GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turisthotel bi mogao dobiti novog vlasnika

Turisthotel bi mogao dobiti novog vlasnika
PRESLAGIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2022 / 12:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na pomolu je vlasničko preslagivanje u zadarskom Turisthotelu.

Neslužbene informacije Poslovnog dnevnika kažu da bi zadarska tvrtka s iznadprosječnim profitnim maržama za taj sektor i vlasničkom strukturom u kojoj prevladavaju dioničari “lokalci”, mogla uskoro doživjeti veliko vlasničko preslagivanje.

Neslužbeno, proces prodaje je iniciran, tvrdi se da je angažiran i savjetnik, a već se spominju i imena investitora koji su navodno pokazali interes za kupnju. Prema saznanjima Poslovnog dnevnika, među zainteresiranima su (i) dvije velike turističke kompanije – Valamar Riviera i Arena Hospitality Group.

No, u krugu interesenata je, tvrdi se, i Tankerska plovidba. Hoće li priča rezultirati kupoprodajom, zasad je prerano govoriti. Uz ostalo, i zato što je vlasnička struktura prilično raspršena.

Pojedinačno najveći udjel drži Frane Skoblar s 11,85 posto, drugi je u rukama Ante Barića, a deset najvećih dioničara drži ukupno 53,4 posto dionica. Približno 13 posto u portfeljima je mirovinskih fondova.

Na naš upit je li točno da Tankerska razmatra iskorak u turistički sektor te je li pokazala interes za Turisthotel u brodarskoj kompaniji niti potvrđuju niti demantiraju te informacije. “Nemamo komentara na vaš upit”, kratak je odgovor predsjednika Uprave Marija Pavića.

I iz Uprave Turisthotela, koju odnedavno predvodi Meri Matešić Sičić, a otprije je u njoj Danka Nekić, ujedno i jedna od visokorangiranih na listi dioničara (s 5,4% ima treći po veličini udjel), odgovorili su nam telegrafski.

Na pitanje imaju li saznanja o aktivnostima u vezi s mogućim vlasničkim promjenama rečeno nam je da “društvo nema saznanja o tim navodima”. No, nije neuobičajeno da se te vrste informacija ne žele komentirati, dapače.

Razgovori i pregovori s potencijalnim investitorima, posebice u ranoj fazi, obično se odvijaju u diskreciji, s tim da je za kompanije koje kotiraju na Burzi ona ipak omeđena čvršćim pravilima igre.

Kako bilo, i aktivnosti na Zagrebačkoj burzi signaliziraju neuobičajena zbivanja. Dionica Turisthotela inače nema mnogo u ponudi i od početka godine do ovog tjedna ukupan promet bio je nešto veći od 13 milijuna kuna. Jučer su, pak, već prije podneva “počišćeni” nalozi vrijedni 1,2 milijuna kuna prometa.

Taj je promet popraćen i porastom cijene sa 4100 na 4400 kuna. A u pomanjkanju ponude ljestvica je u prodajnim nalozima koji su se tijekom trgovinskog dana pojavili dignuta na 4500 pa i 5000 kuna.

Već ranije ove godine, pak, bilo je naznaka da se događaju vlasnička komešanja i da bi na pomolu mogla biti izlazna strategija postojećih dioničara. Upravo tako od mnogih su iščitane dvije smjene u Upravi koje su se dogodile početkom i sredinom travnja.

Tagovi: Turisthotel, hrvatski turizam, Meri Matešić Sičić, Valamar Riviera, Arena Hospitality Group, Tankerska plovidba
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE