GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

TTS odbio poslušnost stožerima: Isplatite nam 100 tisuća kuna ili nećemo zatvoriti

TTS odbio poslušnost stožerima: Isplatite nam 100 tisuća kuna ili nećemo zatvoriti
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2020 / 19:39
Autor: SEEbiz
VARAŽDIN - Direktorica TTS-a Mija Ivanković objavljuje dopis TTS-a upućen Županijskom i Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

Poštovana gospodo iz Stožera - Županijskog i Nacionalnog,

Obavještavamo vas kako se dvorana TTS SPORT CENTRA (u koju je uloženo preko 5 miliona eura) neće zatvoriti sa danom 07.11.2020. te kako ćemo i dalje poticati naše korisnike da se bave sportom i da u zdravom tijelu očuvaju zdrav duh.

Prvo, vaša preporuka nema nikakvo zakonsko uporište i krši ustav RH.

Drugo, kada bi pročitali dnevni izvještaj g. Nenada Bakića vidjeli bi ste da se krivulja izravnala i da epidemija usporava, a ne da ubrzava da bi se mjere trebale tako pojačavati. To vam je danas 5.11.2020. na press konferenciji potvrdio i ministar zdravstva g. Vili Beroš.

Treće, u TTS Sport centru radi 17 osoba zaposlenih na puno radno vrijeme i NITI JEDNA nije bolesna i nema baš nikakve simptome što znači da u TTS Sport centru NEMA širenja zaraze jer bi se prvo netko od nas zarazio, a tek kasnije korisnici. Naime, sportska dvorana TTS se prostire na 2800 m2 te u ovim okolnostima u jednom satu nikad nema više od 20 osoba na 2000m2 terena. Nadalje, pridržavamo se svih epidemioloških mjera, imamo zaposlene dvije čistačice na puno radno vrijeme koje stalno obilaze i dezinficiraju površine, svlačionice, dvorana uključuje staklene stijene i kupolu tako da se cijelo jutro (pa čak i po ovom hladnom vremenu) provjetrava.

Zbog svega navedenog odlučili smo da TTS Sport centar nastavlja normalno sa radom uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje imaju nekakvog smisla, a strogo smo protiv vaših preporuka za nove mjere iz razloga jer smatramo da su neutemeljene, nelogične i donesene su zbog samopromocije kroz medije. Odlučili ste obustaviti rad sportskih i rekreativnih centara koji su (VEĆ 100x REČENO ) prva crta obrane od bolesti ali ste dozvolili da sportske ekipe koje nastupaju u međužupanijskom ili višem rangu natjecanja. Zar vi zaista mislite da su oni manje rizični od rekreativaca i da se ne mogu zaraziti ili prenesti zarazu na nekom drugom mjestu?! Zar su vjerska (50 osoba na 200m2) ili javna okupljanja (30 osoba na 120m2) manje rizična od sporta i 20 osoba na 2000m2? Tako dugo dok ne proglasite novi lockdown i predložite financijsko obeštećenje ili dok sve ne zatvorite mi ćemo i dalje zdravo raditi i pokušati očuvati 17 radnih mjesta u TTS-u.

Činjenica je da vaše mjere nisu poučile nikakve rezultate niti će ih polučiti nove rigoroznije mjere što je vidljivo iz ostatka Europe koja je pod lockdownom, a virus se i dalje širi puno više nego u RH. Očito je da se ponašate kao guske u magli i da ste si dali malo previše na važnosti i to BEZ OSNOVNOG EPIDEMIOLOŠKOG ILI MEDICINSKOG OBRAZOVANJA pa da određujete kome ćete izbiti kruh iz usta i zatvoriti poslove. I sad imamo pretjerano najstrože mjere u RH koje nikako nisu adekvatne situaciji u Županiji.

Ako već nemate potrebna medicinska znanja pokušajte biti empatični na barem deset minuta i zamisliti kako je to ZARADITI ZA VLASTITU PLAĆU I PLAĆU ZA 17 zaposlenih od koje živi 60 osoba. Vjerujemo da je izuzetno lagano i jednostavno ubirati dvije tisuće eura mjesečno iz proračuna i pametovati 15 minuta dnevno iz udobne i tople fotelje.

Draga gospodo, ili nam u periodu od 07.11.20. – 30.11.20. isplatite na žiro račun 100.000,00 kuna za troškove, odnosno plaće radnicima, režije i izgubljenu dobit ili nas ostavite na miru da radimo svoj posao. Mi smo djelatnost koja brine o ljudskom zdravlju, a ne party zona!

Tagovi: TTS, Mija Ivanković, Branko Ivanković, Varaždinska županija, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa najavljuje veliku investiciju u Jani
INVESTICIJE
Fortenova grupa najavljuje veliku investiciju u Jani
ZAGREB - Fortenova grupa je u gospodarstva Hrvatske i regije investirala ove godine 125 milijuna eura, a iduće planira još 130 milijuna, istaknuo je u utorak član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško na konferenciji za novinare.
Studija u ranoj fazi: Lijek GSK-a i tvrtke Vir djeluje protiv mutacija omikrona
LIJEK
Studija u ranoj fazi: Lijek GSK-a i tvrtke Vir djeluje protiv mutacija omikrona
LONDON - Britanski proizvođač lijekova Glaxo Smith Kline u utorak je objavio da je njegova terapija protiv covida-19 (utemeljena na antitijelima), na kojoj rade s partnerom iz Sjedinjenih Država, tvrtkom Vir Biotechnology, učinkovita protiv svih mutacija nove varijante koronavirusa - omikrona, ističući da je riječ o najnovijim podacima studije u ranoj fazi.
IT tvrtka Q proglašena najboljim poslodavcem regije u području employer brandinga
NAGRADE
IT tvrtka Q proglašena najboljim poslodavcem regije u području employer brandinga
ZAGREB - Domaća tvrtka Q osvojila je čak šest nagrada na Best Employer Brand Awards Adria natjecanju, među kojima je i nagrada za najbolji brend poslodavca u IT sektoru.
Metaverse World i GT Insurance Group potpisali su sporazum o strateškoj suradnji
SPORAZUM
Metaverse World i GT Insurance Group potpisali su sporazum o strateškoj suradnji
ZAGREB - GT Insurance Group će Metaverse Worldu osigurati dvije milijarde dolara kredita i jamstava, pružajući profesionalna i sigurna jamstva za sva ulaganja Metaverse Worlda.
Zračni prijevoz tereta u EU otporniji na pandemiju u 2020.
TERET
Zračni prijevoz tereta u EU otporniji na pandemiju u 2020.
LUXEMBOURG - Pandemija covida 19 teško je pogodila zračni prijevoz putnika u 2020. godini, a smanjen je i prijevoz tereta, iako daleko blaže, pokazali su u ponedjeljak podaci europskog statističkog ureda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE