GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Udruga stranih ulagača u Hrvatskoj izabrala novi Upravni odbor

Udruga stranih ulagača u Hrvatskoj izabrala novi Upravni odbor
VODSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.12.2022 / 12:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Udruga stranih ulagača u Republici Hrvatskoj (Foreign Investos Council of Croatia) izabrala je novi upravni odbor na svojoj redovitoj izbornoj skupštini, održanoj 15. studenog 2022. godine.

Na skupštini su izabrani novi predsjednik, podpredsjednici, članovi upravnog odbora te Glavni tajnik Udruge.

Kao novi članovi Upravnog odbora Udruga stranih ulagača u RH (USU) izabrani su: Burak Baykan, regionalni direktor SEE Doğuş grupe na mjesto predsjednika Upravnog odbora, Katarina Kecko, partnerica u KPMG Hrvatska na mjesto potpredsjednice i Zoltan Aldott, predsjednik Nadzornog odbora MOL-a na mjesto potpredsjednika USU-a.

Predrag Tutić, direktor CBS International za Hrvatsku i dosadašnji predsjednik Mladen Fogec izabrani su za članove Upravnog odbora, dok je Tomislav Šlat, bivši regionalni direktor 3M-a imenovan za glavnog tajnika Udruge.

Udruga stranih ulagača u Republici Hrvatskoj

Udruženje stranih ulagača u Hrvatskoj okuplja tvrtke i pojedince koji žele pridonijeti ostvarenju ciljeva Udruženja, a to su unaprijeđenije općeg raspoloženja u Republici Hrvatskoj vezano za ulaganje i poslovanje, predstavljanje, zastupanje i populariziranje zajedničkih mišljenja i stavova svojih članova s ciljem da se unaprijedi zajednički interes i potaknu strana ulaganja i promicanje interesa međunarodne poslovne zajednice u Hrvatskoj te obavještavati svoje članove i druge zainteresirane strane o ulagačkoj klimi u Hrvatskoj.
Također, u srži djelovanja Udruge su i nastojanje za poboljšanje komunikacije, suradnje i stalnog dijaloga između Udruženja i nadležnih tijela Republike Hrvatske, surađivanje s nadležnim tijelima Republike Hrvatske na prevladavanju poteškoća i prepreka koje mogu nastati u odnosima sa stranim ulagačima i u gospodarskim odnosima s drugim zemljama te komunikacija s drugim udrugama stranih ulagača u regiji kako bi sve strane imale koristi od razmjene iskustava s ciljem unaprjeđenja gospodarstva u regiji.

Tagovi: Udruga stranih ulagača u Hrvatskoj, Predrag Tutić, Burat Baykan, Zoltan Aldott, Katarina Kecko, Dogus Grupa, KPMG Hrvatska, kompanija MOL
PROČITAJ I OVO
Frankfurtska zračna luka u ponedjeljak otkazuje sav redoviti zračni promet
ZRAČNI PRIJEVOZ
Frankfurtska zračna luka u ponedjeljak otkazuje sav redoviti zračni promet
FRANKFURT - Nakon što su sindikati u prometnom sektoru najavili štrajk diljem zemlje, najprometnija njemačka zračna luka, Frankfurtska zračna luka, otkazala je sav redoviti zračni promet sljedećeg ponedjeljka.
Plava laguna: Dividenda po redovnoj i povlaštenoj dionici
PODJELA DOBITI
Plava laguna: Dividenda po redovnoj i povlaštenoj dionici
POREČ - Plava laguna je izvijestila da je na izvanrednoj glavnoj skupštini dionesena odluka da se iz zadržane dobiti izdvaja 53 milijuna eura za isplatu redovne i povlaštene fiksne dividende imateljima povlaštenih dionica.
Arena Hospitality Group isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group isplaćuje dividendu
PULA - Arena Hospitality Group danas je objavila poziv za glavnu skupštinu koja će se održati 27. travnja, i na kojoj će, između ostalog biti donijeta odluka o isplati dividende od 0,7 eura po dionici iz zadržane dobiti.
Hrvatski Telekom povećava dividendu
DIVIDENDA
Hrvatski Telekom povećava dividendu
ZAGREB - Hrvatski Telekom je danas izvijestio da Uprava i Nadzorni odbor predlažu glavnoj skupštini raspodjelu neto dobiti iz 2022. godine na način da se dio neto dobiti u iznosu od 86,6 milijuna eura isplati kao dividenda što iznosi 1,1 euro po dionici (8,29 kuna) po dionici i više je za 3,6 posto u odnosu na lani isplaćenu. U odnosu na cijenu dionice to predstavlja dividendni prinos od 4,3 posto.
Brodosplit uplatio oko 24 milijuna eura, nema stečaja
STEČAJEVI
Brodosplit uplatio oko 24 milijuna eura, nema stečaja
SPLIT - Račun Brodosplita je deblokiran i stečaj obustavljen, pa se u petak na Trgovačkom sudu u Splitu neće održati ?najavljeno ?zakazano ročište za otvaranje stečaja, doznaje se na sudu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE