GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

TUI osigurao dodatnih 1,8 milijardi eura financijske potpore

TUI osigurao dodatnih 1,8 milijardi eura financijske potpore
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2020 / 11:24
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemačka kompanija za organizaciju putovanja Tui Group izvijestila je da je osigurala dodatnih 1,8 milijardi eura pomoći dogovorom s vladom u Berlinu, bankama i privatnim investitorima.

Kompaniju su teško pogodila ograničenja putovanja i pad turizma u pandemiji koronavirusa.

Stoga je s njemačkom vladom, investitorima i bankama u srijedu navečer dogovorila potporu od ukupno 1,8 milijardi eura, koja bi joj trebala pomoći da prebrodi razdoblje ograničenja putovanja, do ključne ljetne sezone 2021.

Paket uključuje dokapitalizaciju s pravom predbilježbe na dionice približne vrijednosti 500 milijuna eura, u kojoj će sudjelovati privatni investitori.

Ministarstvo gospodarstva osigurat će pak 420 milijuna eura za 'tihi' udio koji može biti pretvoren u dionice, te 280 milijuna eura za 'tihi' udio koji neće uključivati tu mogućnost. Ministarstvo će također imenovati dva predstavnika u TUI-jev odbor.

Bude li 'tihi' vlasnički udio pretvoren u dionice, država će u kompaniji imati udio od maksimalno 25 posto plus jednu dionicu.


Dio je paketa i kreditna linija državne razvojne banke KfW od 200 milijuna eura.

„Paket financiranja jača poziciju TUI-ja i osigurava mu dovoljne rezerve likvidnosti u nestabilnom tržišnom okruženju“, objavila je kompanija.

„Mjere koje smo danas odlučili poduzeti važne su jer je kompanija bila profitabilna prije krize s koronavirusom a kao putnička tvrtka suočila se s teškoćama bez presedana", naglasila je glasnogovornica ministarstva gospodarstva.

"Njima podupiremo najvećeg putnog operatora u Njemačkoj kako bi prebrodio teško razdoblje", dodala je.

Vlada je osigurala pomoć TUI-ju i proljetos, u prvom valu pandemije, te u rujnu, podsjeća agencija dpa.

Tihi je udio prema europskim propisima državna pomoć pa novi financijski paket za TUI mora odobriti Europska komisija.

Tagovi: kompanija TUI, globalna putovanja, globalni turizam
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE