GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo ostavke

Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo ostavke
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2020 / 22:06
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo je ostavke - predsjednik Aleš Šabeder te članice Barbara Cerovšek Zupančič i Bernarda Babič. Razlog je navodno trenutna situacija u nadzornom odboru tvrtke, a Šabeder očekuje isto ponašanje i ostalih nadzornika.

U svojoj ostavci Šabeder je napisao da zbog trenutne situacije i nesuglasica više ne može obavljati svoje dužnosti uz dovoljan stupanj pažljivosti nadzornika te da mu je nemoguće nastaviti raditi kao predsjednik i član nadzornog odbora. Stoga je odlučio dati neopozivu ostavku.

Bivši ministar zdravstva dodao je da, kako bi se izbjegle štetne posljedice za tvrtku i posljedično odgovornost članova Nadzornog odbora, očekuje isto ponašanje ostalih nadzornika, objavio je Telekom Slovenije putem web stranice Ljubljanske burze.

Cerovšek Zupančič iz Deželne banke Slovenije napisala je da zbog trenutne situacije u Nadzornom odboru tvrtke više nije mogla obavljati svoje dužnosti uz dovoljan stupanj pažljivosti nadzornika.

Nešto kasnije, Telekom je objavio da je i Bernarda Babič, zaposlenica Slovenskih željeznica, podnijela ostavku iz nadzornog odbora.

Šabeder je svoj četverogodišnji mandat u nadzornom odboru Telekoma Slovenije započeo 5. lipnja ove godine, nakon što je istekao mandat predstavniku SSH-a među nadzornicima, Dimitriju Marjanoviću. Uz njega, u Nadzornom odboru Telekoma Slovenije kao predstavnici kapitala su i Babičeva i Cerovšek Zupančičeva, Barbara Kürner Čad i Igor Rozman.

Kako javlja Radio Slovenija, Nadzorni odbor podijeljen je za vrijeme Šabederovog mandata, a Šabeder nije formalno podnio prijedlog za promjenu uprave tvrtke na čelu s Tomažem Seljakom. Međutim, naručio je izvanredne revizije zbog raznih anonimnih prijava.

Šabeder je navodno optužen za loše upravljanje Nadzornim odborom i unošenje razdora među njegovim članovima, pa Nadzorni odbor nije uživao dovoljno povjerenja. Jedan od anonimnih prijavitelja protiv njega kaže da je želio zauzeti mjesto predsjednika uprave, pa se spekulira kako želi zapravo utabati put do vrha tvrtke istupajući iz Nadzornog odbora.

Finance izvještavaju na svojoj internetskoj stranici da se sada otvorio prostor za novo zapošljavanje u nadzornom odboru većinskog državnog poduzeća, jer će se glavna skupština po potrebi moći proširiti mogućim novim opozivima ili zamjenama. Očekuje se da će skupština biti sazvana ove godine, iako nije jasno kako, budući da (još uvijek) nema pravne osnove za elektroničke sklopove, dodaje.

Tagovi: Telekom Slovenije, Deželna banka Slovenije, Aleš Šabeder, Barbara Kürner Čad, Igor Rozman, Tomaž Seljak, Barbara Cerovšek Zupančič, Bernarda Babič
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE