GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tri godine Ikee u Hrvatskoj: LED žarulje među prodavanijim artiklima

Tri godine Ikee u Hrvatskoj: LED žarulje među prodavanijim artiklima
ROĐENDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2017 / 10:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U ponedjeljak 21. kolovoza robna kuća IKEA Zagreb obilježila je treću obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj (21.08.2014.-21.08.2017.). Tim su povodom održane brojne aktivacije za posjetitelje, a predstavljena je i info-grafika 'Naše prve tri godine u brojkama'.

Među najprodavanijim proizvodima u Hrvatskoj našle su se LED žarulje, kojima IKEA želi potaknuti građane na održiviji život kod kuće. Ukupno je prodano 585 845 LED žarulja, čime su građani u Hrvatskoj ostvarili godišnju uštedu od 133 204 297 kWh, odnosno 58.210.277,80 kuna. 

Uz to, već u prvoj godini poslovanja, IKEA je prema neovisnom istraživanju portala Moj Posao izabrana za najboljeg poslodavca među velikim tvrtkama.
U protekle tri godine, osim brige oko zaposlenika, IKEA se trudila doprinijeti i boljem životu u zajednici u kojoj posluje. Donirala je 500 kuhinja za obnovljene domove poplavljenima u Gunji, opremila Zimski kamp za izbjeglice, te u suradnji s UNHCR-om donirala kabanice i didaktičke igračke za djecu izbjeglice. IKEA je sudjelovala i u projektu UNICEF-a 'Sisačka šarena inkluzija' u sklopu kojeg su prostori škola i predškola za 120 djece iz ranjivih skupina s područja Siska opremljeni novim namještajem i didaktičkom opremom. 

Iz Probne kuće IKEA, koja je inspirirala građane glavnog grada od listopada do prosinca 2016. godine, sav namještaj je doniran skloništu za žrtve obiteljskog nasilja u Zagrebu i udruzi koja se brine za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Tijekom božićnih blagdana od prodaje plišanih igračaka izdvajali smo za IKEA Zakladu koja skrbi o edukaciji djece slabijih imovinskih prilika diljem svijeta.

Ravnopravnost je za tvrtku IKEA ljudsko pravo pa su tako u IKEA Hrvatska više od 60% rukovoditelja žene. IKEA poštuje različitosti svih svojih zaposlenika i posjetitelja. 
IKEA FAMILY program lojalnosti danas čini više od 216.000 članova. 

U srpnju je otvoren IKEA dostavni centar u Rijeci, a uskoro će takav centar biti otvoren i u Splitu.

U tijeku je, neposredno uz robnu kuću IKEA, izgradnja najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj, Designer Outlet Croatia, u koji IKEA, zajedno s partnerima, ulaže 88 milijuna eura. Osim oko 400 novih radnih mjesta, u sklopu outleta nalazit će se i tržnica na kojoj će, uz minimalnu naknadu, lokalni proizvođači ekološkog voća i povrća moći prodavati svoje proizvode.

Tagovi: Ikea Hrvatska, LED žarulje
PROČITAJ I OVO
Wizz Air odložio devet novih linija iz Beograda
LINIJE
Wizz Air odložio devet novih linija iz Beograda
BEOGRAD - Niskobudžetna avio-kompanija Wizz Air odložila je otvaranje devet novih linija iz Beograda, kao i uvođenje još jednog aviona u bazu u Beogradu ove godine.
Butković: Puni profil ipsilona do sezone 2021., druga cijev tunela Učka do 2024.
IPSILON
Butković: Puni profil ipsilona do sezone 2021., druga cijev tunela Učka do 2024.
NOVI VINODOLSKI - Ministar Oleg Butković rekao je u subotu da produljenje koncesije Bina-Istri do 2039. podrazumijeva ulaganje od 197 milijuna eura te da bi puni profil Istarskog ipsilona trebao biti završen do iduće turističke sezone, a druga cijev tunela Učka i puni profil autoceste do početka 2024.
Cestotehnik postao većinski vlasnik Dobojputeva za 3,18 miliona maraka
FINALIZACIJA
Cestotehnik postao većinski vlasnik Dobojputeva za 3,18 miliona maraka
TUZLA - Udio Cestotehnika u kompaniji Dobojputevi sada iznosi blizu 77,5 posto, a posljednji paket dionica (72,4931 posto) Tuzlaci su kupili po cijeni od 3.180.000 konvertibilnih maraka.
Eurospin otvara prvu od najavljenih 100 trgovina u Hrvatskoj
TRGOVINA
Eurospin otvara prvu od najavljenih 100 trgovina u Hrvatskoj
ZAGREB - Nakon gotovo dvogodišnjih priprema talijanski diskonter Eurospin otvara 13. kolovoza u Zadru svoj prvi od 100 najavljenih supermarketa na našem tržištu.
Croatia Airlines, Air Serbia i Montenegro Airlines izgubili 100 milijuna eura
GUBICI
Croatia Airlines, Air Serbia i Montenegro Airlines izgubili 100 milijuna eura
ZAGREB - Preostali nacionalni prijevoznici iz bivše Jugoslavije trebali bi ove godine objaviti rekordne gubitke zbog pandemije koronavirusa, čija se procjena kreće do 100 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE