GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tunel Komorjak kod Omiša probijen dva tjedna prije roka (VIDEO)

Tunel Komorjak kod Omiša probijen dva tjedna prije roka (VIDEO)
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2021 / 18:41
Autor: SEEbiz / H

OMIŠ - Tunel Komorjak kod Omiša koji bi trebao znatno rasteretiti promet kroz taj gradić, probijen je u petak, dva tjedna prije predviđenog roka.

Vrijednost radova na tunelu dugom 600 metara, koji je dio obilaznice oko Omiša, je 174,46 milijuna kuna bez PDV-a. Nakon završetka radova na tunelu započet će radovi na izgradnji mosta Cetina kojim će se premostiti kanjon i spojiti tunel Komorjak s postojećim tunelom Omiš. Završetak svih radova predviđen u rujnu 2022. godine.

Očekuje se da će realizacija toga projekta prometno rasteretiti gradsku jezgru Omiša i smanjiti gužvu, posebno za vrijeme turističke sezone.

Paralelno s tunelom gradi se pješački prolaz. Investitori su Hrvatske ceste, a izvođač je tvrtka Strabag. Ugovorni završetak svih radova je rujan 2022. godine.

Završnom probijanju tunela prisustvovao je ministar prometa Oleg Butković, koji je ocijenio da je riječ o vrlo vrijednom projektu za Splitsko-dalmatinsku županiju jer je dio rješenja velikog problema prometa na relaciji Split-Omiš.

"Sve daljnje faze projekta uglavnom ćemo pripremati za sljedeću financijsku perspektivu i to će biti udarni projekt nakon što je bio u ovoj perspektivi bio Pelješki most s pristupnim cestama", rekao je Butković.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić istaknuo je da je omiška obilaznica trenutno prometno najopravdanija dionica u Hrvatskoj.

"Cijeli projekt multimodalne platforme u duljini od 18,5 kilometara je prioritet u sljedećem operativnom programu za financiranje iz fondova EU-a", dodao je.

Direktor Strabaga za Hrvatsku Veljko Nižetić je ustvrdio da je to probijanje tunela Komorjak jedan od najtežih cestovnih projekata u Hrvatskoj.

Kazao je da je utvrđena šteta od deset tisuća kuna, od miniranja prije dva dana.

Gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović je zadovoljan što se tijekom realizacije tog projekta stanovnicima osigurao alternativni prijevoz, a posebno ga veseli dinamika radova koja ide brže od planiranog. Nakon današnjeg probijanja tunela, nastavio je, sanirat će se litice. Poručio je da Omišu obilaznica puno znači jer će rasteretiti ulaz u grad.

Fotografija: Milan Šabić, Pixsell

Tagovi: Tunel Komorjak kod Omiša, Veljko Nižetić, Hrvatske ceste, Strabag, Josip Škorić, Oleg Butković
PROČITAJ I OVO
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
RAST
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
ZAGREB – Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prva tri mjeseca 2024. godine.
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE