GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turski Tenta Yapi Insaat drugi put u deset dana zaustavio natječaj vrijedan 300 milijuna kuna

Turski Tenta Yapi Insaat drugi put u deset dana zaustavio natječaj vrijedan 300 milijuna kuna
ZAGREB-SISAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2021 / 10:17
Autor: SEEbiz
SISAK - Turska tvrtka Tenta Yapi Insaat iz Ankare ponovno je zaustavila natječaj za gradnju dionice Lekenik-čvor Sisak na autocesti Zagreb-Sisak, vrijedan 300 milijuna kuna bez PDV-a.

Turci su tako u 10 dana već drugi put uložili žalbu na izmjenu dokumentacija na tom natječaju. Prvu žalbu Tenta Yapi je podnio 21. lipnja, dva dana prije roka za slanje ponuda – 23. lipnja. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) ekspresno je odbacila tu žalbu, isti dan, ali je HAC ipak morao raditi izmjenu objave za europski oglasnik i rok za otvaranje ponuda pomaknuti za desetak dana. A to je trebalo biti danas, 2. srpnja.

DKOM je prvu tursku žalbu na ovom natječaju proglasio nedopuštenom i stoga je odbačena. A Turci su se žalili na izmjene dokumentacije koje se odnose na novi rok za podnošenje ponuda, koji je određen nakon što je Trace Group iz Bugarske uložio žalbu na natječaj i tako ga zaustavio do rješenja DKOM-a. Komisija je rješenjem od 7. lipnja odbacila žalbu Bugara koja je bila podnesena 28. svibnja.

HAC je zatim kao novi rok za dostavu ponuda odredio 23. lipnja, no Turci su se žalili da tim novim rokom nisu imali dovoljno vremena da izvade jamstvo, iako je natječaj za gradnju dionice Lekenik – čvor Sisak objavljen još 8. ožujka. Kako doznajemo, i u novoj žalbi Tetna Yapi navodi iste argumente kao i u prvoj. Upućeni smatraju da će DKOM odbiti i ovu žalbu kao neosnovanu. Ako DKOM odbaci već danas novu Tursku žalbu, HAC će ipak opet morati pomaknuti rok za podnošenje ponuda za 10-ak dana, piše Večernji list.

Tagovi: Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, autocesta Zagreb-Sisak, Tenta Yapi Insaat, Hrvatske autoceste
PROČITAJ I OVO
Glovo otpušta 250 radnika
OTPUŠTANJA
Glovo otpušta 250 radnika
BARCELONA - Glovo planira otpustiti 250 radnika u pratećim službama zbog smanjene potražnje u razdoblju visoke inflacije i skoka troškova života.
PIK Vrbovec za svoje zaposlenice osigurao besplatne higijenske uloške
ULOŠCI
PIK Vrbovec za svoje zaposlenice osigurao besplatne higijenske uloške
VRBOVEC - PIK Vrbovec je za svojih preko 700 zaposlenica osigurao besplatne higijenske uloške. Aparati s higijenskim ulošcima postavljeni su u dvije garderobe za žene u proizvodnom pogonu i u ženskim toaletima PIK Vrbovca, kako bi jedna od osnovnih higijenskih potrepština bila dostupna svim zaposlenicama.
Philips otpušta 6.000 zaposlenika diljem svijeta
REZOVI
Philips otpušta 6.000 zaposlenika diljem svijeta
NEW YORK - Nizozemska kompanija Philips otpustit će oko 6000 zaposlenika diljem svijeta, što je osam posto od ukupnog broja zaposlenih, zbog nepredviđenih troškova nastalih povlačenjem s tržišta medicinskog uređaja za liječenje problema sa spavanjem.
Neviđena blamaža Rio Tinta: U Australiji izgubili radioaktivnu kapsulu
OPASNO
Neviđena blamaža Rio Tinta: U Australiji izgubili radioaktivnu kapsulu
CANBERRA - Multinacionalna rudarska kompanija Rio Tinto je ranije ovaj mjesec izgubila radioaktivnu kapsulu te se javnosti ispričala zbog toga.
Spas 3. maja ovisi o dva ključna elementa
ŠKVEROVI
Spas 3. maja ovisi o dva ključna elementa
RIJEKA - Plan spasa za riječko brodogradilište, koji je Nadzorni odbor usvojio početkom prošlog tjedna i dostavljen je na mjerodavne adrese u Vladi, ovisi o dvije stvari – brzini njegove operacionalizacije i novim poslovima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE