GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U rujnu počinje dogradnja čvora Orehovica, na natječaj HAC-a stigla samo jedna ponuda

U rujnu počinje dogradnja čvora Orehovica, na natječaj HAC-a stigla samo jedna ponuda
INFRASTRUKTURA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2023 / 08:36
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Na javno nadmetanje za odabir izvođača radova na rekonstrukciji i dogradnji čvora Orehovica na riječkoj obilaznici pristigla je jedna ponuda, potvrđeno je iz Hrvatskih autocesta (HAC).

Na natječaj je, do isteka roka, u utorak, 23. svibnja, pristigla ponuda zajednice ponuditelja GP Krk dd. i Zagreb-Montaža d.o.o., u vrijednosti od 6 milijuna i 983 tisuće eura, bez PDV-a, piše Novi list.

Procijenjena vrijednost izvođenja radova u natječajnoj dokumentaciji bila je sedam milijuna i pedeset tisuća eura, a radovi se odnose na izgradnju druge i treće faze te dogradnju čvora Orehovica. Pripremni radovi trebali bi, prema najavi HAC-a, započeti odmah po potpisivanju ugovora, a glavni građevinski radovi u rujnu ove godine. Druga faza rekonstrukcije i dogradnje čvora Orehovica obuhvaća rekonstrukciju lokalnog izlaza s autoceste A6 na Ulicu Franje Račkog i lokalnog izlaza s Ulice Franje Račkog na autocestu A7 (riječka obilaznica), u smjeru prema čvoru Škurinje, dok treća faza obuhvaća izgradnju ulazne rampe iz Ulice Franje Račkog na autocestu A6, u smjeru prema Zagrebu i rekonstrukciju nerazvrstane ceste, odnosno Ulice Put pod Rebar.

Iz HAC-a ističu da je tijekom vremena, izgradnjom autoceste A6 i riječke obilaznice u punom profilu, čvor Orehovica imao različite funkcije u prometnoj mreži – od jedinog ulaza s A6 u centar grada Rijeke do interregionalnog čvora kojim je trebala biti izgubljena svaka veza s lokalnom prometnom mrežom.

HAC je već pokrenuo i projekt izgradnje novog čvora Kozala na riječkoj obilaznici, za koji je izrađeno idejno rješenje, podnesen je zahtjev za izmjenu i dopunu Prostornog plana Grada Rijeke, a izrada projektne dokumentacije i ishođenje dozvola za gradnju predviđa se za otprilike godinu dana. Radovi bi trebali početi potkraj iduće godine, a procijenjena vrijednost je oko šest milijuna eura

– Projektirana rekonstrukcija čvora Orehovice kao interregionalnog čvora nakon izgradnje istočne dionice riječke obilaznice i državne ceste DC404 nije prihvaćena intervencijom lokalne samouprave te je zadržan postojeći izlaz s autoceste prema gradu Rijeci, dok je izgrađena ulazna rampa iz grada na A7 u smjeru zapada zatvorena zbog prometno-tehničkih i sigurnosnih razloga. Prihvaćeno rješenje povezanosti čvora Orehovica s lokalnom prometnom mrežom predviđa rekonstrukciju i dogradnju čvora. Lokalne rampe Faze II već su izgrađene (ulaz na A7 smjer čvor Škurinje zatvoren je za promet), ali ih je potrebno izmjestiti zbog prometno-tehničkih razloga i izgradnje Faze III. Ulazna rampa na A6 Faze III je denivelirana rampa koja preko postojećeg čvora prelazi nadvožnjakom ‘Orehovica’. Izgradnjom navedene rampe proširuje se i sjeverni kolnik čvora zbog čega je potrebno izmjestiti i lokalnu cestu Put pod Rebar, ističu iz HAC-a, uz objašnjenje da je potreba dogradnje čvora Orehovica naglašena i realizacijom novih sadržaja u neposrednom okruženju – Sveučilišnog kampusa na Trsatu, novog Kliničkog bolničkog centra na Sušaku i nove rekreacijske zone Draga te aktiviranjem postojeće zone uz autocestu.

– Osim građevinskih radova, na rekonstrukciji i dogradnji prometnih površina čvora projekt obuhvaća i izgradnju novih te izmještanje i zaštitu postojećih instalacija: izgradnju i izmještanje instalacija oborinske odvodnje, izmještanje elektroenergetskih instalacija i elektroničke komunikacijske infrastrukture te izmještanje i izgradnju javne rasvjete. Geotehnički projekt, te projekti prometne signalizacije i opreme i zaštite od buke također su dio glavnog projekta Faze II, poručuju iz Hrvatskih autocesta.

Tagovi: čvor Orehovica, Hrvatske autoceste, GP Krk
PROČITAJ I OVO
Lufthansa srezala prognoze nakon slabijeg drugog tromjesečja
LOŠIJE PROGNOZE
Lufthansa srezala prognoze nakon slabijeg drugog tromjesečja
FRANKFURT - Njemački zrakoplovni div Lufthansa Group smanjio je svoju financijsku prognozu za godinu nakon razočaravajućeg rezultata u drugom tromjesečju.
Končar i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem
SURADNJA
Končar i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem
ZAGREB – Predstavnici društava KONČAR d.d. i Siemens Energy potpisali su Sporazum o zajedničkom pothvatu (Joint Venture).
Zagrebački holding na meti hakerskog napada
NA METI
Zagrebački holding na meti hakerskog napada
ZAGREB - Zagrebački holding u četvrtak u popodnevnim satima preventivno je izolirao svoj informacijski sustav zbog prepoznate sumnje na pokušaj kibernetičkog napada, kako bi se adresirala prijetnja i spriječio kibernetički napad, objavljeno je na službenim stranicama Holdinga.
Ericssonov prihod u drugom kvartalu pao, ali manje od očekivanja
PAD
Ericssonov prihod u drugom kvartalu pao, ali manje od očekivanja
STOCKHOLM - Ericsson je zabilježio manji pad prihoda od očekivanog u drugom tromjesečju zahvaljujući rastu u Sjevernoj Americi, izvijestio je u petak švedski proizvođač telekomunikacijske opreme.
Martina Dalić oglasila se nakon što je Fortenova prihvatila ponudu Podravke
REAKCIJE
Martina Dalić oglasila se nakon što je Fortenova prihvatila ponudu Podravke
ZAGREB - Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila sveukupno najboljom nakon procjene obvezujućih ponuda pristiglih tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE