GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U slovenskim toplicama i termama vrlo zadovoljni prošlom godinom

U slovenskim toplicama i termama vrlo zadovoljni prošlom godinom
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2023 / 08:28
Autor: SEEbiz / STA

LJUBLJANA - Udruženje slovenskih prirodnih toplica vrlo je zadovoljno postignutim rezultatima prirodnih toplica i toplica u 2022. Zabilježili su ukupno 765.000 gostiju, koji su ostvarili nešto manje od 2,79 milijuna noćenja odn. sedam posto manje nego 2019. Po financijskim rezultatima očekuju da će nadmašiti 2019. godinu.

U 2021. godini slovenska prirodna lječilišta i toplice članice zajednice zabilježila su 583.607 gostiju koji su ostvarili nešto više od 2,2 milijuna noćenja. No, zajednica ističe da je 2021. još uvijek bila puna ograničenja vezanih uz epidemiju covida-19, pa usporedba s 2019. ima više smisla.

Prirodna lječilišta lani je posjetilo 444.000 domaćih gostiju, što je 22 posto više nego 2019. Ostvarila su 16 posto više noćenja nego 2019., odnosno 1,66 milijuna.

Stranih gostiju bilo je nešto više od 321.000 ili 25 posto manje nego 2019. Ostvareno je i 28 posto manje noćenja stranih gostiju nego 2019.

Prema zajednici, pad je bio očekivan, ali je manji od prvotnih predviđanja krajem 2021. godine. situacija s ratom u Ukrajini i prijeteće visoke cijene energenata", napisali su.

Unatoč tome što financijski rezultati pojedinih toplinskih društava još nisu javno dostupni, iz zajednice su najavili da će oni u velikoj većini društava biti iznad onih iz 2019. godine. Budući da su neka društva organizirana kao dionička društva, bit će potrebno čekati objavu revidiranih poslovnih izvješća.najvjerojatnije do travnja.

"Slovenska su prirodna lječilišta u 2023. uskočila u izvrsnom stanju i s dobrim izgledima", optimistična je zajednica. Nakon vrlo dobrih rezultata tijekom božićnih i novogodišnjih praznika, pojedine toplice već su krenule s pripremama za zimske praznike koji u polovici zemlje počinju krajem siječnja.

Nekoliko topličara već bilježi povećanu potražnju za ovogodišnje zimske praznike i očekuju dobru popunjenost. Neke, koje se nalaze u neposrednoj blizini slovensko-hrvatske granice, zbog ulaska južne susjede u schengenski prostor imaju dodatne dnevne kupače iz Hrvatske, stoji u priopćenju.

Tagovi: slovenske terme, Terme Čatež, slovenski turizam
PROČITAJ I OVO
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
KARIJERE
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
ZAGREB - VIDI, izdavačka kuća i edukacijsko-tehnološki start-up, ubrzano se razvija uslijed investicije VC fonda Feelsgood. Razvoj tvrtke osnažit će pozicija novog operativnog direktora (Chief Operating Officer) koju preuzima Krešimir Dominić.
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
UZLET
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
BERLIN - Njemački proizvođač oružja i inženjerska tvrtka Rheinmetall trebala je u ponedjeljak biti uključena u DAX indeks 40 vodećih dionica na Frankfurtskoj burzi, istiskujući Fresenius Medical Care (FMC) stručnjaka za dijalizu.
Eastern Mining krajem godine počinje s preradom rude u Varešu
RUDE
Eastern Mining krajem godine počinje s preradom rude u Varešu

VAREŠ - Istraživanje cinka, olova i srebra na području Općine Vareš ide planiranom dinamikom, a izgradnja infrastrukture, uključujući i tvornicu za preradu rude privodi se kraju dok se početak proizvodnje očekuje u trećem kvartalu 2023. godine.

Payten od kompanije NoteMachine Adria preuzeo više od 150 bankomata na Jadranu
BANKOMATI
Payten od kompanije NoteMachine Adria preuzeo više od 150 bankomata na Jadranu
ZAGREB - Kompanija Payten, lider na području ATM i POS usluga u Hrvatskoj te član ASEE grupe, jedne od najvećih IT kompanija u jugoistočnoj Europi, preuzeo je mrežu od preko 150 bankomata diljem hrvatske obale od tvrtke NoteMachine Adria.
Sindikati Petrokemije najavljuju prosvjed i apeliraju na pokretanje proizvodnje
NEZADOVOLJSTVO
Sindikati Petrokemije najavljuju prosvjed i apeliraju na pokretanje proizvodnje
KUTINA - Reprezentativni sindikati Petrokemije ustvrdili su u ponedjeljak da što prije treba pokrenuti proizvodnju u Petrokemiji jer postrojenja nisu radila godinu dana te dovršiti proces promjene vlasništva nad dijelom dionica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE