GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U deset dana subvencije isplaćene za 37.000 tvrtki

U deset dana subvencije isplaćene za 37.000 tvrtki
SUBVENCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2020 / 10:21
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) ovih je dana zatrpan zahtjevima poduzetnika za isplatu državne subvencije na plaće, piše u subotu Jutarnji list, navodeći da je u 10 dana isplaćeno čak 37.000 tvrtki.

Prvo u iznosu od 3250 kuna neto po zaposlenom za ožujak, a za travanj će ta potpora iznositi 4000 kuna neto, dok će država na taj iznos uplatiti i doprinose od 1480 kuna pa će ukupna pomoć svakom radniku iznositi 5480 kuna bruto, navodi dnevnik.

Neki poduzetnici su već primili uplate, a mnogi od njih ostali su pozitivno iznenađeni kako je Hrvatski zavod za zapošljavanje tako brzo obradio zahtjeve i već uplatio subvencije. Kriza s koronavirusom, koja je pogodila cijeli svijet, očito je sa sobom donijela i nešto dobro digitalizaciju preko noći i ubrzanje rada pojedinih državnih i javnih službi, piše Jutarnji list.

Hrvatski zavod za zapošljavanje tako je od 23. ožujka do jučer zaprimio ukupno više od 73.000 zahtjeva za korištenje potpore za poduzetnike u djelatnostima pogođenima koronavirusom, s ciljem očuvanja radnih mjesta, a tim je zahtjevima obuhvaćeno oko 420.000 radnika.

"Prve isplate krenule su još 25. ožujka i dosad je isplaéeno više od 412 milijuna kuna za oko 37 tisuća poslodavaca. Iako je propisani rok za isplatu potpore 15. u mjesecu za prethodni mjesec, vjerujem da će se sredstva isplatiti i ranije, posebno ako uzmemo u obzir da su idući vikend uskrsni blagdani", pojašnjava ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Početne projekcije koje je radilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava govore da će mjeru koristiti između 400 i 500 tisuća radnika, a sadašnje brojke nakon dva tjedna podnošenja prijava, kaže Lončar, upućuju na to da bi se mogli kretati u tim brojkama, donosi Jutarnji list.

Tagovi: subvencije, Hrvatski zavod za zapošljavanje, koronavirus u Hrvatskoj, Ante Lončar
PROČITAJ I OVO
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE