GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trgovci zasad jedini profitirali od krize

Trgovci zasad jedini profitirali od krize
PSIHOLOGIJA KUPNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2020 / 12:04
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Dok je s jedne strane u potpunosti zaustavila ugostiteljstvo, promet i turizam, te donijela hrpu problema industrijskoj proizvodnji aktualna situacija s koronavirusom s druge je strane poslužila kao turbo pogonsko gorivo za streloviti rast promet u svim trgovinama prehranom, apotekama i drogerijama.

Zabrinjavajuće vijesti iz susjedstva i raznih drugih dijelova svijeta, te poduzete mjere i svakodnevna upozorenja iz brojnih domaćih izvora nagnale su mnoge da osiguraju na vrijeme u svojim domovima manje ili veće zalihe raznih prehrambenih namirnica i osnovnih kućnih potrepština.

Već danima kupci do blagajni dolaze gotovo isključivo s punim kolicima, a prema neslužbenim informacijama promet kojeg dnevno ostvaruju trgovački lanci na razini je onoga kojeg obično ostvaruju u lipnju i visokoj predsezoni kad svoje godišnje odmore na Poluotoku već provode tisuće i tisuće turista.

Profit se i u velikim i u malim trgovinama prehranom svakodnevno ostvaruje i s te strane razloga za zadovoljstvo kod trgovaca očito ne bi smjelo nedostajati. No kao i često u sličnim situacijama uz povećanu potražnju zna se probuditi i pohlepa, pa i realna mogućnost da neki tu strahom potaknutu navalu na trgovine pokušaju iskoristiti za podizanje cijena određenih traženijih artikala, odnosno za svojevrstan "lov u mutnom". Čitatelji su nas putem društvenih mreža upozorili na nekoliko sumnjivih situacija na koje su sami naišli.

Tako primjerice jedan trgovački lanac u svom katalogu za ovaj mjesec koji je bio važeći od 4. do 27. ožujka među ostalim oglašava i akcijsku cijenu za mlijeko od 46,95 kuna za 12 litara, a ista je cijena kaže naša čitateljica Glasa Istre i na polici gdje se to mlijeko nalazi. Međutim račun koji joj je izdan i koji nam je poslala pokazuje da je za 24 litre takva mlijeka umjesto 93,90 kuna platila 131,76 kuna odnosno da je umjesto oglašenih 3,91 kunu, za litru platila 5,49 kuna, sveukupno gotovo 40 kuna više.

Tagovi: trgovina, maloprodaja, trgovci, maloprodajni lanci, rast maloprodaje, koronakriza
PROČITAJ I OVO
Glovo otpušta 250 radnika
OTPUŠTANJA
Glovo otpušta 250 radnika
BARCELONA - Glovo planira otpustiti 250 radnika u pratećim službama zbog smanjene potražnje u razdoblju visoke inflacije i skoka troškova života.
PIK Vrbovec za svoje zaposlenice osigurao besplatne higijenske uloške
ULOŠCI
PIK Vrbovec za svoje zaposlenice osigurao besplatne higijenske uloške
VRBOVEC - PIK Vrbovec je za svojih preko 700 zaposlenica osigurao besplatne higijenske uloške. Aparati s higijenskim ulošcima postavljeni su u dvije garderobe za žene u proizvodnom pogonu i u ženskim toaletima PIK Vrbovca, kako bi jedna od osnovnih higijenskih potrepština bila dostupna svim zaposlenicama.
Philips otpušta 6.000 zaposlenika diljem svijeta
REZOVI
Philips otpušta 6.000 zaposlenika diljem svijeta
NEW YORK - Nizozemska kompanija Philips otpustit će oko 6000 zaposlenika diljem svijeta, što je osam posto od ukupnog broja zaposlenih, zbog nepredviđenih troškova nastalih povlačenjem s tržišta medicinskog uređaja za liječenje problema sa spavanjem.
Neviđena blamaža Rio Tinta: U Australiji izgubili radioaktivnu kapsulu
OPASNO
Neviđena blamaža Rio Tinta: U Australiji izgubili radioaktivnu kapsulu
CANBERRA - Multinacionalna rudarska kompanija Rio Tinto je ranije ovaj mjesec izgubila radioaktivnu kapsulu te se javnosti ispričala zbog toga.
Spas 3. maja ovisi o dva ključna elementa
ŠKVEROVI
Spas 3. maja ovisi o dva ključna elementa
RIJEKA - Plan spasa za riječko brodogradilište, koji je Nadzorni odbor usvojio početkom prošlog tjedna i dostavljen je na mjerodavne adrese u Vladi, ovisi o dvije stvari – brzini njegove operacionalizacije i novim poslovima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE