GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Timmermans u Rijeci: Moramo pronaći rješenje za brodogradnju

Timmermans u Rijeci: Moramo pronaći rješenje za brodogradnju
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2019 / 18:58
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA - Vodeći kandidat europskih socijalista za budućeg predsjednika Europske komisije Frans Timmermans odabrao je Rijeku za svoje predstavljanje hrvatskim biračima.

»Ovaj grad simbolizira sve ono što bi Europa trebala biti«, poručio je iz sjedišta riječkog SDP-a Timmermans, iskusni 58-godišnji nizozemski socijaldemokrat, koji je u odlazećoj Europskoj komisiji prvi potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za regulaciju, međuinstitucionalne odnose, vladavinu prava i Povelju o temeljnim pravima, a prije sadašnje dužnosti bio je zastupnik u nizozemskom parlamentu i nizozemski ministar vanjskih poslova.

»U razdobljima dominacije nacionalizma, Rijeka je uvijek patila, a u razdoblju mira napredovala«, kazao je Timmermans, zauzimajući se, na primjeru Rijeke, za prevladavanje sukoba i okretanje budućnosti.

»Spitzenkandidat« Timmermans osvrnuo se u Rijeci i na bolno pitanje posrnulog riječkog i pulskog brodogradilišta, Trećeg maja i Uljanika, kazavši kako se za brodogradilište i radnike koji rade u tim škverovima mora pronaći način za opstanak. »Obaviješten sam o ovom problemu, a zadaća je socijaldemokracije da pripremi europske građane i radnike za budućnost, kako za brodogradilišta u EU, tako i u Hrvatskoj.

Brodogradilišta moraju biti održiva i moraju opstati, ali je važno i da imaju dobre uprave, jer radnici to zaslužuju«, objasnio je Timmermans, istaknuvši primjer uspješnih brodogradilišta u Nizozemskoj.

Nakon konferencije za novinare koju je održao s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem, riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, županom Zlatkom Komadinom i SDP-ovim kandidatima za Europski parlament, Timmermans je posjetio Muzej moderne i suvremene umjetnosti u bivšoj tvornici Benčić, gdje je obišao glavne infrastrukturne objekte koji se obnavljaju i pripremaju za projekt Rijeka - Europska prijestolnica kulture.

Tagovi: Frans Timmermans, Rijeka, brodogradnja, 3. maj, Vojko Obersnel
PROČITAJ I OVO
Jadranski pomorski servis i dalje će obavljati djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka
TEGLJENJE
Jadranski pomorski servis i dalje će obavljati djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka
RIJEKA - Djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka i u idućih deset godina obavljat će sadašnji koncesionar - Jadranski pomorski servis (JPS), izvijestili su u četvrtak iz Lučke uprave Rijeka, koja je s JPS-om potpisala koncesijski ugovor za usluge tegljenja.
Končar EI: Očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala prioritet
PRIORITETI
Končar EI: Očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala prioritet

ZAGREB - Očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala je jedan od najvažniji poslovnih prioriteta Končar - Elektroindustrije u narednom razdoblju, kazao je u četvrtak predsjednik Uprave Gordan Kolak na glavnoj skupštini tvrtke.

Vueling vraća letove za Hrvatsku
POVRATAK
Vueling vraća letove za Hrvatsku
ZAGREB - Španjolska aviokompanija Vueling uvest će idući mjesec let između Barcelone i Zagreba u sklopu vraćanja letova zaustavljenih u ožujku zbog koronavirusa, izvijestio je taj prijevoznik, a idući tjedan poletjet će i Vuelingovi zrakoplovi prema Dubrovniku i Splitu.
BiH: Još 340 milijuna eura za gradnju autoceste Budimpešta-Ploče
CESTE
BiH: Još 340 milijuna eura za gradnju autoceste Budimpešta-Ploče
SARAJEVO - Europska investicijska banka (EIB) odobrila je Bosni i Hercegovini novi kredit u iznosu od 340 milijuna eura, namijenjen gradnji autoceste na koridoru koji povezuje Budimpeštu i Ploče, potvrdili su u četvrtak dužnosnici Autocesta Federacije BiH.
KLM i Air France: Uskoro novi letovi prema Hrvatskoj
LETOVI
KLM i Air France: Uskoro novi letovi prema Hrvatskoj
ZAGREB - KLM i Air France povećavaju broj letova prema Hrvatskoj u kolovozu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE