GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tko su profiteri koji zarađuju na ultra visokim cijenama maski i dezinficijensa?

Tko su profiteri koji zarađuju na ultra visokim cijenama maski i dezinficijensa?
SRAMOTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2020 / 07:35
Autor: SEEbiz
PULA - Svjedoci smo ovih dana da su u ljekarnama, uz standardne i uobičajene lijekove, najtraženije zaštitne maskice za lice i dezinficijensi za ruke.

Cijene tih proizvoda su različite, ovisno o marži i dobavljačima od kojih su mnogi u ovim teškim vremenima podigli cijene i odlučili profitirati.

Konkretno, u labinskim ljekarnama Glas Istre doznaje da mnogi dobavljači, temeljem odluke Vlade, nisu vratili cijene koje su bile na snazi 30. siječnja, nego su se, kako nam pojašnjavaju upućeni, dovinuli novom rješenju. Jednostavno su promijenili šifre artikala ili nabavili nove artikle i, bez obzira što se radi o istovjetnoj robi, višestruko im povećali cijenu!

U tom lancu od proizvođača do krajnjeg kupca netko sigurno profitira. U ljekarnama nam kažu da oni to nisu, jer su prisiljeni snalaziti se na tržištu i od dobavljača nabavljati robu po ponuđenim cijenama. Tako je pola litre dezinficijensa za ruke u ljekarni Marcilnica 70 kuna, a u ljekarni Doma zdravlja 100 kuna, dok litra dostiže cijenu od čak 160 kuna. Jeftinija je, dakle, litra viskija, a da ne govorimo o rakiji koja se kod lokalnog proizvođača može naći i za 40 kuna po litri!

Nadalje, maskica čija je nabavna cijena nekada bila 60 lipa, danas je dosegla veleprodajnu cijenu od šest kuna! Tek rijetki sretnici koji ih budu u prilici kupiti, doći će do njih za nevjerojatnih 15 kuna po komadu.

Jednokratna stoji osam kuna, ali traje - tri sata! Kupci su sretni ako ih uopće nađu, jer gotovo ih nigdje nema, a tamo gdje ih ima dijele se na kapaljku.

Tagovi: maske za lice, dezinficijensi, koronavirus, ljekarne
PROČITAJ I OVO
NBS: Osiguravači da omoguće odlaganje plaćanja premije
PREPORUKE
NBS: Osiguravači da omoguće odlaganje plaćanja premije
BEOGRAD - Narodna banka Srbije preporučila je svim društvima za osiguranje da omoguće klijentima odloženo plaćanje dospelih premija osiguranja, ukoliko plaćaju u ratama.
Idea, Mercator i Roda obezbedili kvasac za nedelju ujutru
KVASAC
Idea, Mercator i Roda obezbedili kvasac za nedelju ujutru
BEOGRAD - Tri trgovinska lanca saopštila da su obezbedila dovoljne količine kvasca, brašna, jaja i drugih namirnica za najstarije koji mogu da kupuju samo nedeljom ujutru.
Hrvatska pošta prilagođava poslovanje
PRILAGODBA
Hrvatska pošta prilagođava poslovanje
ZAGREB – Kako bi se primateljima pošiljaka koji trenutno nisu u mogućnosti boraviti na svojim adresama (primjerice građanima dijelova Zagreba koji su uslijed posljedica potresa bili primorani napustiti svoje domove) olakšalo zaprimanje pošiljaka, Hrvatska pošta osigurala je uslugu preusmjeravanja i zadržavanja pošiljaka bez naknade.
Importanne Grupa neće otpuštati i nastavlja s investicijama u Dubrovniku
OHRABRUJUĆE
Importanne Grupa neće otpuštati i nastavlja s investicijama u Dubrovniku
DUBROVNIK - Uprava Importanne Grupe donijela je odluku po kojoj će usprkos krizi izazvanom pandemijom Covid-19 očuvati radna mjesta svojih stalno zaposlenih djelatnika.
Promet kladionica u Srbiji potonuo 90%
KLAĐENJE
Promet kladionica u Srbiji potonuo 90%
BEOGRAD - Uprkos vanrednom stanju kladionicama u Srbiji je dozvoljeno da nastave rad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE