GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Thomas Cook vratio se u digitalnom obliku

Thomas Cook vratio se u digitalnom obliku
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2020 / 15:19
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Britanski Thomas Cook počeo je u srijedu poslovati kao internetska turistička kompanija koju podupiru kineski vlasnici, nakon prošlogodišnjeg kolapsa prouzročenog nagomilanim dugovima i okretanjem kupaca internetu.

Kineska grupa Fosun Tourism kupila je u studenom prošle godine brend i internetsku imovinu Thomasa Cooka a danas je objavila da oživljava njegovo kompanije radi prodaje odmora putem interneta.

Thomas Cook osnovan je 1841. godine i bio je najstarija turistička agencija u svijetu sve do bankrota u rujnu 2019. godine, oko šest mjeseci prije nego što je pandemija Covida 19 opustošila turističku industriju.

Novi Thomas Cook prodavat će destinacije na britanskoj listi sigurnih putničkih koridora, uključujući Italiju, Grčku i Tursku, objavila je kompanija u srijedu. Hrvatska je također na popisu europskih destinacija, ali kompanija zbog koronamjera trenutno ne nudi organizaciju odmora.

Trenutak odabran za pokretanje poslovanja možda je čudan, s obzirom na pandemiju. Mnoge zrakoplovne tvrtke i kompanije koje organiziraju odmore bačene su na koljena, pa je tako i najveći svjetski turoperater TUI Group bio prisiljen zatražiti pomoć njemačke države, podsjeća Reuters.

Pokretanje poslovanja u vrijeme pandemije predstavlja kratkoročni izazov, ali Fosun gleda na dulji rok, ističe izvršni direktor Thomas Cooka za Veliku Britaniju Alan French.

"Naše novo poslovanje kombinirat će fantastičnu uslugu za korisnike sa sjedištem u Velikoj Britaniji i ažurirani model poslovanja s Atolovim osiguranjem i potporom organizacije vrijedne više milijardi dolara", objavili su iz kineske grupe.

Atol je britanski program osiguranja putnika u slučaju propasti agencije koja organizira putovanja, podsjeća Reuters.

U Fosunu su naglasili da će ponovno pokretanje Thomasa Cooka u Britaniji poduprijeti rast tog brenda u Kini.

Tagovi: Thomas Cook, turizam, TUI Group, Fosun
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE