GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2022 / 13:11
Autor: SEEbiz / Tanjug
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.

„U slučaju postojanja daljeg interesovanja sa ukrajinske strane, neophodno je pristupiti pregovorima sa organima upravljanja privrednih društava koja upravljaju lučkim područjem, kao i organima upravljanja AD ‘Montekargo’, koji bi za cilj imali eventualno zaključivanje komercijalnih ugovora“, naveli su iz Ministarstva kapitalnh investicija.

Podsećaju da Vlada Crne Gore, u tom slučaju, ne bi bila ugovorna strana, jer je reč o komercijalnim, a ne međudržavnim ugovorima.

Iz Ministarstva na čijem je čelu Ervin Ibrahimović poručuju da su o uslovima i potencijalnim modalitetima saradnje, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, za pregovore i potpisivanje ugovora ovlašćeni predstavnici privrednih društava.

U saopštenju Ministarstva se dodaje da su, imajući u vidu značaj ovakvih komercijalnih poslova, ne samo za Luku Bar, nego i za ostale privredne subjekte u Crnoj Gori, spremni da pruže punu administrativnu podršku kako bi se omogućili što bolji preduslovi za realizaciju komercijalnog ugovora.

„Ukoliko bi došlo do njegovog zaključenja. Imajući u vidu da na području Luke Bar postoje specijalizovani terminali za suve rasute terete, terminal za tečne terete, terminal za RO-RO i generalne terete/kontejnerski terminal, Luka Bar sasvim izvesno može pružiti sve lučke usluge koje su bile predmet načelnog interesovanja Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori“, navode iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Tagovi: Ukrajina, Luka Bar
PROČITAJ I OVO
Luka Koper objavila revidirani poslovni plan za 2022.
PLANOVI
Luka Koper objavila revidirani poslovni plan za 2022.
ANALIZA - Revidirani prihod za 2022. procijenjen je na 300 milijuna eura (+60 milijuna eura), revidirana EBITDA procijenjena je na 99 milijuna eura (+38,3 milijuna eura), a na kraju, revidirana neto dobit procijenjena je na 62,9 milijuna eura (+31,5 milijuna eura).
Arena Hospitality Group: Kredit OTP-a za repozicioniranja hotela u Budimpešti
FINANCIRANJE
Arena Hospitality Group: Kredit OTP-a za repozicioniranja hotela u Budimpešti
PULA - Arena Hospitality Group objavila je da je 3. listopada 2022. godine zaključen novi ugovor o dugoročnom kreditu s OTP bank Nyrt. u Mađarskoj za nedavno dovršenu prvu fazu projekta repozicioniranja hotela art’otel u Budimpešti.
Miran Mišić novi direktor prodaje u GRAWE Hrvatska
KARIJERE
Miran Mišić novi direktor prodaje u GRAWE Hrvatska
ZAGREB - Prodajnom timu osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska d.d. na poziciji direktora prodaje za trenutno najuspješniji sektor pridružio se Miran Mišić koji je svoju dosadašnju karijeru na području prodaje i marketinga uspješno gradio u Konica Minolta Hrvatska.
Heathrow ukida ograničenje dnevnog broja putnika
POTEZI
Heathrow ukida ograničenje dnevnog broja putnika
LONDON - Londonska zračna luka Heathrow priopćila je zrakoplovnim tvrtkama da će kasnije ovog mjeseca ukinuti ograničenje dnevnog broja putnika na svojim terminalima, izvijestio je u ponedjeljak Wall Street Journal, pozivajući se na ljude upoznate s tom odlukom.
Zagrebačka pivovara objavila prvo izvješće o održivosti
ODRŽIVOST
Zagrebačka pivovara objavila prvo izvješće o održivosti
ZAGREB – Zagrebačka pivovara objavila je prvo izvješće o održivosti kojim, kao vodeći proizvođač piva na domaćem tržištu i članica globalne grupacije Molson Coors Beverage Company (MCBC), želi dodatno potvrditi svoju predanost odgovornom, transparentnom i održivom poslovanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE