GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ugostitelji bijesni: Sve su opcije otvorene, od tužbi do građanskog neposluha

Ugostitelji bijesni: Sve su opcije otvorene, od tužbi do građanskog neposluha
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2021 / 14:57
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Vlada je danas objavila koje će mjere popustiti od 1. veljače. Među popuštanjima, unatoč očekivanjima ugostitelja, ne nalaze se mjere za restorane i kafiće.

Neće biti otvorene terase, a ne omogućuje se ni opcija prodaje kave za van. Iz Nacionalne udruge ugostitelja odmah su reagirali na ovu odluku Vlade, javlja N1.

“Stožer je donio takvu odluku jer smatra da to nije epidemiološki ispravno, zbog toga što potiče okupljanje i zadržavanje. Nadalje, zaključeno je da zbog činjenice što nismo uspjeli stvoriti kolektivnu svijest o poštivanju mjera ugostitelji ne mogu raditi jer njihov posao nije čista prodaja asortimana nego i osobna sreća i zadovoljstvo pojedinca.

Smatramo da Stožer nema stvarnu sliku stanja na terenu i zatražili smo hitni sastanak u vezi s tim. Držimo da ova odluka nije osobito mudra, ali svatko bira svoj put u smjeru borbe protiv pandemije. Poštujemo odluke, ali dok u isto vrijeme nemamo adekvatno provedivu financijsku pomoć, nije očekivano da ćemo se prestati boriti za pravedni balans između poštivanja epidemioloških mjera i financijske štete koju ono nosi”, stoji u priopćenju.

Hrvoje Bujas iz Udruge Glas poduzetnika kaže da je ova odluka katastrofalna.

“Razočaravajuća odluka vlade… zapravo katastrofalna. Čak ni coffee2go (a pekare, dućani… svi mogu prodavati kavu), ni teretane, ništa. Diskriminatorna odluka. Dajte nam da radimo”, napisao je na Twitteru.

Bujas je i na Facebook stranici Udruge Glas poduzetnika ponovio kako se radi o katastrofalnoj i diskriminatornoj odluci Vlade.

“Čekali smo i dočekali odluku Vlade o popuštanju Mjera, tresla se brda, a rodilo se jedno veliko ništa! Sama odluka je katastrofalna i diskriminatorna, pa tako jedni mogu prodavati kavu (pekare npr.), a drugi koji imaju MTU, i potrebne dozvole – ne mogu! UGP će se konzultirati sa svim neovisnim Udrugama koje podržavaju naš rad, neovisnim Inicijativama, kao i sa svima vama, našim članovima, gledamo se danas u liveu u 17h, također imamo dosta opcija djelovanja od tužbi do građanskog neposluha, i sve su opcije otvorene. #ZelimRaditi”, napisao je Bujas.

Tagovi: ugostitelji, zatvaranje kafića, otvaranje kafića, Hrvoje Bujas, Glas poduzetnika
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE