GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tin Ban na čelu Vargona, kreće jača suradnja s Wienerberger grupom

Tin Ban na čelu Vargona, kreće jača suradnja s Wienerberger grupom
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2024 / 12:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka Vargon, vodeći hrvatski proizvođač cjevovodnih sustava, 1. siječnja 2024. godine ponosno je predstavila značajnu promjenu u svom vodstvu.

Tin Ban, predsjednik Uprave tvrtke Wienerberger, preuzeo je ključnu ulogu predsjednika Uprave Vargona uz kojeg su Marko Šustić kao financijski direktor i član Uprave te Tomislav Franko kao komercijalni direktor i član Uprave. Marko Šustić nastavlja istu funkciju obnašati i u Wienerberger Hrvatska, Slovenija, Bosna i Srbija te Semmelrock Hrvatska, dok će Tomislav Franko i dalje biti odgovoran za komercijalno poslovanje Wienerberger Hrvatska i Slovenija. Ova važna akvizicija uslijedila je nakon nedavnog preuzimanja Vargona od strane austrijske grupacije Wienerberger, koji je time dodatno osnažio svoju poziciju kao sveobuhvatni partner u građevinskim materijalima na europskom tržištu.

Vargon, osnovan 1990. godine u Rijeci, impresionira svojim bogatim iskustvom i inovativnim pristupom u proizvodnji plastičnih cijevi. Tvrtka nudi širok asortiman kvalitetnih rješenja za kućne vodovodne i kanalizacijske instalacije, uključujući Vargokal, Vargoterm i Vargoplen sustave. Osim po proizvodnji, Vargon je prepoznatljiv i po snažnom fokusu na ekološkoj održivosti, koristeći reciklirane materijale, energetski efikasne proizvodne procese te investicije u solarnu energiju kako bi minimizirao svoj ekološki otisak. Tin Ban, uz svoju trenutnu ulogu predsjednika Uprave Wienerbergera, preuzeo je i dužnost predsjednika Uprave Vargona. Njegovo imenovanje označava novu eru za Vargon, otvarajući mogućnosti za daljnji rast i inovacije, a ključnu ulogu u razvoju tvrtke, stvarajući temelje na kojima Vargon nastavlja graditi svoju budućnost, igrao je Goran Brašnić, koji je do sada bio generalni direktor i vlasnik.

Vargon se odlikuje svojim inovativnim rješenjima u proizvodnji plastičnih cijevi, neprestano prateći suvremene trendove u tehnologiji i proizvodnji. Integracijom s Wienerberger grupom, Vargon sada proširuje svoju ponudu te s Porotherm zidnim rješenjima, Tondach krovnim rješenjima, Wienerberger Leadax Roov krovnom membranom i Semmelrock opločenjima nudi sistemska rješenja za odvodnju i dovod vode, a značajan potencijal rasta Wienerberger očekuje i kroz suradnju s Pipelifeom. Ova promjena ne samo da jača poziciju Vargona na tržištu Jugoistočne Europe, već i potvrđuje predanost tvrtke održivom razvoju i inovacijama, zadržavajući istodobno vjernost misiji unapređenja industrije i svakodnevnog života. Poslujući iz svoje proizvodne lokacije u blizini Rijeke, tvrtka je ostvarila prihod od 26,4 milijuna eura u 2023. godini uz radnu snagu od oko 250 zaposlenika.
Integracijom s Wienerberger grupom, Vargon je spreman suočiti se s novim izazovima i prilikama, zadržavajući svoju posvećenost vrhunskoj kvaliteti i ekološkoj osviještenosti. Tvrtka ostaje predana unapređenju industrije i stvaranju održivije budućnosti te se kroz očuvanje planete, strategiju održivosti, water management i bioraznolikosti savršeno uklapa u priču Wienerberger grupe. Vargon će iskoristiti Wienerbergerovu kompetenciju rješenja i diverzificirati se u infrastrukturna rješenja i tako proširiti Wienerbergerov portfelj proizvoda u in-house segmentu

Tagovi: Tin Ban, Vargon, Wienerberger, brašnić
PROČITAJ I OVO
Drugi najveći dioničar Varteksa Stjepan Čajić za isplatu plaća radnicima
PROBLEMI
Drugi najveći dioničar Varteksa Stjepan Čajić za isplatu plaća radnicima
VARAŽDIN - Radnicima Varteksa isplaćen je drugi dio plaća za veljaču zahvaljujući pozajmici koju je dao jedan od dioničara kompanije – Stjepan Čajić.
Poznati hrvatski trgovački lanac osuđen jer je prodavao hranu štetnu za zdravlje
PROBLEMI
Poznati hrvatski trgovački lanac osuđen jer je prodavao hranu štetnu za zdravlje
ZAGREB - Poznati trgovački lanac proglašen je krivim i kažnjen jer je prodavao hranu štetnu za zdravlje ljudi.
Arena Hospitality Group dobila dva protuprijedloga za dividendu
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group dobila dva protuprijedloga za dividendu
PULA - Arena Hospitality Group jučer je primila dva protuprijedloga za dividendu od PBZ Croatia osiguranja i AZ mirovinskih fondova.
Boscarol postao suvlasnik slovenskog proizvođača obrambenih dronova
POTEZI
Boscarol postao suvlasnik slovenskog proizvođača obrambenih dronova
LJUBLJANA - Slovenski poduzetnik Ivo Boscarol postao je 10-postotni vlasnik C-Astrala. Udio je otkupio od suosnivača Marka Peljhana, koji ostaje partner, a istovremeno preuzima i upravljanje drugom Boscarolovom tvrtkom.
Temasek otvorio ured u Parizu, ulaže 25 milijardi dolara u širu regiju
INVESTICIJE
Temasek otvorio ured u Parizu, ulaže 25 milijardi dolara u širu regiju
PARIZ – Temasek je ovih dana otvorio ured u Parizu, svoj treći u Europi, proširujući svoje globalno prisustvo na 13 ureda u devet zemalja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE