GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

The Garden Brewery bilježi značajan rast prihoda

The Garden Brewery bilježi značajan rast prihoda
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.08.2020 / 08:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - The Garden Brewery je u prvih šest mjeseci ostvarila ukupne konsolidirane poslovne prihode u iznosu od 26.261 tisuća kuna te ukupne poslovne rashode prije amortizacije i financijskih rashoda u iznosu od 22.846 tisuća kuna.

Grupa je ostvarila i 23 tisuće kuna financijskih prihoda te 144 tisuće kuna financijskih rashoda. Amortizacija je na konsolidiranoj razini iznosila 2.161 tisuću kuna. Slijedom gore navedenog, The Garden Brewery je u prvih šest mjeseci poslovne godine 2020. ostvarilo EBITDA-u u iznosu 3.415 tisuća kuna (u istom razdoblju 2019. godine realizirana je negativna konsolidirana EBITDA u iznosu – 853,9 tisuća kuna) te EBIT u iznosu 1.254 tisuća kuna (u istom razdoblju 2019. godine realiziran je negativan konsolidirani EBIT u iznosu -1.004 tisuće kuna).

Neovisno o iznimno izazovnom poslovnom okruženju uzrokovanom COVID-19 pandemijom te osobito otežanim uvjetima poslovanja u segmentu HoReCa te organizacije glazbenih i drugih festivalskih događanja, Grupa je zabilježila značajan rast operativnih prihoda u segmentu prodaje zanatskog (craft) piva gdje je ostvaren prihod od prodaje u prvom polugodištu 2020. u odnosu na isti period prethodne godine veći za 21,98% te je iznosio 6.283 tisuća kuna u odnosu na 5.151 tisuća kuna u prvom polugodištu 2019. U segmentu prodaje originalnih craft burgera „Submarine“, u prvom je polugodištu 2020. godine ostvaren prihod od prodaje u iznosu od 18.535 tisuće kuna te je isti za 33,31% % veći od prihoda od prodaje koje je operativno društvo YELLOW SUBMARINE d.o.o. ostvarilo u istom razdoblju 2019. godine a koji je iznosio 13.903 tisuće kuna.

Ističu kako poslovni rezultati Grupe za prvo polugodište 2019. godine (komparativno razdoblje) ne uključuju financijske izvještaje društva YELLOW SUBMARINE d.o.o. obzirom da su poslovni udjeli u istom akvirirani u četvrtom tromjesečju poslovne godine 2019. Uz gore opisani organski rast, na značajni rast prihoda u prvom polugodištu 2020. godine, u odnosu na referentno razdoblje u 2019., utjecao je i efekt konsolidacije prihoda društva YELLOW SUBMARINE d.o.o.

Grupa je u prvom polugodištu ostvarila organski rast poslovanja u svim segmentima operativnih aktivnosti (21,98% u segmentu craft piva te 33,31% u segmentu prodaje originalnih craft burgera „Submarine“), uspješno integrirala akvirirani YELLOW SUBMARINE d.o.o. u okviru Grupe, te demonstrirala mogućnost brze prilagodbe na iznimno zahtjevne okolnosti u segmentu maloprodaje craft piva i originalnih craft burgera. Osobito efikasnim se pokazao segment „on-line“ poslovanja kao direktni odgovor Grupe na pandemijsku krizu te dodatni angažman na izvoznim tržištima u prodaji craft piva.

Izazovno poslovno okruženje u 2020. godini primarno uzrokovano virusom COVID-19 THE GARDEN BREWERY GRUPA nastavit će se i u trećem tromjesečju. Slijedom proglašene pandemije i posljedičnih zakonskih ograničenja, Grupa je u 2020. godini otkazala glazbene festivale koje organizira u suradnji sa britanskim i nizozemskim promoterima te se isti ove godine neće održati, kako je bilo uobičajeno proteklih poslovnih godina, tijekom mjeseca srpnja i kolovoza u uvali Rastovac, Tisno. Navedeno otkazivanje festivala u 2020. godini imat će negativan efekt na poslovanje operativnog društva LULA d.o.o. koje se bavi organiziranjem glazbenih i drugih festivala te će, posljedično, u drugoj polovici poslovne 2020. predstavljati izazov za Grupu u smislu planiranog ostvarenja ukupnih prihoda i
operativne profitabilnosti.

Grupa je tijekom prvog polugodišta 2020 godine u dugotrajnu imovinu (CAPEX) uložila iznos od 2.730 tisuća kuna i to primarno u segment proizvodnje craft piva (1.317 tisuća HRK) te opremanje postojećih otvaranje novih maloprodajnih lokacija „Submarine“ (1.413 tisuća HRK).

Tagovi: The Garden Brewery, Yellow Submarine, craft pivo
PROČITAJ I OVO
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
ZATVARANJE
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
KRANJ - Continental zbog loših tržišnih uvjeta zatvara tvornicu za proizvodnju tiskarskih guma u Kranju. Odluka će utjecati na 70 radnih mjesta.
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
VOJNA INDUSTRIJA
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
SARAJEVO - Američka kompanija Regulus Global preuzela je 33 posto dionica vogošćanskog Pretisa i manjinski paket dionica bugojskog Binasa.
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
ZAPOŠLJAVANJE
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
BERLIN - Njemački odjel konzultantske tvrtke Boston Consulting Group (BCG) planira ove godine zaposliti više od tisuću novih zaposlenika u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i istočnoj Europi.
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
LETOVI
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
BEOGRAD - Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara.
Ryanair na meti istrage u Italiji zbog dominantne tržišne pozicije
ISTRAGA
Ryanair na meti istrage u Italiji zbog dominantne tržišne pozicije
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja otvorio je istragu protiv Ryanaira zbog moguće zlouporabe dominantnog položaja koja je nanijela "ozbiljnu i nepopravljivu" štete putničkim agencijama, drugim prijevoznicima i putnicima, izvijestile su u ponedjeljak novine Il Messaggero.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE