GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Teva otpušta četvrtinu radne snage

Teva otpušta četvrtinu radne snage
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2017 / 16:22
Autor: SEEbiz / H
TEL AVIV - Izraelska farmaceutska kompanija Teva, vlasnica Plive, objavila je u četvrtak da će otpustiti više od četvrtine radne snage i riješiti se velikog broja pogona u sklopu dugo očekivanog preustroja poslovanja koji cilja na smanjenje ogromnog duga.

U izraelskoj tvrtki planiraju otpustiti 14 tisuća radnika u zemljama širom svijeta a većina otkaza očekuje se u idućoj godini.

Dvogodišnji plan restrukturiranja trebao bi smanjiti troškovnu bazu Teve za tri milijarde dolara do kraja 2019. godine, u odnosu na procijenjenih ovogodišnjih 16,1 milijardu dolara.

Kompanija je nagomilala gotovo 35 milijardi dolara duga nakon kupovine Allerganova poslovanja s generičkim lijekovima Actavis za 40,5 milijardi dolara.

U Tevi procjenjuju da bi im planirano restrukturiranje u idućoj godini trebalo generirati trošak od najmanje 700 milijuna dolara, uglavnom vezano za troškove otpremnina. Dodatni troškovi mogući su nakon odluka o zatvaranju ili prodaji tvornica, odjela za istraživanje i razvoj i ureda.

"Provest ćemo ovaj plan štedljivo i u utvrđenim rokovima i ostat ćemo fokusirani na prihode i generiranje novčanog toka kako bi Teva bila spremna ispuniti sve svoje financijske obveze", kazao je u priopćenju novi izvršni direktor izraelske kompanije Kare Schultz.

Teva će po njegovim riječima sačuvati temeljne kapacitete u segmentu generičkih lijekova i odabranih posebnih lijekova.

"Očekujemo da ćemo u 2018. godini uspješno lansirati Austedo i fremanezumab", kazao je Schultz. Riječ je o Tevinim lijekovima za komplikacije povezane s Huntingtonovom bolešću i migrenama.

Prognoze za 2018. godinu bit će objavljene u veljači a nešto kasnije i dugoročne strateške poslovne smjernice.

Tagovi: Teva, Teva Pharmaceuticals, Pliva
PROČITAJ I OVO
SDH predlaže veću dividendu Telekoma Slovenije
DIVIDENDA
SDH predlaže veću dividendu Telekoma Slovenije
LJUBLJANA - Slovenski državni holding (SDH) predlaže isplatu nešto veće dividende skupštini Telekoma Slovenije koja će se sastati u petak.
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
FLOTA
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
RIJEKA - U Jadrolinijinu flotu uključen je trajekt Tkon, koji će tijekom sezone preuzeti održavanje linije Biograd - Tkon, a s tim brodom najveći domaći putnički brodar u floti sada ima 55 brodova, priopćeno je u četvrtak iz Jadrolinije.
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
MANDAT
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
ZAGREB - Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma (HT) u četvrtak je imenovao Konstantinosa Nempisa predsjednikom Uprave i glavnim direktorom HT-a na novo mandatno razdoblje od tri godine, s početkom od 1. travnja 2022., objavio je HT putem Zagrebačke burze.
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
DIVIDENDA
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
ZAGREB - Atlantic je održao glavnu skuipštinu na kojoj su dioničari odobrili isplatu dividende od 40 kuna po dionici.
Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
SURADNJA
Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
ZAGREB - Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda koja se odsad može pronaći na policama trgovina. Riječ je o inovativnoj liniji proizvoda koji su 100 % biljnog podrijetla, a zajednički su ih razvili i proizveli Zvijezda i PIK Vrbovec.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE