GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Đurđevcu otvorena nova poslovna zona – poduzetnicima osigurani glavni projekti i građevinska dozvola

U Đurđevcu otvorena nova poslovna zona – poduzetnicima osigurani glavni projekti i građevinska dozvola
ZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2021 / 19:26
Autor: SEEbiz
ĐURĐEVAC - Završetkom radova na infrastrukturi poslovne zone A sjever, ukupne vrijednosti od gotovo 11 milijuna kuna, Grad Đurđevac i Koprivničko – križevačka županija dobili su novi, značajan gospodarski resurs.

S ciljem daljnjeg poticanja gospodarskog razvoja i poduzetničkih aktivnosti, Grad Đurđevac je završetkom radova na poslovnoj zoni A sjever površine 230.000m2, poduzetnicima ovog dijela Podravine osigurao osnovnu infrastrukturu za početak ulaganja i omogućio preduvjete za daljnji razvoj poslovanja. Ovom investicijom jedan od najpotentnijih dijelova Hrvatske, kako zbog svoje geografske pozicije, tako i zbog prirodnih bogatstava te ulaganja u edukaciju lokalnog stanovništva, dobio je zasluženi potencijal za daljnji gospodarski zamašnjak. Projekt Razvoj infrastrukture poslovne zone A-sjever Đurđevac, financiran je bespovratnim sredstvima iz OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., od čega je 85% sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Grad Đurđevac poduzetnicima je također osigurao nekoliko modela poticaja ulaganja. Kao jedinstveni model na području Republike Hrvatske investitorima se osiguravaju na posebnom dijelu poslovne zone glavni projekti za izgradnju poduzetničkih hala, na temelju kojih se ishoduju građevinske dozvole, a sve kako bi se olakšale administrativne barijere i skratilo vrijeme za realizaciju investicije. Vlasnici budućih hala za investiciju mogu izabrati hale površine od 360 m² do 1.680 m², s tim da je omogućena i etažna gradnja. Povoljna cijena građevinskog zemljišta od 0,67 kn/m² umanjena je za 99% od početnih 67,09 kn i to isključivo za obavljanje proizvodne djelatnosti. Cijena se u ovom obimu umanjuje bez obzira na djelatnost, u slučaju da poduzetnik djeluje na području grada Đurđevca te seli djelatnost u poslovnu zonu A sjever.

„Programom olakšica i poticaja investitorima u poduzetničkim zonama u Gradu Đurđevcu, koji je prošle godine donijelo Gradsko vijeće grada Đurđevca, poduzetnicima su omogućeni maksimalni poticaji, usmjereni privlačenju ulaganja te otvaranju novih radnih mjesta. Zbog toga su poduzetnici s područja Grada Đurđevca i okolnih naselja, a koji svoje poslovanje odluče preseliti i razvijati u Poduzetničkoj zoni A-sjever, oslobođeni plaćanja komunalne naknade i doprinosa u iznosu od 100% za prvih pet godina, ako je riječ o proizvodnim djelatnostima te narednih pet, sukladno postotku izgrađenosti građevinske parcele na području Zone.“, istaknuo je gradonačelnik grada Đurđevca, Hrvoje Janči.
Projekt je nastavak aktivnosti koje su započele u mandatu bivšeg gradonačelnika, Željka Lackovića, kada se započelo s otkupom zemljišta, rješavanjem imovinsko – pravnih pitanja te pripremom projektno - tehničke dokumentacije.

Vizija razvoja Đurđevca je oduvijek bila jasna – ključ je u razvoju poduzetništva. Ponosan sam da je ulaganje čiju smo pripremu započeli davne 2013. godine uspješno realizirano i veselim se dolasku poduzetnika u Zonu A-sjever. Dugotrajan trud i rad su se isplatili. Sada čekamo natječaje iz nove financijske perspektive 2021.-2027. iz kojih ćemo financirati izgradnju infrastrukture u Poslovnoj zoni B, naglasio je Lacković.
Sama zrelost projekta jasna je kada se uzme u obzir kako su sagledavane i komparativne prednosti same lokacije. Izgradnjom ceste s pratećom infrastrukturom unutar poduzetničke zone „A-sjever“ omogućila se i cestovna dostupnost parcela zone, što je i osnovni preduvjet aktivacije zone.

Tagovi: poslovna zona A sjever, Đurđevac, Koprivničko – križevačka županija, Hrvoje Janči, Željko Lacković
PROČITAJ I OVO
Okončano prisilno poravnanje Istrabenza
PRAVOMOĆNO
Okončano prisilno poravnanje Istrabenza
KOPER - Postupak prisilne nagodbe Istrabenz završen je, priopćio je Okružni sud u Kopru. Istrabenz, koji je u međuvremenu promijenio ime u d. o. o., u godinu dana mora platiti DUTB-u 9,87 milijuna eura.
Johnson & Johnson prepolovio ovotjednu isporuku cjepiva u EU
CJEPIVA
Johnson & Johnson prepolovio ovotjednu isporuku cjepiva u EU
NEW YORK - Johnson & Johnson je Europskoj uniji (EU) prepolovio ovotjednu očekivanu isporuku cjepiva protiv covida-19, izjavio je u ponedjeljak europski dužnosnik.
Adris predlaže isplatu dividende od 12,5 kuna po dionici
DIVIDENDA
Adris predlaže isplatu dividende od 12,5 kuna po dionici
ROVINJ - Uprava Adris grupe sazvala je za 30. lipnja glavnu skupštinu, na kojoj će dioničari između ostalog odlučivati o isplati dividende od 12,5 kuna po dionici iz zadržane dobiti ostvarene u razdoblju od 2005.do 2011. godine.
EMA: Moguće čuvati cjepivo Pfizera u običnom hladnjaku do mjesec dana
CJEPIVO
EMA: Moguće čuvati cjepivo Pfizera u običnom hladnjaku do mjesec dana
BRUXELLES - Europska agencija za lijekove (EMA) preporučila je u ponedjeljak produljenje vrijeme skladištenja Pfizer/BioNTech cjepiva na normalnoj temperaturu hladnjaka s pet na 31 dan, olakšavajući time logističke izazove za provedbu cijepljenja.
Sve je spremno za 3. FMCG Marketing Summit
DOGAĐAJI
Sve je spremno za 3. FMCG Marketing Summit
ZAGREB - Vrijeme je da krenemo na putovanje u cipelama potrošača uz naše inspirativne govornike i otkrijemo zašto su danas više nego ikad važnije EMOCIJA. VRIJEME. ODRŽIVOST!
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE