GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ugovor Arena Hospitality Group i Zagrebačke banke o zajmu od 64 milijuna eura

Ugovor Arena Hospitality Group i Zagrebačke banke o zajmu od 64 milijuna eura
ZAJAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2017 / 11:32
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hotelska grupacija Arena Hospitality sklopila je ugovor sa Zagrebačkom bankom o zajmu od 64 milijuna eura te prateći ugovor o hipoteci, čime će refinancirati sve postojeće zajmove kod te banke, kao i tri zajma od Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), objavili su u četvrtak iz te grupacije.

"Refinanciranje zajmova bit će po ujednačenim i povoljnijim uvjetima, a transakcija je rezultat uspješnog poslovanja Arena Hospitality Group, urednog ispunjavanja obveza prema zajmodavcu i to je i nastavak dugogodišnje odlične suradnje sa zajmodavcem", ističu u objavi iz Arene.

Arena Hospitality grupa ranije je objavila da su u devet mjeseci ove godine ostvarili 643 milijuna kuna ukupnih prihoda ili gotovo 52 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je EBITDA iznosila 240,8 milijuna kuna ili 43,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Takve rezultate pripisali su rekordnoj turističkoj godini u Hrvatskoj te rastu poslovanja u Njemačkoj i Mađarskoj, gdje imaju hotele kojima upravljaju, pri čemu je ukupan prihod grupe u Hrvatskoj u devet mjeseci ove godine porastao 10,3 posto, na 467,8 milijuna kuna, dok je poslovanje u Njemačkoj i Mađarskoj pokazalo porast prihoda od 29,1 posto, na 167,8 milijuna kuna.

Većinski vlasnik Arene je PPHE Hotel Group Limited, a Grupacija Arena Hospitality nastajala je od 2008. spajanjem kroz više transakcija i ugovora o upravljanju pulske hotelske tvrtke Arenaturist sa Park Plazom u Europi ili PPHE Hotel Group, nakon čega su krajem prošle godine dionice Arenaturista prenesene iz redovitog u službeno tržište Zagrebačke burze s ciljem veće transparentnosti i jačanja profila kompanije među ulagačima, da bi u ožujku ove godine glavna skupština odobrila i promjenu naziva tvrtke u Arena Hospitality Group.

Ubrzo nakon toga, krajem travnja ove godine, u aranžerstvu Zagrebačke banke i Interkapitala, objavili su prospekt izdanja javnom ponudom do dva milijuna novih dionica, a u najavama su istaknuli kako tako očekuju od 80 do 100 milijuna eura. Sredinom svibnja, na predstavljanju javne ponude, najavili su i kako tom iznosu planiraju još pridodati i novac iz kredita, što bi sveukupno bilo 200 do 250 milijuna eura, kao i da oko 100 milijuna eura planiraju uložiti u Hrvatskoj odnosno u unapređenje objekata, usluge, online kanale prodaje, ljudske resurse i drugo u Arenaturistu.

Tagovi: Arena Hospitality Group, Zagrebačka banka
PROČITAJ I OVO
Švedska kompanija planira proizvoditi Modernino cjepivo u Francuskoj
CJEPIVO
Švedska kompanija planira proizvoditi Modernino cjepivo u Francuskoj
STOCKHOLM - Švedski Recipharm, najveći podizvođač farmaceutskog sektora u svijetu, objavio je u srijedu da planira proizvoditi doze Moderninog potencijalnog cjepiva protiv covida 19 u središnjoj Francuskoj.
Glas poduzetnika: Novo zatvaranje Vlada mora platiti ili idemo u prosvjede
JASNA PORUKA
Glas poduzetnika: Novo zatvaranje Vlada mora platiti ili idemo u prosvjede
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika (UGP) ističe u srijedu da država oštećenim poduzetnicima mora platiti troškove eventualnog novog zatvaranja gospodarstva i to u iznosu od 70 i 80 posto prihoda u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, te da će u protivnom pokrenuti ozbiljne prosvjede.
HUP: Zatvaranje objekata ugrožava gospodarstvo i radna mjesta
UPOZORENJE
HUP: Zatvaranje objekata ugrožava gospodarstvo i radna mjesta

ZAGREB - Zatvaranjem ugostiteljskih objekata ugrožava se opstojnost gospodarstva i radna mjesta, istaknuli su u srijedu iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) te najavili da će vladi danas poslati nove prijedloge kompenzacijskih mjera kojima bi se amortizirao dio financijske štete koja će nastati.

Rusi ne isključuju mogućnost proizvodnje cjepiva u Njemačkoj
CJEPIVO
Rusi ne isključuju mogućnost proizvodnje cjepiva u Njemačkoj

MOSKVA - Ruski fond za izravna ulaganja ne isključuje mogućnost proizvodnje cjepiva protiv covida-19 "Sputnik V" u Njemačkoj, rekao je u srijedu čelnik Ruskog fonda za izravna ulaganja Kirill Dmitriev u intervjuu za TV kanal Russia 24.

Poljska Selvita nova vlasnica bivšeg Plivinog istraživačkog centra
DOGOVOR
Poljska Selvita nova vlasnica bivšeg Plivinog istraživačkog centra
ZAGREB - Fidelta, kompanija izrasla iz nekadašnjeg Plivinog istraživačkog centra, koja zadnje desetljeće posluje unutar Galapagos grupe, opet mijenja vlasnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE