermas energiji ili bilo kojem drugom strateškom partneru uvijek ista: sačuvati radna mjesta i zadržati brodogradnju.

“Na današnjem tržištu nije lako biti konkurentan, ali komparativna prednost Uljanika su njegovi radnici i njihovo znanje. Uljanik ima 160 godina akumuliranog znanja koje treba kapitalizirati”, poručio je Miletić.

Dodao je kako se nada da će Uljanik cijelu situaciju iskoristiti za iskorak u budućnost, kako bi se presložio i još jednom pokazao svoju snagu.

“Uljanik je bio i ostao jedna od ključnih poluga razvoja Istre, Kvarnera, ali i cijele Hrvatske. Tako mora ostati i dalje!”, rekao je Miletić.

Uprava i Nadzorni odbor Uljanika u utorak su odabrali Kermas energiju za strateškog partnera u dokapitalizaciji tog brodogradilišta.

Na poziv potencijalnim strateškim partnerima za dostavu obvezujućih pisama namjere do 23. ožujka zaprimljena su obvezujuća pisma tri ponuditelja – hongkonške tvrtke Asian Bond Ventures, samoborskog DIV-a i zagrebačke Kermas energije.

Na današnjoj zajedničkoj sjednici Uprave i Nadzornog odbora, nakon provedenih konzultacija sa sindikatima, donesena je odluka o odabiru Kermas energije za strateškog partnera u dokapitalizaciji Uljanika.

Sa strateškim partnerom Uljanik će pristupiti dovršetku izrade i provedbi programa restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta, sukladno odluci Vlade iz siječnja ove godine.

Tagovi: Uljanik, Kermas energija, Danko Končar, Đino Šverko, Bruno Bulić
PROČITAJ I OVO
PPD donirao 20 vozila Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a
DONACIJA
PPD donirao 20 vozila Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a
ZAGREB - Tvrtka "Prvo plinarsko društvo" iz Vukovara donirala je Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a 20 dostavnih vozila i kombija koji će služiti za provođenje protuepidemijskih mjera, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.
HUP traži proširenje odluke glavnog ravnatelja HRT-a o ukidanju RTV pristojbe
ZAHTJEVI
HUP traži proširenje odluke glavnog ravnatelja HRT-a o ukidanju RTV pristojbe
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u četvrtak je pozdravila odluku glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije o privremenom ukidanju obveze plaćanja mjesečne RTV pristojbe za sve subjekte kojima je odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad, ali i zatražila da se ona proširi na sve subjekte pogođene krizom.
Uprava i rukovodeći kadar ACI-a poklanjaju mjesečnu plaću za pomoć Zagrebu
POHVALNO
Uprava i rukovodeći kadar ACI-a poklanjaju mjesečnu plaću za pomoć Zagrebu
RIJEKA - Uprava i rukovodeći kadar, članovi nadzornog i revizorskog odbora, tvrtke Adriatic Croatia International Club (ACI) svoje će mjesečne plaće i naknade za ožujak donirati akciji „Zajedno za Zagreb“, na račun koji je Vlada otvorila za pomoć glavnom gradu nakon potresa.
Njemačka i u vrijeme pandemije nastavlja s rekordnim izvozom oružja
ORUŽJE
Njemačka i u vrijeme pandemije nastavlja s rekordnim izvozom oružja

BERLIN - Njemački izvoz oružja je i u prvom kvartalu ove godine u daljnjem porastu pri čemu raste izvoz u zemlje koje nisu članice Europske unije ni NATO-a.

Francuski regulator: Google mora medijskim kućama platiti objavu sadržaja
PORUKE
Francuski regulator: Google mora medijskim kućama platiti objavu sadržaja

PARIZ - Google mora platiti francuskim izdavačkim kućama i novinskim agencijama objavu sadržaja koji su kreirale, odlučio je u četvrtak regulator za zaštitu tržišnog natjecanja.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE