GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Australiji se pokreće portal vijesti na kineskom jeziku pod pokroviteljstvom američke vlade

U Australiji se pokreće portal vijesti na kineskom jeziku pod pokroviteljstvom američke vlade
DECODE CHINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2020 / 08:44
Autor: Matej Balen
SYDNEY – Novi internetski portal Decode China planiran je kako bi „balansirao“ u informacijama dostupnima na kineskom jeziku, a koje SAD ocjenjuje da su potpuno prožete propagandom iz Pekinga.

Decode China, portal na kineskom jeziku pod izravnim utjecajem američke Vlade, će sasvim sigurno pojačati tenzije i medijsku borbu između dvije vodeće ekonomije na svijetu. Portal će biti vođen u zajedničkom aranžmanu State Departmenta i Institutea for War & Peace Reporting (IWPR) iz Londona, a očekuje se da će snažno kritizirati pekinšku politiku, jačajući utjecaj na Hong Kong i Tajvan, ali i kineske vojne aktivnosti u indo-pacifičkoj regiji. S ciljanim čitateljstvom među govornicima kineskog jezika koji žive u Australiji, ali i diljem svijeta.

Neprofitni IWPR opisuje svoju misiju uspostavu portala na kineskom jeziku kao priliku za novinare i pojedince da „slobodno progovore“, pogotovo u zemljama prožetima „konfliktom, krizom i tranzicijom“. Tenzije između Australije i Kine su se snažno povećale proteklog mjeseca, sa žestokim raspravama oko Hong Konga, trgovine, međusobnim optužbama za špijunažu te rasizam.

U najnovijim odlukama Vlade, Australija je suspendirala ugovor o izručenju s Hong Kongom, te najavila put prema stalnom boravištu za stanovnike Hong Konga koji to zatraže kao rezultat novouvedenog Zakona o sigurnosti u Hong Kongu od strane Pekinga.

U samom projektu Decode China najavljeno je aktivno sudjelovanje nekolicine aktivnih kritičara Komunističke partije Kine, redom ili kineskih državljana ili onih kineskog podrijetla, poput sveučilišnih profesora Feng Chongyija te Wai Ling Yeunga, ili primjerice Maree Ma, generalnog menadžera medijske grupe Vision Times. U Australiji živi oko 600 tisuća aktivnih govornika kineskog jezika, koji informacije na svom jeziku uglavnom primaju putem medija iz Kine.

Tagovi: Decode China, State Department, Feng Chongyi, Wai Ling Yeung, Komunistička partija Kine, Australija, američka politika, kineska politika, Institutea for War & Peace Reporting
PROČITAJ I OVO
Lufthansa s manjim neto gubitkom u drugom tromjesečju
POBOLJŠANJE
Lufthansa s manjim neto gubitkom u drugom tromjesečju
FRANKFURT - Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa objavio je u četvrtak da je zbog pandemije koronavirusa i drugo tromjesečje zaključio s gubitkom.
Kodak postaje farmaceutska kompanija, dionice katapultirane
NOVI POČETAK
Kodak postaje farmaceutska kompanija, dionice katapultirane
NEW YORK - Američka kompanija Kodak, nekada pionir na tržištu fotografije, ponovo se budi. Sada kao farmacuetski proizvođač, koji će Amerikancima pomagati u boju protiv korona krize.
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
CIGARETE
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
BEOGRAD - Duvanska industrija u Srbiji je među retkim privrednim granama koje su za prvih pet meseci i u vreme trajanja pandemije povećale proizvodnju i izvoz, rekao je danas sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju u Privrednoj komori Srbije (PKS) Aleksandar Bogunović.
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
KAŠNJENJE
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
ZAGREB - Institut IGH izvijestio je kako uslijed otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 i mjerama koje se poduzimaju radi sprečavanja širenja zaraze sa tom bolešću, Društvo nije bilo u mogućnosti ispuniti propisane obveze u vezi objave tromjesečnog izvještaja za drugo tromjesečje 2020. godine, a u rokovima i na način propisan Zakonom o tržištu kapitala.
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
PAD
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
MUNCHEN - Allianz je nastavio uspješno svladavati izazove aktualne krize, te je u drugom tromjesečju 2020. godine ostvario vrlo dobre rezultate. Pa ipak, s obzirom na tekuću neizvjesnost i nedoumice, trenutno ne žele izaći s ažuriranom prognozom operativne dobiti za 2020. godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE