GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

TUI preuzeo 50% udjela u Punti Zlatarac i postaje partner Sunca

TUI preuzeo 50% udjela u Punti Zlatarac i postaje partner Sunca
PARTNERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2017 / 08:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sunce je ovih dana postiglo dogovor s društvom TUI da svoje partnerstvo podignu na višu razinu.

Transakcija se predviđa provesti u dvije faze:

Faza 1: Formiranje zajedničkog pothvata na način da TUI kupuje 50% Punte Zlatarac za cjelokupnu vrijednost poduzeća (EV) od 31,5 milijuna eura. Punta Zlatarac je ovisno društvo u 100%-tnom vlasništvu društva Hotel Tučepi d.d.. Hoteli Tučepi d.d. su član Grupe. Punta Zlatarac je vlasnik hotela TUI BLUE Jadran u Tučepima.

Faza 2: Osnivanje Upravljačkog društva koje će sklopiti Ugovor o upravljanju (eng. Management agreement) s Puntom Zlatarac.

Hotel TUI BLUE Jadran je u potpunosti renovirani hotel razine 4.5* (161 soba) koji je otvoren 1. srpnja 2017. kao jedini TUI BLUE hotel pod lokalnim upravljanjem. Hotel posluje na temelju ugovora o franšizi koji je potpisan s društvom TUI.

Sunce se ponosi činjenicom da su ocjene gostiju za početnu godinu otvaranja iznimne, što je vrlo dobra osnova za prodaju u 2018., koja će biti prva godina redovnog poslovanja.

Dodatno, TUI i Sunce osnovali su novo Upravljačko društvo (MgtCo) u kojemu TUI ima 51% a Sunce 49% udjela. Upravljačko društvo će sklopiti Ugovor o upravljanju s Puntom Zlatarac i upravljati sa svim hotelima u vlasništvu Punte Zlatarac. Prihodi od transakcije će se koristit za daljnje jačanje naše bilance. Naime, Sunce je već izvijestilo da je pokrenulo postupak sveobuhvatnog refinanciranja postojećeg financijskog duga, što će biti dodatno potpomognuto ovom Transakcijom. 

Sunce očekuje da će značajno poboljšati parametre maksimalne zaduženosti prema “Strateškim financijskim odrednicama“ za 2017. i 2018. godinu, u smislu strategije upravljanja dugom.

Tagovi: TUI, Punta Zlatarac, Sunce koncern
PROČITAJ I OVO
Nike servirao razočaravajuću prognozu
PAD DIONICA
Nike servirao razočaravajuću prognozu
NEW YORK - Dionice proizvođača sportske opreme Nike pale su u petak šest posto (cijena je pala ispod 150 dolara).
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
WMF
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
ROVINJ – Bogat i sadržajan subotnji program održan u sjajnoj atmosferi prostora stare Tvornice duhana u Rovinju osigurao je sudionicima ovogodišnjeg 14. Weekenda uvid u brojne aktualne teme, kao što su: promjena u poslovanju tijekom izazovnih vremena, uloga i pozicija građanskih inicijativa u društvu, najnoviji trendovi u robotici i gaming industriji te regulative u medijskom prostoru.
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
TAJMING
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
ZAGREB - Pivac, Pevec smatra da je on svjestan stanja u Podravci te da ulaganje u njene dionice ne znači da je želi preuzeti, već da je prepoznao dobar trenutak za kupnju kao financijski ili portfolio investitor.
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE