GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turisthotel: Gubitak u prvom kvartalu smanjen 28%

Turisthotel: Gubitak u prvom kvartalu smanjen 28%
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2021 / 09:23
Autor: SEEbiz
ZADAR - Za prvi kvartal ukupni prihodi Grupe Turisthotel iznose 11,711 mil kn, veći su za 6,7%, dok s druge strane ukupni rashodi iznose 30,747 milijuna kuna i manji su za 17,9%, rezultat čega je gubitak u iznosu od 19,036 milijuna kuna, manji za 28%.

Prihodi društva Turisthotela iznose 11, 554 mil kn, veći su za 5,3%, rashodi iznose 29,620 mil kn, manji su za 15,4% te je gubitak 18,066 mil kn i manji je za 24,8%.

Praonica Plat je ostvarila prihode od 243 tis kn te gubitak od 970 tis kn. Društvo je poslovanje prilagodilo mjerama Stožera civilne zaštite, i gradski ugostiteljski objekti rade samo sa otvorenim terasama , dok unutar objekta nema posluživanja. Otvaranje TN Zaton odgođeno je za 15.05.2021. Postoji velika neizvjesnost, ali prema sadašnjem stanju bookinga, može se očekivati bolja sezona od prošlogodišnje. Investicijska ulaganja su smanjena, prilagođena aktualnom stanju neizvjesnosti. Najviše se radi na pripremi projekata, koja za realizaciju čekaju neko novo normalno vrijeme, bez utjecaja koronavirusa.

- Društvo je izloženo riziku promjene tečaja Eur-a, jer veći dio poslovanja Društva vezan za stranu valutu, tako da bi njegova promjena mogla utjecati na rezultate poslovanja Društva. Koronavirus ostaje, još uvijek, najveći i najneizvjesniji širom svijeta rasprostranjeni rizik kako za ljudsko zdravlje tako i za svjetsku ekonomiju. Posebno je jako pogođena turistička industrija u cjelini, pa tako i naše Društvo, kaže se u komentaru Uprave Turisthotela.

Tagovi: Turisthotel, poslovni rezultati, Praonica Plat, hrvatski turizam, TN Zaton
PROČITAJ I OVO
Telemach tužbom od Telekoma Slovenije potražuje 30 milijuna eura
TUŽBA
Telemach tužbom od Telekoma Slovenije potražuje 30 milijuna eura
LJUBLJANA - Telemach je podnio tužbu protiv Telekoma Slovenija Okružnom sudu u Ljubljani zbog navodnih povreda regulatornih odluka i zlouporabe dominantnog položaja, tražeći odštetu u iznosu od 28,8 milijuna eura.
Kinezi prodaju ljubljansku Fotonu
PRODAJA
Kinezi prodaju ljubljansku Fotonu
LJUBLJANA - Četiri godine nakon što je kineski fond Agic kupio većinski udio jednog od vodećih svjetskih proizvođača lasera, ljubljansku Fotonu, povlači se iz investicije, izvijestili su Finance i Bloomberg.
Heineken udvostručio dobit, ali servirao i upozorenje
POLA GODINE
Heineken udvostručio dobit, ali servirao i upozorenje
BRUXELLES - Nizozemski proizvođač piva Heineken u prvoj polovini godine ostvario je dvostruko veću operativnu dobit nego u istom razdoblju godinu ranije, u visini od 1,63 milijarde eura prije jednokratnih stavki, objavila je u ponedjeljak ta kompanija.
Protekli vikend naplaćeno više cestarina nego rekordne 2019.
CESTARINE
Protekli vikend naplaćeno više cestarina nego rekordne 2019.
ZAGREB - Tijekom proteklog vikenda na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) zabilježen je promet 926 tisuća vozila i naplaćena cestarina od 52,9 milijuna kuna, što su porasti za više od 30 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali i blagi porasti u odnosu na rekordnu 2019., priopćili su u ponedjeljak iz HAC-a.
Evo zašto je 1.200 radnika Geoksa iz Vranja dobilo otkaz
LIKVIDACIJA
Evo zašto je 1.200 radnika Geoksa iz Vranja dobilo otkaz
VRANJE - Geoks odlazi u likvidaciju, a svi zaposleni - njih oko 1.200 - ostaju bez posla, stoji u oglasu koji je kompanija jutros objavila na oglasnoj tabli i portirnici fabrike.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE