GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uber neugodno iznenadio gubitkom u prvom kvartalu

Uber neugodno iznenadio gubitkom u prvom kvartalu
IZNENAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2024 / 21:51
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Uber je u srijedu izvijestio o rezultatima za prvo tromjesečje koji su bili malo iznad procjena analitičara za prihode, ali je tvrtka za usluge prijevoza objavila neočekivani neto gubitak.

Dionice Ubera pale su 5% na ranom trgovanju u srijedu.

Evo kako je tvrtka poslovala:

Gubitak po dionici: 32 centa u odnosu na zaradu od 23 centa koju je očekivao LSEG
Prihod: 10,13 milijardi dolara naspram 10,11 milijardi dolara koje je očekivao LSEG

Uberov prihod porastao je 15% u prvom tromjesečju s 8,82 milijarde dolara godinu dana prije. Tvrtka je prijavila 37,65 milijardi dolara bruto rezervacija za to razdoblje, što je manje od 37,93 milijarde dolara prema očekivanjima analitičara, prema StreetAccountu.

Neto gubitak kompanije povećao se na 654 milijuna dolara, ili 32 centa gubitka po dionici, u odnosu na gubitak od 157 milijuna dolara, ili 8 centi po dionici, u istom kvartalu prošle godine. Uber je rekao da njegov neto gubitak uključuje neto gubitak od 721 milijun dolara od nerealiziranih gubitaka povezanih s ponovnom procjenom njegovih vlasničkih ulaganja.

U intervjuu za CNBC-jev “Squawk Box” u srijedu, glavni izvršni direktor Ubera Dara Khosrowshahi rekao je da gubitak tvrtke nema “nikakve veze s operativnim poslovanjem”.

"Morali smo umanjiti one vlasničke udjele koji su rezultirali gubitkom", rekao je. "Ne očekujemo da će se to i dalje događati."

Uber je izvijestio o prilagođenom EBITDA-i od 1,38 milijardi USD, što je povećanje od 82% u odnosu na prethodnu godinu i malo iznad 1,31 milijarde USD očekivanja analitičara koje je anketirao StreetAccount.

Za svoje drugo tromjesečje, Uber je rekao da očekuje izvijestiti o bruto rezervacijama između 38,75 i 40,25 milijardi dolara, u usporedbi s procjenama StreetAccounta od 40 milijardi dolara. Uber predviđa prilagođeni EBITDA od 1,45 do 1,53 milijarde dolara, u usporedbi s 1,49 milijardi dolara prema očekivanjima analitičara.

Broj korisnika Uberove mjesečne aktivne platforme dosegnuo je 149 milijuna u prvom tromjesečju, što je 15% više u odnosu na prošlu godinu sa 130 milijuna. Tijekom tog razdoblja na platformi je obavljeno 2,6 milijardi putovanja, što je 21% više u odnosu na prethodnu godinu.

Tagovi: UBER, Khosrowshahi
PROČITAJ I OVO
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
NA RUBU
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
MILANO - Dani Suning Holdingsa kao vlasnika Intera izgledaju odbrojani jer se približava rok za otplatu duga prema Oaktree Capital Managementu. Ako ne plate, Kinezi gube većinski udjel.
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
KARIJERE
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
NEW YORK - Trik za napredovanje na poslu nije u tome da najbrže učiš ili si najpametniji u prostoriji – već u pozitivnom stavu, kaže izvršni direktor Amazona Andy Jassy.
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
SLABAŠNO
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
RIJEKA - Luka Rijeka d.d. prošlu je godinu završila s neto dobiti u iznosu od 1.003.883 eura, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze nakon održane sjednice Nadzornog odbora društva.
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE