GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U hrvatskim zračnim lukama u devet mjeseci 10,4% više putnika

U hrvatskim zračnim lukama u devet mjeseci 10,4% više putnika
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2018 / 08:38
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatske zračne luke u devet mjeseci prihvatile su 8,99 milijuna putnika ili 10,4 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, a samo je u rujnu bilo 1,43 milijuna putnika ili 9,7 posto više nego u lanjskom rujnu, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci DZS-a pokazuju da je od ukupnog rujanskog broja putnika u svih devet zračnih luka u Hrvatskoj najviše, 453 tisuće, bilo u Zračnoj luci Split, koja je time u plusu od 8,1 posto u odnosu na rujan prošle godine.

Na drugom mjestu je Zračna luka Dubrovnik s 383 tisuće putnika ili 10,5 posto više nego lani, dok je zagrebačka zračna luka Franjo Tuđman treća s 343 tisuće putnika ili 4,4 posto više.

S većim porastom, od 23 posto, može se pohvaliti Zračna luka Pula, zbog 123 tisuće putnika koje je prihvatila u rujnu, a po broju od 90 tisuća putnika slijedi Zračna luka Zadar, rast od 14,6 posto u odnosu na isti mjesec lani.

Porast broja putnika od 16,6 posto zabilježila je Zračna luka Rijeka s više od 27 tisuća putnika, a slijede zračne luke Osijek, s 7 tisuća putnika ili 20,5 posto više, te Brač s 6,6 tisuća putnika ili porastom od 49 posto, dok je najmanja među svim lukama Mali Lošinj s 440 putnika u plusu od 15,5 posto u odnosu na rujan 2017.

Strana tržišta s kojih je na hrvatskim zračnim lukama bilo najviše putnika u tom mjesecu su Njemačka, UK, Francuska, Švedska i Nizozemska, a iz svih tih zemalja, osim iz Švedske, bilo je više putnika nego u lanjskom rujnu.

Porast broja putnika u svim zračnim lukama u rujnu i u devet mjeseci ove godine pratio je i porast broja operacija zrakoplova.

Nedavno objavljeni podaci DZS-a pokazuju tako da je ukupno u rujnu u zračnim lukama registrirano 15.466 operacija zrakoplova ili 14,9 posto više, dok je na razini devet mjeseci bilo 104.120 operacija ili 7,7 posto više.

Tereta je na zračnim lukama u rujnu bilo ukupno 1.218 tona ili 2,9 posto manje nego u rujnu 2017. Ipak, u prvih devet mjeseci ove godine zabilježen je prijevoz oko 9.119 tona tereta, što je 33,1 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Tagovi: Zračna luka split, Zračna luka Dubrovnik, Zračna luka Zagreb, Zračna luka Zadar, Zračna luka Rijeka
PROČITAJ I OVO
Obustavljen postupak za stjecanje udjela u Wüstenrot životnom osiguranju
HANFA
Obustavljen postupak za stjecanje udjela u Wüstenrot životnom osiguranju
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na 8. ovogodišnjoj sjednici donijelo je rješenje kojim se obustavlja postupak pokrenut povodom zahtjeva za izdavanje odobrenja za stjecanje udjela u društvu Wüstenrot životno osiguranje d.d..
Podravka: Neto dobit u 2019. porasla 7,7%
RAST
Podravka: Neto dobit u 2019. porasla 7,7%
KOPRIVNICA - Nadzorni odbor Podravke d.d. potvrdio je nerevidirane rezultate poslovanja Grupe Podravka za 2019. godine te izrazio veliko zadovoljstvo ostvarenim pokazateljima. Nakon 2018. godine koja je bila jedna od najuspješnijih poslovnih godina u dugogodišnjoj povijesti, Grupa Podravka nastavila je s uspješnim poslovanjem i u 2019. godini.
Končar održao poslovni skup u Podgorici i sastao se s crnogorskim premijerom
KONTAKTI
Končar održao poslovni skup u Podgorici i sastao se s crnogorskim premijerom
PODGORICA - S ciljem jačanja gospodarske suradnje uspješno je održan poslovni skup KONČARA kojem su prisustvovali ministrica gospodarstva Dragica Sekulić, ministar financija  Crne Gore Darko Radunović, ministar prometa i pomorstva Osman Nurković, kao i Veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Nj. E. Veselko Grubišić.
Neto dobit Kraša u 2019. potonula 68,7%
POTONUĆE
Neto dobit Kraša u 2019. potonula 68,7%
ZAGREB - Kraš grupa je u 2019. ostvarila neto dobit od 15,6 milijuna kuna, što je smanjenje za 68,7 posto u odnosu na 2018. godinu, kada je iznosila 49,7 milijuna kuna, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće Kraša, iz kojeg napominju kako su se na ukupni rezultat odrazile povećane rezervacije.
Thyssenkrupp prodao odjel dizala za 17 milijardi eura
PRODAJA
Thyssenkrupp prodao odjel dizala za 17 milijardi eura
FRANKFURT - Njemački industrijski div Thysenkrupp objavio je da je prodao odjel za proizvodnju dizala za 17,2 milijarde eura investicijskom konzorciju koji su oformili investicijski fondovi Advent i Cinven i zaklada njemačke rudarske tvrtke RAG.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE