GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tesla isposlovao nisku cijenu zemljišta za tvornicu u Njemačkoj

Tesla isposlovao nisku cijenu zemljišta za tvornicu u Njemačkoj
ZEMLJIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2020 / 17:57
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Američki proizvođač električnih automobila Tesla sklopio je jako dobar posao pri kupnji zemljišta na kojem planira graditi tvornicu u Njemačkoj, pokazuju dokumenti odbora za proračun savezne države Brandenburg.

Zemljište pod šumom površine 304 hektara u blizini Berlina stajat će američku kompaniju 41 milijun eura, izračunala je agecija dpa na temelju uvida u dokument odbora za proračun.

Kvadrat zemljišta trebao bi ih stajati 13,50 eura, što je prava sitnica u usporedbi s procijenjenom vrijednošću obližnjih nekretnina. Tako kvadrat zemljišta u susjednom industrijskom području Freienbrink stoji 40 eura a kvadrat u poslovnom kampusu Europark Dreilinden 310 eura. Izravna usporedba ipak nije moguća budući da je posrijedi već izgrađeno zemljište, napominje dpa.

Odbor za proračun savezne zemlje Brandenburg trebao bi donijeti odluku o prodaji zemljišta u četvrtak.

Tesla planira godišnje proizvoditi do 500.000 vozila Model 3 i Y i novih modela, a proizvodnja bi trebala početi u srpnju 2021. godine. Gradnja tvornice trebala bi pak početi u prvoj polovini ove godine, pri čemu bi u prvoj fazi radova trebala biti iskorištena samo polovina od navedena 304 hektara.

Brandeburška vlada i Tesla postigli su dogovor o kupnji zemljišta u prosincu. Prema vladi, Teslin odbor direktora trebao bi donijeti odluku o kupnji do sredine siječnja. Odbor za proračun njemačke savezne države može pak odobriti posao i bez Tesline službene potvrde.

Tagovi: Tesla, zemljište, Brandeburg
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE