GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tvornica ulja Gea opet ponuđena na prodaju

Tvornica ulja Gea opet ponuđena na prodaju
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2017 / 08:32
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Konzorcij dioničara Tvornice ulja Gea iz slovenske Bistrice ponovo je ponudio na prodaju više od 60 posto dionica ove kompanije. 

Gotovo polovina ovog udjela (26,9 posto) pripada trima kompanijama KD Group, a u konzorcij su još uključeni Adriatic Slovenica, ljubljansko društvo za upravljanje TKC, koperski Primorski skladi i društvo Apis-Vita iz Frama. Prema berzanskom kursu početkom ove sedmice udio koji se prodaje vrijedan je oko 3,5 milijuna eura. Neobavezujuće ponude će se prikupljati do 28. srpnja. 

Vlasnici Gee su prošle godine tražili kupca, a prema pisanju medija tada se za tvornicu, između ostalog, interesirao vlasnik plastičarskog carstva Plast Franc Flelih, koji ima u svom portfelju tvornicu pića Dana, ali nije postignut dogovor oko cijene. 

Tada je loša banka DUTB imala više od 18 posto vlasništva, ali je udio od nje sredininom travnja kupila tvornica prehrambenih proizvoda Eta Kamnik. Cijena nije objavljena. Zbog toga se, pišu Finance, može pretpostaviti da će se Eta natjecati za preuzimanje preostalih dionica. 

Vlasnik Eta Kamnika je kompanija AG, koja je od prošle godine gotovo u potpunosti u vlasništvu crnogorske invsticijske kompanije M. M. Alpha Investments.

Tagovi: Tvornica ulja Gea, KD Group, Adriatic Slovenica, Eta Kamnik
PROČITAJ I OVO
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
POBOLJŠANJE
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
SLAVONSKI BROD - Grupacija Đuro Đaković u prvih devet mjeseci ove godine imala je gubitak od 31,8 milijuna kuna, što je gotovo sedam milijuna manje nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te slavonskobrodske kompanije.
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
KREDITIRANJE
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je zajam kompaniji "Sojaprotein" u vrednosti od 25 miliona evra. Isto toliko kompanija će zajmiti od Raiffeisen banke Beograd, a novac će se koristiti za proširenje proizvodnih pogona kompanije, kao i za refinansiranje duga.
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
SKOK
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
ZAGREB - Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 26,3 milijuna kuna, što je za 7,8 milijuna kuna ili 42,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje u petak objavljeno financijsko izvješće te kompanije.
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
SJAJNE BROJKE
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
ZAGREB - Neto dobit Grupe Končar za razdoblje siječanj - rujan iznosi 49,2 milijuna kuna, znatno više od 20,1 milijuna kuna iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Končara objavljenog u petak.
ACI: Rezultati znatno bolji od predviđanja
DOBRE BROJKE
ACI: Rezultati znatno bolji od predviđanja
RIJEKA – Nerevidirani rezultati poslovanja tvrtke Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI) pokazuju da je najveća hrvatska nautička tvrtka u prvih devet mjeseci 2020. ostvarila 139 milijuna HRK poslovnih prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE