GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević drobilicu kupuje od tvrtke osumnjičenika iz afere Vjetroelektrane

Tomašević drobilicu kupuje od tvrtke osumnjičenika iz afere Vjetroelektrane
DROBILICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.08.2021 / 17:43
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Grad Zagreb odabrao je u srijedu najpovoljnije ponude za kupnju drobilice i usitnjavača glomaznog otpada, opreme kojom će gradska tvrtka Čistoća posao oporabe glomaznog otpada, umjesto privatnih tvrtki, preuzeti na sebe, a za kupnju se izdvaja nešto manje od šest milijuna kuna.

Dva stroja ukupno su vrijedna nešto manje od šest milijuna kuna, a njihova nabava sufinancirat će se, prema ranije potpisanom ugovoru, iz fondova Europske unije, i to u iznosu od 50 posto, doznaje se iz Gradske uprave.

Odluka je donesena nakon što je prošli utorak gradonačelnik Tomislav Tomašević poništio javni natječaj za oporabu glomaznog otpada. Tada je najavio da će taj posao od sada, umjesto privatnih tvrtki, raditi gradska tvrtka Čistoća, istaknuvši da će se tako, prema procjeni Čistoće, uštedjeti oko 33 milijuna kuna godišnje na glomaznom otpadu.

U odluci o odabiru koju je potpisao Tomašević navodi se da je otvoreni postupak javne nabave bio podijeljen u grupe - u jednoj je tražena ponuda za kupnju mobilne drobilice za građevinski otpad, a u drugoj mobilni usitnjavač za glomazni otpad.

Najpovoljniju ponudu za kupnju mobilne drobilice dala je tvrtka Lager Bašić iz Donjeg Stupnika, u vrijednosti od 3.146.000 kuna bez PDV-a, a za mobilni usitnjavač najpovoljnija je bila ponuda tvrtke O-K TEH iz Zagreba u iznosu od 2.749.000 kuna bez PDV-a.

U javnom natječaju pristigle su još dvije ponude, no tvrtka GRA-PO iz Gornjeg Stupnika za nabavu drobilice ocijenjena je kao nepravilna jer nisu dostavili tehničku specifikaciju, a nepravilnom je ocijenjena i ponuda grupe TEKNOXGROUP HRVATSKA iz Zagreba jer nisu upotpunili svoju ponudu onako kako je to tražio Grad Zagreb.

Podsjetimo, tvrtka Lager Bašić u vlasništvu je Milenka Bašića, javnosti poznatog iz afere Vjetroelektrane. Naime njega i Dragana Stipića Uskok sumnjiči da su bivšoj državnoj tajnici u Ministarstvu uprave i gradonačelnici Knina Josipi Rimac nudili 45 tisuća eura mita kako bi im pogodovala pri dobivanju dozvola za gradnju vjetroelektrane Krš-Pađene. Bašić i Stipić su na ispitivanju u Uskoku u veljači negirali počinjenje kaznenog djela.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Čistoća, drobilica, Milenko Bašić, Lager Bašić, afera vjetroalaktrane, odvoz glomaznog otpada, Petar Pripuz, Zagrebački holding
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE